in

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 september

En toen was het zomaar opeens weer weekend. Jammer hoor, heel vervelend. Dat betekent dus dat de PC’s en de consoles weer aangeslingerd kunnen worden en we even lekker kunnen genieten.

Deze week heb ik Lies Of P en Mortal Kombat 1 binnen gekregen, dus die zal ik zeker opstarten. Daarnaast ben ik uiteraard nog bezig met World Of Warcraft.

En jullie? Lekker liegen en schelden tijdens Lies Of P? Je tegenstanders vernietigen met fatalities in Mortal Kombat 1? Of  ben je op avontuur met je jeugdhelden in Bud Spencer & Terence Hill: Slaps And Beans 2? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
41 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

Ik ben een tijdje niet meer actief geweest op de site, maar ik had het even druk. Nu heb ik weer wat meer tijd om te gamen.

In het beetje tijd dat ik had heb ik vooral Dreams gespeeld. Ideaal om af en toe wat creaties van anderen te spelen. Ik heb ook even geprobeerd om zelf wat te maken, maar het werd al snel duidelijk dat dat niets voor mij is.

Ook heb ik mijn PS Vita vanonder het stof gehaald en persona 4 golden voor de eerste keer beginnen spelen. Prima spel voor onderweg, maar de dungeons in deel 5 zijn toch veel leuker om te verkennen!

Dit weekend ga ik verder met Dreams. Hopelijk haal ik de platinum binnen en daarna start ik waarschijnlijk Death’s door.

Fijn weekend allemaal!

Luigi1985
2 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Death’s Door is een erg leuk spelletje.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb er al veel positieve dingen over gehoord en het ziet er ook mijn type spel uit. Dus dat komt wel goed!

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja, die is leuk! Als je ook daar voor de platinum gaat: let dan even op dat je nooit een ander wapen hanteert dan de paraplu. Zonde als je daar pas halverwege achterkomt.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

Hmmm neemt het dan niet wat plezier weg als je altijd hetzelfde wapen moet gebruiken? Als ik echt zin heb om een ander wapen te gebruiken laat ik de platinum voor wat het is.

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Welkom terug Martin. Helemaal met je eens dat de Dungeons in ps5 beter zijn dan in p4g en ook p3p. Het voelt een stuk beter. Maar dat kan ook zijn omdat die beide games een stuk ouder zijn en p5 geeft mij meer een groter budget gevoel. Ben wel benieuwd hoe p3 Reload straks is. Dat zal nog steeds 1 mega dungeon zijn maar wel met veel meer diepgang in de battles.
Veel plezier met dreams en deaths door.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb ooit nog p3 op PSP begonnen maar nooit afgemaakt. Nooit ver geraakt, maar ik herinner wel dat ik me irriteerde aan een muziekje dat heel veel gebruikt werd haha.
Maar voor de remake komt dat wel allemaal goed. Persona 5 heeft nog altijd 1 van mijn favoriete soundtracks! ☺️

Luigi1985
2 maanden geleden

Oké jullie weten het al. Maarrr ik heb al een of ander bijzonder zwaard en ik mag de eindbaas gaan confronteren als ik er klaar voor ben. Zozo. Echter heb ik pas 92 van de 152 shrines (en ik maar denken dat ik zo grondig door de wereld heen ging). Die wil ik eigenlijk allemaal halen. Dus dat ga ik nu doen en dan pak ik die mf. Toch zal t nog wel even duren. Vind de puzzles in de shrines leuk en je krijgt er een leuke armor voor las ik. Ja, ik gebruik zo nu en dan een gids voor de locaties. Mag ik toch zelf weten 😉

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Wat?! Een gids?! Dat is bijna net zo erg als iemand anders een laatste trophy te laten halen en dan online snel joinen zodat jij hem ook krijgt. Dat laatste zou ik ook nooooooooit doen 😉

Luigi1985
2 maanden geleden

Haha nee ik gebruik zo nu en dan wel eens een gids bij games. Er zijn overigens ook 999 korok seeds maar die ga ik dus even niet allemaal zoeken.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

oh echt? zijn er zoveel shrines in de peppa pig video game? het lijkt zelda wel joh! 😀

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ooh op Luigi tempo is dat dus nog een maand of 4 😉 maar even zonder dollen dat heb ik ook hoor met dat soort type spellen dan wacht ik vaak met de laatste baas tot ik alle content klaar heb, zeker als een spel zo goed klikt.

Luigi1985
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Haha denk misschien nog wel een paar weken. Ligt een beetje aan of ik tussendoor nog andere leuke dingen tegenkom die ik wil onderzoeken. Gister had ik in een klein uurtje een stuk of vijf shrines gevonden, dus reken maar uit.

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden

Red Dead Redemption 2… as always. Ben nu bijna bij chapter 5. Vind het nog steeds leuk! Zal wel snel over zijn wanneer ik het verhaal heb gehad en ik nog 100 uur door moet voor de platinum, haha. Ach ja. So far, so good.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

In Red dead redemption 2 voor de platinum gaan is heel ambitieus! Toen ik het speelde, vond ik het spel helemaal geweldig en wou ik deze platinum ook halen. Maar als ik zag wat ik allemaal nog moest doen na 130 uur speeltijd heb ik het al snel opgegeven. Veel plezier er mee!

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ik weet het… maar ja, dat wist ik toen ik eraan begon. Ach, ik heb wel meer vreselijke platinum’s behaald. Assassin’s Creed: Valhalla en Yakuza: Like a Dragon bijvoorbeeld. Krijg er nog steeds nachtmerries van, haha. Maar dank!

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

pfff uw doorzettingsvermogen wordt bewonderd!

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Thanx. Ik snap waarom jij van de retro games bent. Die namen geen honderden uren in beslag! Ach ja, de goede oude tijd. Heb me destijds kostelijk vermaakt met een verre voorvader van RDR2: Sunset Riders. Man, man, man, wat was dat een tof spel. Wel eens van gehoord?

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Wat de hel? 1400 euries? Serieus?! Dat retro gamen is een dure hobby!

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

die heb ik ook weleens gespeeld op mn emulator arcade kastje, en ik heb red dead revolver en red dead 1 ook weleens gespeeld… maar die laatste 2 nooit uitgespeeld 🙂

Lavalera
2 maanden geleden

Fijn om te horen dat je er nog steeds zo van geniet. Hoop dat de plat niet te grindy voelt. Anders kan je natuurlijk altijd proberen als afwisseling wat simpelers om te platten spelen er naast. Als je het dan ff zat bent switch je naar de andere game.

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja, doe ik inderdaad ook wel eens. Komt goed!

SenseNL
2 maanden geleden

Zo, even een soort van zomerstop gehad met vrijwel alleen maar online potjes Mario Strikers Football. Nu het weer vroeger donker wordt en het ook qua temperatuur weer wat aangenamer is ben ik begonnen aan God of War op de PS5!

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door SenseNL
adutchman
adutchman
2 maanden geleden

Ik heb de trial van FC24 geprobeerd, de 1e twee wedstrijden werden 5-2 en 6-1…in dat doelpunten festijn heb ik dus geen zin meer in, jammer. Dan maar door met Ghost of Tsushima op Kiki Island en de 2.0 update van Cyberpunk.

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door adutchman
Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  adutchman

Ik vond Iki eiland echt een geweldige Dlc. Mede door dat stuk is GoT wel 1 van mijn favoriete spellen ooit. Zo gaaf om als samurai rond te lopen.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Iki island vond ik vooral leuk door de nieuwe abilities. Ik wil niets spoilen dus meer ga ik er niet over zeggen!

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

ik ben begonnen aan trials of mana, wat een remake is van de 3e snes game uit de mana serie die hier nooit een vertaling heeft gekregen, enkel in japan is uitgekomen. daar gaik komende dagen vast nog even aan verder, al krijg ik bezoek vermoed ik dit weekend :). dan schuift het gewoon effe op.
Ik ben niet zo erg van de rpg maar deze bevalt wel en doet me in gameplay erg aan white knight chronicles denken op ps3, een persoonlijke favoriet. wel is deze wat minder uitgebreid in de gaeplay, wat ik wel prettig vind… gewoon erg pick up and play. en de cutscenes kun je doorduwen, das een waar genot bij deze rpg’s t verhaal zal me namelijk redelijk worst wezen 😀

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

bedankt kniesoortje! 😀

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ooh he wat? Hoeveel versies van trials zijn er? Ik heb de 2020 remake gespeeld die ik echt geweldig vond. Leuke art style goed verhaal lekker qua lengte en gave muziek.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

das de versie die ik ook speel! ik heb de muziekstijl wel op classic gezet. mij stoorde het juist haha. maar ik zet dan sowieso lekker een podcastje aan als ik m speel 🙂

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Och ik lees weer es verkeerd. Je had het over de versie die alleen in het Japans was uitgekomen maar dat was het origineel haha. Gebeurt het toch zo maar een keer dat Rainking jij en ik het eens zijn over een spel .. moet niet gekker worden hier zeg haha

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

hahaha nu kijken of we juridisch geen wetten hebben overtreden! 😀

Lavalera
2 maanden geleden

Ook hier is het zoals bij de meesten herhaling. Oftewel Starfield. We zitten rond de 90 uur en we zijn nog niet klaar. Ik ga ruim over de 100 heen voor ik klaar ben denk ik haha.
Uiteraard ook nog een stuk BG3 maar die game heeft nogal wel eens last van bugs en problemen. Van de week toen ik wou spelen waren er server problemen waardoor zelfs de single player mensen uit het spel werden gegooid. Tis zo jammer, het is een goede game maar te buggy.
Voor de jrpg fix ff14 en Tales of Arise. Door de dlc aankondiging van de week al weer ff een stukje gespeeld en blijft geweldig. Hoeveel ik van wat ga spelen is maar de ee vraag en waar de wind vandaan komt haha

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

dat is wel leuk, weten dat je in 2 games zin hebt, ze klaarliggen en je wel ziet welke disc je console gaat vinden van de 2, of beide een beetje 🙂 mooi man!

Silverhellspawn
Silverhellspawn
2 maanden geleden

Verder met Metro Exodus. Weekje geleden aan begonnen en zit er lekker in. Hele filmische en ‘rijk’ gevulde post-apocalyptische shooter, echt heel tof! De hele serie is overigens een dikke aanrader (Exodus is al weer deeltje 3, gebaseerd op een boekenreeks). Valt ook genoeg te doen als completionist in deze game 🙂

Stelling van de week: De toekomst van Nintendo ligt niet bij hardware

Screenshot Sunday #123