in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 september

Lekker aan het schieten in Splatoon 3? De laatste Clickers aan het opruimen in The Last of Us Part 1? Misschien raak jij al je uren kwijt aan een online game. We moeten immers de Battlepass items halen hè? Eén ding is zeker: de zomer is echt voorbij. Eindelijk krijgen we weer regenbuien en eindelijk kunnen we makkelijker in slaap vallen. Nog belangrijker: regen = gamen! Wat gaan we spelen? Als je dan toch bezig bent: maak een screenshotje voor ons Rainking voor de Screenshot Sunday!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
40 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KLUUT
KLUUT
1 jaar geleden

Na 2 jaar eindelijk eens met Cyberpunk 2077 aan de slag. Vette game.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Hoi allemaal, tijdje weg geweest vanwege een gigantische gaming dip! Maar eindelijk ben ik er weer overheen 🙂

Na al het Yakuza/Like A Dragon nieuws begon het bij mij weer erg te kriebelen. Dus ben met een tweede run van Yakuza 0 gestart. Na Persona 5 mijn favoriete game allertijden. Zit er alweer een paar uur in en je weet dat het een pareltje is als je het nu weer met net zoveel plezier speelt. Daar ben ik dus dit weekend weer volop mee aan de slag. Eerste run was op de PS4 twee jaar geleden en nu op de PS5 🙂

Ik weet wel wat mijn boosdoener was met betrekking tot die dip en dat was Infamous: Second Son. Het zag er grafisch prima uit hoor, maar man wat was het saai. Niks voor mij helaas.

Ten slotte had ik een vraag over Cyberpunk 2077. Ik zie dat enkel de PS4 versie nog fysiek beschikbaar is. Zit daar een PS5 upgrade bij of hoe zit dat? Hoorde dat de game weer goed speelbaar is geworden.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Welkom terug. En fijn om te horen dat de dip weer voorbij is. Yakuza 0 is inderdaad ijzersterk vooral Majima vind ik zo goed uitgewerkt in die game. Je ziet een andere kant van hem en wat hem gemaakt heeft tot wat die is.
Cyber punk heeft een gratis next gen upgrade en war ik kon vinden geldt dat ook voor de disc versie

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Horizon forbidden West 2e run. The last of us remake vorige week uitgespeeld. Tinykin wil ik weet oppakken en de demo verder spelen van Wo-long

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Net effe kort een stukje van Wo Long: Fallen Dynesty geprobeerd. Niet verkeerd, alleen zo’n tutorial op zo’n klein stukje grond vind ik altijd vervelend om doorheen te werken.

Lavalera
1 jaar geleden

Na deze fantastische game aankondiging week ben ik weer blij dat het weekend is.

Op de xbox wordt het weer verder met Alice madness returns. Lekker creepy 3d platformer. Bevalt me prima. Daarnaast denk ik nog ff een stukje Metal Hellsinger doen. Dat is een soort kruising tussen Doom een rogue like en een rhytm game. Wat ik geprobeerd had was het echt super gaaf. Maar wel in korte stukjes.

Op de ps5 is het na het behalen van de platinum in Trials of Mana door naar Spiderman Miles Morales. Beetje meer van Spiderman maar dan zonder die stealth stukken. Lekker beetje web swingen door Manhattan. Mooie game open wereld en genoeg te doen.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Platinum? Daar moet je ‘m drie keer voor uitgespeeld hebben, toch? Lekker bezig geweest, dan!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Klopt maar de 2e en 3e keer kan je het doen op ng+ met levels behouden en sinds de game al aan de korte kant is ros je er zo door heen. Zal hem in de toekomst vast nog wel eens spelen vanaf het begin maar vind het op deze manier zo prima

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ah, dat is wel een tip.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Welke aankondigingen maakte de week zo fantastisch voor jou? Ik gok de Yakuza/Like a dragon games. 😉 Maar ik ben wel ook benieuwd naar wat nog in de smaak viel! 🙂

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Hahaha inderdaad vooral de like a dragon games. Eerst werd ik al blij verrast door ishin die ik de volgende ochtend pas zag en daarna Kiryu die terug komt in Lad8 en dan de side story nog, had dat nooit verwacht. Maar zooooo gaaf helemaal dat ze bij ishin ook gewoon karakters uit y0 erin hebben gestopt en zo.

Ook het zien van meer Japanse games op Xbox, wat mij meer keuze vrijheid geeft waar ik iets speel, word ik blij van als ik klaar ben met deze games ga ik ni no kuni eens proberen op de xbox ook al zit die op mijn ps5 in de backlog. Daarnaast is er ook een datum voor crisis core die op de twijfel lijst staat voor dag 1 te kopen. Dus weer genoeg spul wat interessant is

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

De aanwezigheid van Kiryu en andere oude bekenden is inderdaad erg leuk! Dan hoef ik al niet meer zo te vrezen voor het afscheid in 6.
Ze zijn wel snel met het uitbrengen van hun games. Ik ga mijn tempo moeten opdrijven als het zo verder gaat! 🙂

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja joh in principe elk jaar behalve dit jaar een game. En dan ook nog zulke kwalitatief hoog staande games neer zetten. Dit vind ik persoonlijk een goed voorbeeld voor menig aaa studio’s die echt vele jaren doen over games en dan soms nog met middelmaat aan komen zetten, terwijl RGG elk jaar een kwaliteit game uit spuugt, vraag me echt af hoe ze dat doen

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Naja in principe heeft de Like A Dragon serie natuurlijk heel weinig vernieuwing. Alleen die formule is zo uniek en ijzersterk dat het mij geen reet uitmaakt. Voor mij heeft het een bijzondere vorm van verslaving en het verveelt mij dan ook nauwelijks.

Daarnaast is het schrijfwerk in ieder deel van een enorm hoog niveau. Bij RGG weten ze wel hoe je een dijk van een verhaal in elkaar moet zetten.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Klopt wel dat veel assets hergebruikt worden en mahjong en shogi altijd hetzelfde is bijvoorbeeld , maar toch zijn de spellen vaak zo divers nog, een main mission van 40 uur een ton aan side quests nieuwe mini games en dat allemaal binnen een jaar en zonder bugs, daarom vind ik het vooral speciaal dat ze het zo doen en dan ook nog soms wel een compleet nieuwe stad. Maar inderdaad het vehraal is de sterkste kant

DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

Octopath Traveler Nintendo Switch

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DarkraverX

Top spel! Erg benieuwd naar de opvolger.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Yes eindelijk een patch voor Saints Row. Kan ik eindelijk verder. Die en splatoon 3 dit weekend.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Succes nog met Saints row verder. Ben toch wel blij als ik de verhalen hoor dat ik gewacht heb tot die ooit in een goede sale komt

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Splatoon 3 lijkt me wel weer een grappige multiplayer. Zelf alleen ervaring met de eerste op de Wii U.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Deel 1 en 2 heb ik nooit gespeeld maar ik wist wel dat het veel hardcore fans heeft. Daarom deze maar aangeschaft. Multiplayer is zeker leuk en er zit een best wel uitgebreide singleplayer in die niet tegenvalt.

Rainking
1 jaar geleden

Sowieso de demo’s van Valkyrie Elysium en Wo Long: Fallen Dynesty even uitproberen. Van allebei heb ik kort al evven een stukje gespeeld. Valkyrie Elysium valt me voorlopig helaas een beetje tegen. Wo Long lijkt me wel degelijk. Daarnaast waarschijnlijk meer World Of Warcraft en zal ik waarschijnlijk een beginnetje maken aan Steelrising.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik vind de art style van Valkyrie wel interessant is een beetje tales of arise achtig. Had gameplay van de demo gezien maar het lijkt enorm generiek te zijn de combat dus denk ook niet dat ik die ga halen buiten een sale om.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja, wel jammer. Je zou denken dat het beter uitgewerkt zou kunnen worden. Ik keek er wel een beetje naar uit, maar ik denk ik dat ik deze maar oversla.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden

Ook dit weekend ga ik nog even door met Yakuza 5. Ik heb eindelijk het verhaal uitgespeeld, maar ik wil graag de platinum halen.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Succes met halen van de platinum! Is dat nog een beetje te doen dan? Zelf heb ik geen enkele platinum maar dat komt omdat ik ze allemaal op gamepass gespeeld heb. Wil denk ik wel deel 7 nog eens her spelen voor 8 komt en misschien daar voor de platinum gaan die lijkt op de laatste toren na wel haalbaar.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb ze voor 0, kiwami 2, 3 en 4 gehaald. Ze zijn zeker niet makkelijk te halen en zeer tijdsintensief. Elk spel heeft zo zijn moeilijkheden… Bij 0 kon je geen new game plus doen voor de hoogste moeilijkheidsgraad en waren de ultimate match trials ongelooflijk moeilijk. Bij Yakuza 3 was de Pool minigame moeilijk. Kiwami 2 en 4 vielen mee als ik het goed herinner.

Maar elke platinum kost wel minstens 100 uur. Bij Yakuza 5 zal dit nog veel meer zijn omdat je sommige zaken voor elk personage moet gaan doen. (Het colliseum met Akiyama was een hel! )

Ik vind het wel altijd leuk om te halen omdat je dan wel echt alles van de game hebt gezien. Er zijn veel minigames dat ik anders gewoon zou links laten liggen ook al kunnen deze heel fijn zijn als je ze begint te begrijpen. Maar soms kan het wel erg grindy worden. Elke maaltijd in elk restaurant eten, colliseum,…

Het spel maakt het wel makkelijk (en een beetje verslavend) om alles te doen omdat het je vooruitgang bijhoudt in een overzichtelijke lijst. Het geeft wel voldoening om al die vinkjes in de lijst te zien staan eens je klaar bent. Al kan deze lijst wel ook afschrikwekkend zijn in het begin.

Ze zijn dus zeker wel haalbaar!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Top dank je voor je uitgebreide antwoord 🙂 zoals jij het beschrijft vind ik ook wel de charme van het halen van een platinum trophy, geeft je altijd wat meer te doen dan cd standaard dingen en zo lang een game leuk is, niet te moeilijk en geen rare overdreven grindy trophies heeft maakt mij de tijd niet zo vele uit. Ik heb ook Horizon Forbidden West in ruim 90 uur gedaan dus langere games ben ik wel gewend.
Voordeel is nu wel dat ze allemaal op ps plus staan dus kan ze nu ook spelen voor trophies (heb ze allemaal gekocht op xbox). En ach anders koop ik ze nog een keer die zijn vaak niet zo duur meer alle spellen bij elkaar heb je voor een paar tientjes in sales dus ach kan dat ook nog doen haha

Luigi1985
1 jaar geleden

Elden ring wederom.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hells yeah! Game of the year!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Ook ik ga weer verder met Saints Row… De Platinum is nog niet in zicht. Jammer…

Rainking
1 jaar geleden

You can do it!

Mistory
Mistory
1 jaar geleden

Verder met Cuphead. Al even geleden aangekocht, maar vanwege de frustratie aan de kant gelegd. Wel lekker verslavend!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mistory

En lekker uitdagend.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Ik ben weer lekker verder gegaan met MGS2, dus dat ga ik lekker doorspelen. Verder rij ik wat ritjes in ETS2 en ploeg wat velden in Farming Simulator 22.

Goed weekend allemaal, en inderdaad, als het regent is gamen extra lekker!!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

I need scissors! 61!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Je krijgt de groeten van de La-li-lu-le-lo !

Hoe is het met je vinger/hand?

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Hahaha, dank je wel. Die had ik kunnen verwachten.
Hand gaat beter. Hechtingen zijn eruit. Ik zal even aangepast werk moeten doen en ik heb wat minder gevoel in mijn pink, maar er is wel kans dat dat in de loop van de jaren terug komt. Het had sowieso slechter af kunnen lopen. Gamen gaat weer wat makkelijker, gelukkig. W00t!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Gelukkig man. Goed om te horen dat het weer wat beter gaat, hopelijk zet het herstel zich goed door!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dat werk boeit niet, zolang je maar weer kunt gamen!! 😉 Goed om te horen!

Hoe tof is Castlevania: Dawn of Sorrow in 2022?

I.G Q&A: Wat wordt jouw game van dit najaar?