in

Wat spelen we dit weekend? 18, 19 en 20 mei

Het is weer zo’n weekend. Zo eentje met een extra vrije dag eraan vastgeplakt. Ja, dat keur ik altijd goed, he? En geniet er maar van, want de volgende vrije dagen zijn pas weer eind December.

Bij mij zal het wederom geen verrassing zijn. Ook nu zal het namelijk weer neerkomen op Stellar Blade en Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Met beide spellen ben ik nog lang niet in de buurt van het einde.

En jullie? Verken je de Elder Scrolls-achtige wereld van Dread Delusion? Los je puzzels op in het artsy Lorelei And The Laser Eyes? Of spoel je de tijd terug in de Anniversary Edition van de indie classic Braid? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden

Zo, is het alweer vrijdag!?

Probeerde vorig weekend verder te gaan met BotW, maar na een paar minuutjes merkte ik dat ik ‘m te lang had weggelegd en er niet helemaal in kwam. Daarom ga ik weer verder met Ghost of Tsushima. Heerlijke game, voel me helemaal samoerai!

Fijn weekend allemaal!

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Ik heb mezelf getrakteerd op 2 nieuwe games namelijk Mortal Kombat 1 en Banishers Ghosts of New Eden. Wellicht maak ik FF Rebirth nog af want ik ben bijna bij het einde.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

Nice. Mortal Kombat altijd tof.

Lavalera
1 maand geleden

Het is een beetje stille mei maand, waar we afgelopen paar maanden nog knalden met.nieuwe releases is mei een beetje leeg vind ik. Alleen Hellblade 2 op dinsdag is er eentje waar ik naar uit kijk. Juni is dan al weer beter met Smt V Vengeance, ff xiv Dawntrail en de Elden Ring expansion voor de liefhebbers.

Wat we spelen: het einde van Eiyuden is in zicht. Na bijna 80 uur zit ik in het laatste stukje dus die gaat er sowieso wel door in het weekend. Denk niet dat ik een nieuwe game opstart op Xbox omdat dinsdag dus Hellblade 2 komt. Kan wel zijn dat ik nog even wat Diablo 4 probeer, het 4e seizoen lijkt iets beter te zijn dan de vorige dus wie weet.

Op de Ps5 is het Final Fantasy tijd. 7 Remake zal sowieso gespeeld worden, echt een super fijne actie rpg. En de kans is ook aanwezig dat ik 14 opstart voor een event dat nu is.

Op de Legion Go heb ik Fallout New Vegas aan de kant geschoven. Niet dat ik de game niet leuk vind maar de behoefte om het te spelen was er even niet meer. Dus ben ik na bladeren door mijn steam collectie terecht gekomen bij een game die ik al even heb maar niet echt gespeeld heb: Batman Arkham Origins.

Fijn lang weekend allemaal!

Luigi1985
1 maand geleden

Dit weekend ga ik denk ik eens wat meer tijd nemen voor Majora’s Mask. Misschien nog even laatste stukkie HiFi Rush. Ben ondertussen ook begonnen met Super Mario World op de GBA.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ah, zo mooie game die Super Mario World. Een van mijn eerste games ooit. Destijds op de Super Nintendo. Kan me herinneren dat ik als klein jongetje de latere levels heel moeilijk vond en volgens mij het einde/laatste levels nooit heb gehaald. Ben benieuwd of dat nu als volwassene makkelijker is geworden. Misschien de Super Nintendo maar weer eens van zolder halen..

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Ik heb nooit een snes gehad. Super Mario world heb ik wel gespeeld op de virtual console.

Afgelopen weken heb ik Super Mario 3 uitgespeeld. Dat heb ik vroeger ook wel eens gedaan, maar daarbij heb ik wel fluitjes gebruikt (heb iedere wereld wel uitgespeeld in aparte sessies, maar omdat je niet kan saven nooit in een keer).

Die was redelijk pittig maar alles was wel redelijk snel te doen. Misschien ook omdat alle levels kort waren en je niets hoefde te verzamelen.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja precies, zo heb ik een paar jaar geleden zowel Super Mario Bros 2 als 3 uitgespeeld op de NES Classic Mini. Wat vroeger nooit lukte op de SNES, lukte nu wel vanwege de mogelijkheid om te saven.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Super Mario Bros 2 blijft bij mij altijd een soort blinde vlek. Heb die vroeger uiteraard wel gespeeld, maar op een of andere manier heb ik die nooit omarmt ofzo. Ik wil die nog wel een keer gaan uitspelen.

Ja op de NES speelde ik dus de ene keer de ene wereld en de andere keer de ander (bij SMB3). Mijn favoriet is nog steeds wereld 5 denk ik, al vind ik wereld 7 ook heel erg tof.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja, je voelt inderdaad dat het geen echte Mario-game is. Ook een beetje vreemde vijanden en zo.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Bij mij zijn het denk ik ook vooral de herinneringen waarom ik SMB3 beter vind dan World. Of iig leuker. Dat was gewoon de game vroeger. Iedereen speelde het, iedereen kende weer andere geheimen. Enz.

aRc
1 maand geleden

Ik kan zowaar inhaken op een van de titels die genoemd wordt in de opening post, namelijk Braid Anniversary Edition.

Heb deze al eventjes gespeeld op de Steam Deck en de functie om met het indrukken van de joystick te wisselen tussen de “oude” grafische stijl de nieuwe is erg gaaf.

Kwam er ook weer achter dat ik de game wel ergens pittig vind, het origineel iets van 12/13 jaar geleden gespeeld en daarbij niet tot het echte einde gekomen vanwege het niet weten te bemachtigen van alle puzzelstukjes. Is kijken hoever ik dit keer kom.

Voor de rest zal op de PC nog wat Maplestory, Red Dead Redemption 2 en Ghost of Tsushima gespeeld worden.

Goed extra lang weekend toegewenst allen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

En dan is het alweer zondagmiddag en is er nog geen uurtje op het grote scherm gegamed.

Tot nu toe enkel GoP3 op de telefoon gespeeld. Wel van bijna niets naar ruim 400M gespeeld. Dus dat ging dan wel lekker.

Ik hoop nog two brothers te spelen dit weekend naast Have a nice Death.

Stelling van de week: 2D games doorstaan de tand des tijds beter dan 3D games

Dit weekend EDC 2024 Las Vegas