in

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 juli

Het wordt lekker weer dit weekend! Gaat de redactie massaal de deur uit met hun Switch? En wat speel jij? Laat het weten!

Martin Verschoor

Vandaag komt de nieuwe F1-game uit, dus die ga ik spelen, want er staat ook weer een mooie race-weekend voor de deur. Dit weekend staat in het teken van brandend rubber. Zin in.

Michel Musters

Ik heb Zelda: Skyward Sword HD vorige week besteld en die komt vandaag als het goed is netjes binnen. Het origineel heb ik – als een van de weinige Zelda-games – nooit helemaal uitgespeeld, dus ik heb er best wel zin in! Ik begrijp ook wel dat het spel niet helemaal modern aanvoelt – dat deed het tien jaar geleden al niet – maar ik kan mij nog wel de fijne omgevingen en het uitgesproken uiterlijk van de personages herinneren, alsmede enkele goed ontworpen kerkers, dus ik ga weer met goede moed op avontuur. Ik ga hem denk ik zonder bewegingsgevoelige besturing spelen.

Jacco Peek

Zelda: Skyward Sword is net binnen, dus daar ga ik aan beginnen! Heb de Wii-versie destijds nooit gespeeld omdat ik geen geld had voor dat verdomde blokje en de game. Bovendien schijnt het toch niet de beste Zelda-titel te zijn, dus heb ik er ook niet veel aan gemist. Zo’n remaster met knoppenbesturing is wel heel fijn, dus ga ik me er toch aan wagen. Het is immers even geleden dat we traditionele dungeons voorgeschoteld kregen.

Lars Cornelis

Als het meezit ga ik spelletjes spelen waar ik nog niks over mag vertellen. Als het tegenzit ga ik gewoon weer lekker Ori of Metro spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
27 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mistory
Mistory
1 jaar geleden

Deze week begonnen aan Bloodbourne, gezien deze gratis te downloaden is op de ps5. Best een verslavende gameplay.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mistory

Een van de beste games van de vorige generatie wat mij betreft.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mistory

Geweldig spel! Al eens eerder gespeeld, of is het je eerste ervaring ermee?

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Mistory
Mistory
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

De eerste keer Destijds wel Demon Souls gespeeld (en uitgespeeld) dus ben gelukkig bekend met het concept en snap dat ik er beter in ga worden .

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mistory

Oh gaaf. Ik zou bijna jaloers worden. Wel beter dat je al wat kennis van From Software hebt. Het speelt alleen net wat anders omdat je geen schild hebt natuurlijk. Al wat bazen neergehaald?

Mistory
Mistory
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

De eerste wel. Bij de tweede wat meer moeite met de “beast form”. Ik weet niet of het nodig is, maar toch even wat tijd steken in het upgraden van skills en mijn wapen.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mistory

Iets wat ik zelf ook nog niet zo lang weet, maar zijn beast form is het makkelijkst te parry-en van de 3 fases.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ratchet & Clank, Zelda en evt weer verder met Sekiro.

Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Legend of Zelda Skyward Sword en Monster Hunter Stories 2

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Vandaag Control uitgespeeld en ik ga direct verder met de DLC. Ik vind hem minder dan Alan Wake en Quantum Break maar toch vermaak ik me er heel erg mee!

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
1 jaar geleden

Streets of rage 4. De DLC is uit en is prachtig. Vier nieuwe chars, een survival rogue lite, “nieuwe” alternatieve moves, een uitgebreide training room, character updates en dat alles voor maar €8, tijdelijk €6.75 op Steam. Hulde!

Goed weekend.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Kiekmgoan46
SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

Cool, heb hem voor de Switch, maar al een tijdje niet meer gespeeld.

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
1 jaar geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Tijdelijk niet beschikbaar voor de Switch. Nintendo schijnt niet helemaal mee te werken. Waarschijnlijk in de loop van de week beschikbaar.

Maar de gratis update bevat de training room, Mania+ en balans updates voor de game. Heb het nu zo’n +- 6 uur gespeeld en kijkend naar de prijs is dit één van mijn favoriete DLCs die ik heb gespeeld. Echt geweldig!

Rainking
1 jaar geleden

Ik heb The Legend Of Zelda: Skyward Sword vandaag binnen gekregen, dus die ga ik sowieso even uitproberen. Ook wil ik weer even verder gaan met Scarlet Nexus. Ik heb daar nu zo’n 11 uur in zitten, maar volgens mij ben ik er nog lang niet. En dan is er nog een tweede karakter met een beetje een ander verhaal om een campaign mee door te spelen.

Wat ik ook nog zal spelen, zijn de 3 spellen die ik gekocht heb van mijn member content verkiezing shoptegoed. Begin deze week kreeg ik de code in de mail. Ik had gekozen voor PSN shoptegoed. Daar doe ik toch het meeste mee.

Het bekendste spel is Salt And Sanctuary. Een soort 2D Dark Souls, zegmaar. Ik had het vorig jaar al even kort bij een vriend gespeeld en dat zag er wel gaaf uit. Ik ben wat meer van de fysieke spellen, maar volgens mij betaal je voor dit spel al gauw 70+ euro, dus dit kwam mooi uit.

https://www.youtube.com/watch?v=n1Yq89OhxfA

The Mummy Demastered is een spel dat ik pas een paar maanden geleden leerde kennen. Het is een roguelike/lite MetroidVania, soortvan gebaseerd op de film met Tom Cruise, maar dan anders. Oh, en het heeft een synthwave soundtrack.

https://www.youtube.com/watch?v=u0rh4RcGXo8

Deleveled is een puzzelspel waarin je blokjes naar de exit moet leiden. Klinkt simpel en zo begint het ook, maar het wordt steeds uitgebreider.

https://www.youtube.com/watch?v=Ui8TqwklYsg

Ik wou in ieder geval even laten weten waar ik het aan besteed heb, met het gevaar dat je vindt dat je het zelf aan iets veeeeeeeeel beters had uitgegeven. In dat geval, sorry. Lol.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dat salts & sanctuary ken ik niet. Ziet er wel cool uit. Die houd ik even in het achterhoofd.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Grappig. Ik denk dan dat iedereen die wel zal kennen. Maar blij dat ik ze hier vermeld heb, voor het geval andere mensen er nog wat aan hebben.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik ken ze alle drie niet trouwens. Die mummy game ziet er ook wel leuk uit, maar bij hades ben ik er misschien wel achter gekomen dat roguelike niet mijn ding is.

Zie er dan al gelijk tegenop dat het normaal is dat je steeds weer t zelfde speelt soort van.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb ‘m van de week ook nog maar heel even uitgeprobeerd en ik ben dan ook nog niet dood gegaan. Het idee is dat als je dood gaat, dat karakter ook een soort zombie wordt. Daarna speel je een nieuwe militair, die ervoor in de plaats komt. Deze is dus ook nog blanco, zonder upgrades. Je “oude ik” moet je dan verslaan om zijn wapens enzo over te nemen. Schijnt nog best pittig te kunnen zijn, zeker als je dood bent gegaan in een gebied met veel vijanden.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Klinkt ingewikkeld.

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Mummy Demastered moet ik ook nog een keer oppikken! Hoor graag wat je er van vindt.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Gecombineerd met roguelike zal ik er best wat moeite mee hebben, maar het zag er wel erg tof uit.

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Dit weekend F1 beginnen, career met een maatje. En verder met Ratchet & Clank. Deze heb ik uitgespeeld, maar ga voor Platinum

Don Carpaccio
Don Carpaccio
1 jaar geleden

Metro Exodus, Zelda Skyward Sword HD en binnenkort Halo toch maar eens proberen.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Paper Mario uitgespeeld. Heel erg mee vermaakt. Vond het echt een leuke game. Was heel, heel lang geleden dat ik een Mario game gespeeld heb.

Vervolgens begonnen met new Pokémon snap, alhoewel die eigenlijk voor m’n zoontje bedoeld was.

Heb ook nog Breath of the Wild klaar staan. Die heb ik echt al een tijd in mijn vizier. Na het beluisteren van een bonus level aflevering heb ik daar erg veel zin in. Denk ik die 2 games ga afwisselen.

En natuurlijk F1 kijken dit weekend.

Mister Frowdo
1 jaar geleden

Zelda: Skyward Sword op de Switch. Voor de rest ook nog wat leuke aanwinsten:

  • Dark Pictures: Man of Medan
  • Dark Pictures: Little Hope
  • Little Nightmares: Complete Edition
  • Little Nightmares II
Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Mister Frowdo
coola
1 jaar geleden

Misschien wat Red Dead Online. Maar voor de rest ben ik echt helemaal de energie kwijt om iets te doen. Laatste drie maanden zijn echt een rollercoaster geweest.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Nog altijd Yakuza: Like A Dragon… Ben nu in chapter 12 en bijt mij nu stuk op een eindbaas met een difficulty-spike waar je u tegen zegt… Beetje lame. Maar goed, ook hier komen we wel weer doorheen.

Opinie: Valve Steam Deck

Inside Gamertags