in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 april

Als we terugkijken naar afgelopen week zien we dat er weinig boeiende games zijn uitgekomen. Heb jij de Switch-versie van Star Wars: The Force Unleashed geprobeerd of zit je nog in de Lego Star Wars: The Skywalker Saga? Chernobylite is anders ook een aanrader sinds de current-gen-versies van de game vandaag zijn verschenen. Voor de Nederland-fans onder ons kan je in Mario Kart Tour nu de nieuwe Amsterdamse baan “Amsterdam Drift” checken en een winkeltje runnen in Winkeltje: The Little Shop. Uiteindelijk zijn er altijd nog de tijdrovende games zoals Elden Ring en Horizon Forbidden West. Welke game gaat jouw tijd opslurpen dit weekend?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
29 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

De afgelopen weken heb ik op een of andere manier niet erg veel zin om te gamen. Ik heb best vaak dat ik denk: yes vanavond vrij ik ga de hele avond lekker achter de PlayStation, maar dat heb ik nu ff niet. Misschien komt het omdat ik niet heel erg in een game zit.

Anyway als het er toch van komt wordt het horizon. Daarnaast ben ik deze week begonnen aan de co-op van Stardew Valley met m’n vriendin. Ook leuk.

slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Daar heb ik de afgelopen periode ook ‘last’ van gehad. Maar ineens ben ik weer gegrepen door City Skylines. Dat verkeer… 🙂

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door slayer1slayer
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  slayer1slayer

Daar wil ik ook eens een keer voor gaan zitten. Die heb ik een paar jaar geleden gekocht. Dat leek me een goed alternatief voor SimCity 2013, die niet al te best werd ontvangen.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hoop voor je dat je het plezier in gamen weer terug kan vinden, lijkt me lastig als je wel wil maar er niet echt in kan komen.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks. Gaat vast goed komen hoor. Moet gewoon horizon even uitspelen en dan even een game pakken die me wat meer grijpt. (Vind horizon wel tof hoor, maar ik was er meer hyped voor en hij is iets minder tof dan gehoopt).

Gelukkig heb ik nog games als Elden Ring op t lijstje staan.

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Ik speel Kingdom Come : Deliverance op het moment weer even, het lopen door de middeleeuwen zonder goblins/wolven/ratten om iedere hoek is verrassend ontspannend om te doen. Helemaal zenn door het ruisen van de bomen, het gekwitter van vogeltjes en de kabbelende beekjes. Verder speel ik de remake van Harvest Moon : Friends of Mineral town. Ben tevreden over de game, maar snap alleen de keuze voor de wazige ‘out of focus’ omranding van het scherm niet helemaal. Laat me in mijn ogen wrijven.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Kingdom Come: Deliverance hoor ik wel vaker goeie dingen over, maar ook dat het wat lastig is om in te komen. Ik weet niet in hoeverre dat dat laatste waar is?

Dat out of focus van Harvest Moon, is dat zo’n tilt shift stijltje als bij de Link’s Awakening remake?

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik zelf had enorme moeite om in Kingdom Come te komen. Vond het allemaal veel te sloom. Het wordt door veel mensen ook wel een walking sim genoemd omdat je meer bezig bent met rustig rond lopen dan dingen doen. Weet niet hoe het verderop in het spel is heb nog niet meer dan een paar uur gespeeld, pak het later nog wel weer een keer op, maar het begin greep me nog niet. Je moet om hier van te kunnen genieten in totale zen status rond kunnen lopen in de realistische wereld zoals Caspari het beschrijft. Maar ja dat is slechts mijn visie op het spel

Dokter Caspari
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Kan ik mij voorstellen, je moet hiervoor in de mood zijn. Ik kwam net van cuphead en Bloodborne af, dus dit was even heel welkom 😉

Dokter Caspari
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja dat ja, snap dat het een stijl keuze is maar ik vind het niet prettig kijken. Helemaal op een klein scherm met een geringe resolutie, had het graag optioneel gezien.

KCD is niet de meest toegankelijke game. Hij is trager dan RDR2, er zijn veel mechanieken die jij je eigen moet maken, en ook is er gek genoeg niet eens zoveel actie te bekennen (je kunt zo een halfuur rondlopen zonder een tegenstander te treffen). Volg je echter de verhaallijn, dan zul je merken dat deze verrassend tof is om te volgen. Echt een boy becomes man vertelling die theatraler en grootser is opgezet dan ik van te voren had verwacht. Ook de side quests zijn tof om te volgen. Het enige dat ik echt haat is het gebrek aan inventory ruimte, das echt een behoorlijk minpunt. Deze game kun je dan ook zien als een ietwat meer ontspannen, trage, meer realistische Elder Scrolls game die qua feel wat goedkoper aanvoelt (niet goedkoop, maar blockbuster feel heeft het niet).

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik heb Kingdom Come uitgespeeld en heb bijna alles gedaan wat je in de game kan doen (wat achteraf gekkenwerk is). Ik vind het het een van de meest vette ervaringen ooit.

Zoals hieronder wordt gezegd is het begin traag, het is niet voor iedereen weggelegd en ook ik was heel erg aan het rommelen met de controls (en vooral het onder de knie krijgen van het vechten). Je moet je vijand in korte tijd steeds observeren om te kijken wat je als tegenaanval moet doen.

De protagonist begint in de storyline als een nobody en dat zie je en voel je in alles terug. Dat stuk van de game is pittig en duurt lang. Als je eenmaal door hebt hoe alles werkt door te oefenen en verder gaat met de storyline garandeer ik je dat die beter wordt.

De game is als ik me niet vergis ooit gestart als kickstarter-project en dat werd zo massaal ontvangen dat ‘t grootster werd aangepakt. Soms is het wat té gedetailleerd wat betreft mechanics of uitzoeken hoe je iets precies moet doen maar er gaan geruchten over een vervolg, de game heeft ook een open einde.

Dokter Caspari
1 jaar geleden
Antwoord aan  Aprotodon

Alles? Jezus… dan vond je hem wel erg tof. Ik ook, maar zover uitknijpen ga ik de ervaring niet denk ik.

Het is wel een game die je door moet blijven spelen lijkt me. Stop je een paar maanden dan kun je net zo goed opnieuw beginnen, te veel verhaal, te veel mechanieken.

FreXx
FreXx
1 jaar geleden

Ik speel nu mijn backlog weg en mijn eerste game is gelijk ook 1 van de betere games die ik gespeeld heb en dat is ghost of tsushima Directors Cut. (Had ik deze maar eerder gespeeld) wat een beleving en avontuur! Ik speel het op Lethal mode dat is toch DE echte samurai beleving in mijn optiek. Ook de legend mode dat je Coop kan spelen lijkt mij erg gaaf!
Wat ik verder op mijn lijstje heb om te spelen is Baldurs gate 3. En ik zoek ook nog positieve enthousiaste gamers om te Coopen want dat is wat ik graag doe.

Rainking
1 jaar geleden

Ik ben deze week weer eens begonnen aan I Am Setsuna, een oldschool JRPG, die een beetje een kruising is tussen Final Fantasy X en Chrono Trigger. De eerste vanwege het verhaal en de tweede vanwege de gameplay. Ik ben daar al vaker aan begonnen. Een paar jaar geleden was ik denk ik al aardig richting het end, maar ik heb het toen uiteindelijk niet afgemaakt. Ik hoop ‘m deze keer toch eens uit te spelen. Ik speel geen uren achter elkaar, dus het kan wel even duren, maar als er maar vooruitgang in zit.

En er zal vast nog wel Elden Ring gespeeld worden, want ik pijnig mezelf gewoon graag, ghehehe.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

I am Setsuna lijkt me wel interessant. Heb hem al wel een tijdje op de wensenlijst staan, wachtende op een sale. Lijkt me wel een interessante JRPG. Ben nog niet zo heel lang geleden in het JRPG genre gerold (eigenlijk pas 2 jaar geleden toen ik met Final Fantasy XiV begon en daardoor meer JRPG probeerde.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik dacht dat je al wel jaren aan JRPG ervaring achter je zou hebben, maar er is dus nog genoeg wat je nog niet gespeeld hebt. Zelf zou ik Final Fantasy VI, Wild Arms, Lufia II: Rise Of The Sinistrals, Dragon Quest XI: Echoes Of An Elusive Age, Radiant Historia (: Perfect Chronology) en Suikoden I en II willen aanraden. Mocht je ook van The Legend Of Zelda: A Link To The Past houden, dan is The Adventures Of Alundra een mooi action adventure spel.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nee ik ben altijd een pc mmo speler geweest en deze console generatie pas begonnen aan single player spellen echt. Heb wel dingen als skyrim the witcher 3 en zo gespeeld maar die zijn meer uitzondering dan regel haha. Heb een Xbox series en een ps5 dus kan denk ik de meeste spellen die je voorstelt niet spelen. Behalve dq11 die staat ook op gamepass weet ik staat ook op de lijst om te spelen. Waardeer de suggesties wel enorm thanks!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

No problemo! Meeste spellen die ik noemde zijn voor de PlayStation 1 en de Super Nintendo, dus vallen al gauw af dan. Maar het zijn wel goede spellen, dus mochten ze ooit op je pad komen…

Lavalera
1 jaar geleden

Vorige week de Platinum in Ghostwire Tokyo gehaald dus zijn door gegaan naar een ander type spel: Ys 8: lacrimosa of dana. Had weer eens zin in een JRPG na het AAA geweld en het speelt echt heerlijk weg die actie in die game.
Daarnaast ben ik op de Xbox nog Lost in random aan het spelen via gamepass, Spel in de stijl van Tim Burton met vrij unieke combat. Als je het ff door hebt is wel een grappig spel.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Lacrimosa Of Dana is wel één van de populairdere uit de reeks. Zelf had ik nét wat meer met Monstrum Nox, maar dat is waarschijnlijk meer een persoonlijke keuze. Volgens mij kun je met Ys VIII niet mis slaan.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja tot nu toe bevalt die prima. Deel 9 zit ook nog in de overvolle backlog. De afgelopen paar maanden aardig wat jrpg in de backlog gestopt nu nog ze allemaal gaan spelen haha.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ah, genoeg te doen dus. Mooi!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Eindelijk begonnen aan Horizon Forbidden West. Nu een uurtje of 10 onderweg. Ik pak het langzaam aan (doe elke missie en activiteit die ik onderweg tegenkom) en ben er tot nu toe heel enthousiast over. De game doet me qua sommige mechanics wel veel aan Tomb Raider denken, maar dat was ook een topgame, dus geen klachten…

Rainking
1 jaar geleden

Klinkt goed voorlopig.

Lavalera
1 jaar geleden

Heel toevallig dacht ik dat bij zero dawn ook al, dat die wat weg had van Tomb Raider. Als je een goed verhaal neer zet en de content die je doet divers genoeg is, vind ik leentjebuur spelen helemaal niet erg. Maar fijn dat je er zo van geniet voor mij is het van de spellen die dit jaar zijn uitgekomen en die in gespeeld heb mijn favoriet.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Inderdaad, beter goed gejat dan slecht bedacht! 🙂

DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

Baldurs Gate 3
Pathfinder Wrath of the Righteous
King Arthur Knight`s Tale

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Kentucky Route zero, Elden Ring en Super Mario 3d world + Bowser’s Fury.

Ook nog de Ezio collectie aangeschaft op Xbox series. Puberzoon toonde interesse in de games, waardoor mijn interesse ook weer aangewakkerd werd. Deeltje 2 komt alweer uit 2009!! Heb ze nog op disc voor de PS3, maar had gelezen dat de remasters wel echt een verbetering zijn en de beleving heel erg ten goede komen.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik ben dus helemaal in de ban van Sea of Thieves. Heerlijk spelletje.

The art.I.Galary #2

Mijn neefjes verjaardag deel 2