in

Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 juni

Blijkbaar hadden meer mensen bij mij in de wijk gemerkt dat het én warm is én weekend en hebben ze hun hele familie over laten komen, want er was geen parkeerplaats meer vrij. Wat is dat nou!? Als schrijver van middelmatige stukjes voor Inside.Gamer horen ze toch een plekje voor je vrij te houden? Helemáál als je een zak van de lokale snackbar bij je hebt. Echt totáál geen respect meer tegenwoordig.

Gisteren heb ik Final Fantasy XVI binnen gekregen en daar heb ik al een stukje van gespeeld. Ik gok dat ik nu op het punt ben waar de demo eindigt, maar daar wil ik dit weekend nog even wat tijd in gaan steken.

Ondertussen zit ik met Bloodborne alweer in de The Old Hunters DLC, dus het schelden en tieren gaat gewoon lekker door. Gewoon omdat het kan.

En jullie? Ook jullie inner Clive aan het verkennen in Final Fantasy XVI? Lekker in de rondte aan het scheuren in Sonic Origins Plus? Of misschien ben je op jacht naar afgrijselijke wezens in Aliens: Dark Descent? Let me know!

Oh, effe wat anders. Er zitten hier volgens mij nog wel wat fans van Yakuza / Like A Dragon, dus ik wou nog een video toevoegen. Ik volg al een aantal jaar het YouTube kanaal van YongYea, die voornamelijk gaming nieuws bespreekt. Als er een gaming gerelateerde presentatie aan zit te komen, dan ga ik altijd als eerste kijken of hij er een live reactie op gepland heeft staan. De laatste jaren is hij ook bezig met voice acting en deze week mocht hij eindelijk laten weten dat hij de engelse stem doet van Kazuma Kiryu in Like A Dragon Gaiden en Like A Dragon: Infinite Wealth. Ik kan me nog indenken dat veel mensen liever de japanse stem aanzetten, maar dit leek me wel leuk om even te delen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
34 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
3 maanden geleden

Ben bang dat mijn weekend van nu tot en met zondagavond al vol zit. Mss tussendoor een keer een uurtje tijd. Dan wordt t Zelda. Ik ga morgen wel iets VR-achtigs doen in Amsterdam

Dragon_Martin
Dragon_Martin
3 maanden geleden

Heel leuk nieuwtje! Ik ga het toch bij de originele Japanse stemmen houden denk ik.

Deze Yakuza-fan gaat ook dit weekend verder met deel 6. Ik doe zo lang aan de games dat ik het release tempo amper kan volgen!

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja hier net zo. Ik ben 100% team sub. Het geeft een extra dimensie als je de spellen in het Japans speelt. De kracht van de taal is met wat specialer dan de standaard Engelse taal vind ik. Ook anime doe ik liever in het Japans

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

het klinkt als een opgave maar je zal het met liefde spelen lijkt me zo, haha.

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Je bent niet de enige. Er voelt alsof er iets neit klopt als je die spellen in het Engels speelt. Daarom vind ik het ook vervelend dat bijv Ghost of Tsushima en Final fantasy 16 Engelse lip sync hebben. Heel irritant als je Japanse of games in Japan liever in het Japans speelt. Het geeft voor mij toch een extra dimensie op de 1 of andere manier

Lavalera
3 maanden geleden

Goh wat zou ik nou toch spelen :p Diablo 4 uiteraard. Geniaal spel. Of solo of met de vrouw samen. Ik wissel het wel af met andere spellen om niet te snel een burnout te krijgen ervan haha.

Final Fantasy 16 wordt uiteraard ook gespeeld. Ik moet wel zeggen dat het na de demo stuk iets minder baaam is dan de demo. Maar goed nog steeds een erg goede game.

Als er dan nog tijd over is wordt het Elder scrolls online

En eehm Yong Yea heb ik de hype nooit om gesnapt. Die vent drinkt dagelijk een liter azijn of zo. Want het is weinig anders dan nutteloos geklaag wat ik hoor. Heb ene paar keer een video van hem gezien en het is heel sporadisch interessant. Niet mijn ding.

Laatst bewerkt 3 maanden geleden door Lavalera
Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik heb ook niks met yawn yeah 😉
wel echt tof dat je zo lekker met je vrouw kunt blijven gamen 🙂 heel bijzonder!

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ja echt wel. Het is de hobby die ons samen gebracht heeft. Tegenwoordig speelt zij meer spellen als survival games, Sims etc en spelen we niet zo veel meer samen. Spellen als diablo blijven we nog wel samen spelen. En dat maakt het ook wel weer specialer

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Was mijn vrouw maar een Gran Turismo 7 crack XD

Luigi1985
3 maanden geleden

Haha mn vriendin en ik spelen zo nu en dan een potje Mario Kart, af en toe eens samen Stardew Valley of Overcooked, maar daar blijft t bij. Ze heeft wel een switch die ze eens in de paar maanden een paar weken gebruikt. Meestal iets Animal Crossing-achtigs of een point & click.

TomKauw
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Eens wat betreft Diablo, eens wat betreft YongYea.

Misschien dat hij recentelijk wat beter uit te staan is, maar bij mij stond YongYea inderdaad bekend als een zeurder-om-het-zeuren. Dook een paar jaar terug steevast vrij populistisch in nieuws/controversies, vaak met overdreven clickbait om het af te toppen. Volgens mij heeft hij prima gebeund op het voeden van die machine.

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  TomKauw

En hij nog meer dan een miljoen subscribers ook nog. Maar goed sommige mensen houden wel van dat geklaag heb ik het idee.
Ach ja voordeel is wel, ik speel de Like a Dragon games altijd in het Japans dus ik zal zijn stem niet horen in gaiden en Infinite wealth :p

adutchman
adutchman
3 maanden geleden

Ik had ineens zin in handheld gamen dus heb ik een grip voor de mobiel gekocht op PlayStation en Xbox. Het werkt verassend goed dat cloudgamen. Voornamelijk zal het FF XVI en NFS Unbound worden dit weekend.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  adutchman

ik heb het nooit geprobeerd, maar tof dat het zo goed werkt! merk je geen enkele lag?

adutchman
adutchman
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Merk een een heel klein beetje latency. Maar zo weinig dat het geen effect heeft op mijn k/d ratio in cod. In de 2 uur dat ik gespeeld heb, heb ik 1 hapering gehad op de Xbox. Dat is wel vergevelijk imo. Ik vind het leuk, heeft toch een heel andere feel als op de tv gamen.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  adutchman

zeker, ik merk ook zelf dat ik doorgaans andere games en genres speel op de handheld of op tv 🙂 tof dat je zo een extra optie erbij hebt, die nog lekker speelt ook!
op een klein schermpje merk je sowieso denk ik ietsje minder ervan.. .

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden

Ik vrees dat het (wéér…) 125.000 keer datzelfde pokkerondje op een nat Spa circuit gaat worden… Zit nog 2,5 seconden af van de benodigde tijd. Heb net het door mij uitgeleende stuurtje opgehaald. Misschien dat het daarmee wél lukt. Anders sta ik niet voor mezelf in… Wat.een.hel 😉

Kunstschilder1987
3 maanden geleden

ohjee, dat stuurtje kan zomaar door de voorruit op straat verdwijnen uit frustratie vrees ik 😀

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Zonder énige twijfel! Ik zou de komende tijd vooral niet langs mijn huis lopen. Is niet zonder risico namelijk…

Kunstschilder1987
3 maanden geleden

hahaha wanneer de postbode een tijdje overslaat weten we dat hij ook hier de comments leest!

Lavalera
3 maanden geleden

Anders moet je even in de leer bij Max . Die kan je vast wel een cursus rijden op het randje geven. Red je het wel mee.

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Haha, ik hoef geen handtekening, zelfs geen gesprekje, als hij alleen even dat rondje zou willen nailen op mijn account ben ik al gelukkig

Luigi1985
3 maanden geleden

Haha. Ik ken t gevoel. Ik had met Super Mario 3D World allerlaatste level waar ik maar niet door kwam. Ik heb dat weken lang elke avond wel een half uur tot uur geprobeerd, maar het is me nooit gelukt. Later bij de switch-versie precies t zelfde verhaal. Ik heb me uiteindelijk (voorlopig) gewonnen gegeven. Dat doe ik niet snel, maar dit lukte gewoon echt niet. Misschien speel ik t spel ooit nog eens. Dan ga ik wel weer een poging doen.

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Het is toch te verschrikkelijk, dat je al die andere levels/challenges whatever wel haalt en dan die aller- allerlaatste niet?! Het stuurtje ligt inmiddels bij het grof huisvuil, maar ik ben nog niet zo ver dat ik het al opgeef. Sluit het alleen ook niet meer uit… Dit is niets minder dan zelfkastijding…

Laatst bewerkt 3 maanden geleden door Michael-Raymond-Clayton
Luigi1985
3 maanden geleden

Ja ik doe dit soort dingen ook niet snel, maar dit is echt een gigantisch lang en ontzettend moeilijk level. Eigenlijk is het me bij de laatste Mario delen (lees vanaf galaxy) altijd wel gelukt om 100% te halen, maar dit lukte gewoon echt niet.

De oudere delen was ik jonger en minder ‘obsessief/ambitieus’ om een spel uit te spelen. Dus wss heb ik die niet 100% gedaan

Kunstschilder1987
3 maanden geleden

Ik ben de afgelopen week nog eens achter mijn Modded gamecube gaan zitten, en voor t eerst eens de pokémon game gale of darkness opgestart. Doorgaans speel ik die pokemon games heel ver maar nooit uit, we gaan het zien wat t deze keer wordt.
Verder heb ik niet al te lang geleden mijn mijn psvita en 3ds gemod, dus ook daar zal ik de komende uurtjes aan kwijtraken vermoed ik.
Mogelijk dat ik nog even de demo’s opstart van wrestlequest, en alien hominid invasion. na alle showcases en derg zijn deze games, samen met de remakes van duke nukem 1+2 voor evercade, de enige aangekondigde games waar ik ECHT warm voor loop. ik ben nu eenmaal niet zo van de moderne AAA games, al zal er vast genoeg zijn waar ik me mee zou vermaken is dat nu niet zo mijn ‘sjtik’ 😛

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Helaas is het niet altijd goedkoper om voor ‘ouwe meuk’ te gaan. Zo lijkt het mij super om een keer een Neo Geo te scoren en met vrienden of familie Super Side Kicks en diverse fighters te spelen, maar die dingen zijn nog steeds onbetaalbaar. Nieuwprijs destijds was trouwens honderden guldens per spel. Geen grap. Bi-zar!

Laatst bewerkt 3 maanden geleden door Michael-Raymond-Clayton
Kunstschilder1987
3 maanden geleden

klopt ja, met dat soort dingen hou ik het dan weer lekkerder bij emulatie 🙂 dat is het me gewoon niet waard en vaak haal ik er net zoveel plezier mee. of de metalslug games gewoon op de psp/psvita spelen is ook een prima alternatief, daar waar dat voor mij de beste neo geo games blijven 🙂

Ik heb een tijdje een neo geo mini gehad, ook een erg leuk apparaat, maar heb deze inmiddels aan een vriend geschonken enige tijd terug 🙂

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik heb hem serieus overwogen die mini, maar geen Super Side Kicks… Tja

TomKauw
3 maanden geleden

Eindelijk Level 50 aangetikt in Diablo IV, dus de game begint nu eigenlijk pas echt. Zin an om de build helemaal ‘kapot’ te optimaliseren.

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  TomKauw

Ik toevallig ook net sinds vandaag. Speel een beetje op meerdere characters en doe rustig aan. Vandaag op mijn sorceress level 50 bereikt en nightmare unlocked. Ben benieuwd naar het eerste seizoen straks hoe dat gaat. Met diablo 3 werd dat vaak snel eentonig en speelde ik niet elk seizoen uit. Eens kijken hoe het hier gaat

TomKauw
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Meteen meerdere characters oppakken lijkt me bizar, haha. Ik vermaak me kostelijk met helemaal in-depth duiken op mijn druid. Moest ook echt wennen aan het idee dat ik deze straks een keertje inruil voor andere klassen, zeker straks met de seasons.

Video: De ROG Ally stoot de Steam Deck niet van de troon

Screenshot Sunday #111