in

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 december

De laatste maand is ingegaan, de dagen worden steeds korter en het wordt steeds kouder. Kortweg, we gaan de goede kant op. Yup, ik ben een wintermens. Doe mij maar sneeuw, ijs, pinguïns en gletsjers. Een kop erwtensoep en een beker warme chocolademelk erbij en je komt al dicht bij perfectie. Klachten over het koude weer? Deze kun je sturen naar f.timmermans@partijvandelinksegroenen.nl.

Dit weekend heb ik een paar spellen in de planning die haaks staan op mijn andere wekelijkse post. Jeweetwel, die ene die meestal ergens tussen 10.00 en 20.00 op zondagen geplaatst wordt.

De eerste is de gesloten alpha test van Suicide Squad: Kill The Justice League. Ik ben één van de onfortuinlijke zielen die een uitnodiging heeft mogen ontvangen. Heb alsjeblieft meelij. Omdat er een NDA aan vast zit mogen er geen screenshots of video’s van gedeeld worden. Waarom je dat überhaupt zou willen is een hele andere vraag. Mijn grootste angst op dit moment is dat ik het tegen alle verwachtingen in leuk ga vinden, al ben ik er toch vrij zeker van dat Rocksteady deze keer echt een drol van een game gaat afleveren, want we zijn nu veel te ver verwijderd van de genialiteit die Arkham Asylum heet.

De andere game is gelukkig een korter verhaal. Na Lavalera’s screenshots van Persona 5 Tactica afgelopen zondag, wilde ik de originele game weer eens proberen. Ik heb daar al eens een paar uur ingestoken, maar in het grote geheel was dat nog maar net de intro, ofzo. Wat heeft deze game dan gemeen met de vorige? Ook hier kan ik geen screenshots van maken, alleen bij deze game is dat zo door Atlus ingesteld. Dat heeft met het delen van spoilers te maken en voor een klein gedeelte wil ik dat nog best begrijpen, maar ik vind het wel jammer, want qua presentatie zit dit spel prachtig in elkaar. Sowieso zijn de graphics van het spel erg mooi, maar je hebt ook nog de anime beelden, de transities en de laadschermen. Alles bij elkaar maakt het gewoon een geweldig geheel, wat ik dolgraag een keer volledig zou willen spelen.

Whoops, is het stukje over Persona 5 tóch nog langer geworden dan dat over de Suicide Squad alpha. Wie had dát nou kunnen denken?

En jullie? Steel je van de rijken in Gangs Of Sherwood? Waan je je een detective, vengeance of the night in de Arkham Trilogy op de Switch? Of laat je blijken dat je balls of steel hebt in één van de Duke Nukem collections op de Evercade? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
23 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 maanden geleden

Super Mario Wonder is deze week 100% uitgespeeld. Op het laatste stukje van het allerlaatste level was de moeilijkheidsgraad niet super hoog (laatste stukje was frustrerend, want onzichtbaarheidsbadge). Maargoed die is dus uit. Vind het eigenlijk wel jammer. Had nog wel een of twee werelden bij gemogen.

Vandaag heb ik ook de aftiteling van Pikmin 4 voorbij zien rollen, maar er zijn blijkbaar nog extra gebieden en ik zit er wel lekker in. Zo de om die dan niet uit te spelen. Dat ga ik dit weekend doen.

Deze week ook al een heeeeel klein stukje Broforce gespeeld. Heel apart spel. Moet er even aan wennen, maar het speelde wel lekker.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Broforce f*ck yeah!!!!!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

Spijtig dat je niets kwijt kunt over suicide squad! Ik ben er heel benieuwd naar, maar het vertrouwen erin is ver zoek!

Ik ga verder met NFS unbound. Ik moet zeggen dat het spel me meer is gaan liggen dan in het begin. Maar ook werd met de tijd duidelijk dat in de kern NFS heat and unbound niet zo verschillend zijn.

Fijn weekend allemaal!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Nee hoor, het is de meest recente in de reeks

Lavalera
2 maanden geleden

Ik was al bang dat Suicide Squad een drol zou gaan worden. alles aan die game schreeuwt mega mislukking en ik ben bang dat ik hem dan ook maar moet overslaan. Geen screenshots van P5 is dan wel echt jammer. Misschien dat het de versie is want bij P5R kon ik het wel, ten minste de versie van vorig jaar. Wel jammer dat ik de beelden dan niet kan zien, want zoals we wel weten ben ik inmiddels groot Persona fan en zie de Phantom Thieves graag langs komen.

Gelukkig speel ik zelf dan nog Persona 5 Tactica. Heb ik Joker en de gang toch nog dichtbij. Toch een leuke vermakelijke game ondanks dat ik niet zoveel heb met strategie rpg doe mij maar liever pure turn based of actie. Maar goed de muziek, de karakters en de rest maken het wel goed.

Tales of Arise ben ik door gegaan naar de dlc, ook al is de game geweldig ik heb de laatste maanden moeite met enthousiast worden voor platinum trophies, dus dan maar door naar de dlc.

Diablo 4 wordt ook opgestart en daarnaast wil ik eigenlijk Remnant 2 proberen. Waar Lavalera aan de souls likes? Tja de game schijnt enorm goed te zijn en niet zo moeilijk als de meeste souls likes. En ja de Shadow drop op gamepass gisteren kan ik er niet meer omheen denk ik haha

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik denk dat het met de tales dlc wel goed komt. Dat lijkt vooral meer van hetzelfde en dat is wat ik ook wou. Het stukje dat ik gespeeld heb bevalt tot nu toe prima inderdaad.

Lies of P staat nog wel op de probeer lijst. Ik had de demo al wel ene stuk gespeeld en die ga ik zeker nogmaals proberen als het schema het toelaat, dus na februari vermoedelijk pas. De reden dat ik Remnant nu wil proberen voor Lies of P of iets als Bloodborne/Demon Souls is omdat die ranged is en misschien wat makkelijker om in te komen. De sfeer in die souls games is wel echt fantastisch dus ik blijf proberen tot ik er 1 vind die blijft plakken haha.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Die suicide squad zou ik lekker wegdrukken inderdaad.
Shit wat een poopresponse van me

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

We kunnen het wel aan onze kunst overlaten om de shitpost van de week te doen :p

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Goed dat je t aankaart, want dit zaakje stinkt!

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden

Met enige jaloezie kijk ik natuurlijk al maanden naar al die steeds nieuwe spellen die jullie spelen. Zelf zit ik, zoals jullie weten, al sinds begin augustus exclusief aan Red Dead Redemption 2. MAAR… niet lang meer! Afgelopen week heb ik de laatste single player trophy behaald (70 missies behaald met goud… Géén sinecure!). Nu is het alleen nog een grind van een paar sessies om in RDR Online te levelen naar Level 50 (zit nu op 36) en dan moet ik hopen dat er wat mensen zo lief zijn om mij te helpen met de laatste twee multiplayer trophies. Die zijn heel simpel, maar kan ik dus niet solo halen. Komt vast goed. Veel plezier allemaal!

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

Woohoooo laatste loodjes, succes! Vrijheid in zicht!!

Lavalera
2 maanden geleden

Wat een doorzetting vermogen. Dat is wel echt een platinum met een ontzettend gouden randje. Helaas kan ik je niet helpen met de mp trophy. Rdr is niet crossplay en ik heb hem op de Xbox. Anders had ik je best willen helpen.

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanx! En al super dat je het had willen doen!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

Ik heb rdr2 geleend van een vriend, dus heb hem ook niet liggen. Anders had ik het zeker eens opgestart om te helpen.

Maar je kan zeker en vast wel mensen vinden online die dezelfde trophies willen behalen.

Succes ermee!

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Hè balen. Ach, desnoods moet ik jullie blij maken met een eigen exemplaar. Want die Platinum gaat er hoe dan ook komen!! Maar inderdaad: hopelijk is de RDR community zo vriendelijk om de helpende hand toe te reiken.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

Ik zit aan de Duke remaster collectie, inderdaad met keiharde ballen en tjokvol mannelijkheid!
Ook zit ik met fm24, conkers bad fur day en ook demons of asteborg in prettige afwisseling

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Dat is inderdaad een mooie mix van genres, ook al ken ik die laatste game niet haha.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het is een indiegame die ruim n jaar terug op megadrive en steam uitkwam.
Afgelopen week kwam die naar evercade. Niet dat deze van zó epische kwaliteit is, maar in genre doet t denken aan castlevania oude stijl (maar dan met n zwaard ipv n zweep), voor castlevania metroid werd.2d lineair actieplatformen… gaaf gedaan zover.
Je hebt geluk, hij zit er zondag bij! 😉

Ruaidri1981
Ruaidri1981
2 maanden geleden

Hier wordt het dit weekend, buzzerbeater, online management basketball spel, waar deze week seizoen 63 is gestart. Eén seizoen duurt 14 weken en ik speel al sinds seizoen 11. Start seizoen is altijd weer spannend en dan steek ik er wat tijd in.

Daarnaast racen in mijn nieuwe Ferrari in Forza motorsport. Dan gaan we ons werpen op Dune SpiceWars, benieuwd of dat het oude gevoel van 30 jaar geleden enigszins kan opwekken.

Tussendoor nog wat FM 24, zit nog steeds in seizoen 2, heb inmiddels de competitie al gewonnen op wedstrijddag 27. Sta in de finale beker en speel in de champions League in de kwartfinale tegen Real Madrid. En dat alles met een Ajax selectie waar er 3 zijn vertrokken, Berghuis, Bergwijn en Taylor. En 4 aangetrokken, Tete, Bidstrup, Bardghij en Kvaratskhelia. Laatste kostte wel 100m in de wintertransfer, maar scoort gemiddeld meer dan 1 goal per wedstrijd.

Dus ja mocht Ajax nog iemand zoeken die ze weer succes kan brengen, voor de juiste prijs ben ik beschikbaar.

Stelling van de week: De PlayStation Portal is een onnodig apparaat

Screenshot Sunday #133