in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 september

De redactie is trots dat het twee weken op rij dit artikel heeft weten te plaatsen. Het is bijna een vakantie voor Rainking zo. We hebben er weer een week op zitten. Maar het was een best lekkere week als het op games aankomt. Zo kregen we maandag Return to Monkey Island, dinsdag Deathloop voor Xbox én Game Pass, en gisteren het vrolijke Slime Rancher 2, ook op Game Pass! Maar deze games zijn niet voor iedereen weggelegd. Welke game houdt jouw kamer warm dit weekend?

Review: Deathloop is one of the smartest games of the year | VGC

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
53 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden

De platinum voor Yakuza 5 is gehaald dus ben ik eindelijk aan Horizon Forbidden West begonnen. Deze game heb ik enkele weken geleden via een give away van Mole28 op deze site kunnen claimen. (Nogmaals dank!) Ik ben al een eindje ver en het ziet er allemaal heel mooi uit! Dus daar ga ik dit weekend mee verder.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Leuk dat je ook redelijk snel met Forbidden West aan de slag gaat.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Zo snel mogelijk. 🙂 Ik speel niet graag grote spellen door elkaar op een zelfde console. Dus ik heb gewoon het spel waarmee ik bezig was afgemaakt.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Gefeliciteerd met de y5 plat! Horizon is tot nu toe mijn favoriete game die dit jaar is uitgekomen. Ik ben enorme fan van open wereld spellen en zeker als er genoeg te doen is. Het is ook 1 van de best uitziende spellen van deze generatie en ik verwacht niet dat er nog een game komt die deze game van de troon stoot als mijn persooijke goty.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Mooi dat je het zo’n gaaf spel vindt.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Bedankt Lavalera!

Ik vond de omgevingen in het eerste deel al heel mooi. Ze zijn wel verbeterd maar de grootste sprong vind ik toch in de personages en hun animaties. Ze bewegen en ogen veel natuurlijker!
Ook vind ik de side missions beter uitgewerkt. Soms twijfel ik zelf even of ik met een side mission bezig ben. 😉

Lavalera
1 jaar geleden

Op de xbox is het nu Ni no kuni. Ik zat vast met Alice, dat gebeurt altijd met platformers, dus ben vast aan de volgende game begonnen op de lijst. NI no kuni were aangekondigd op de tokyo show dat die ook naar xbox zou komen dus toen ik die zag gelijk maar in de lay later lijst gezet en gelijk begonnen. Het voelt enorm als een cartoon in game vorm. De game is ook gemaakt mede door de bekende studio ghibli, die een aantal bekende teken films heeft gemaakt zoals Howls moving castle. Het is een jrpg waarin je monsters verzamelt en voor je kan laten vechten, beetje Pokémon maar dan anders. Het is echt een heerlijke relaxte rpg. Ben blij dat die nu ook op de xbox is zodat meer xbox spelers de game kunnen spelen.

Op de ps5 is de Miles Morales platinum binnen. Korte game maar vond hem zelf beter dan de vorige Spiderman game. Er zaten geen stealth stukken in en de platinum was erg easy. Heb nu even een korte game erbij gepakt met Last Stop. Mocht ik die er door hebben wil ik beginnen met de Atelier serie met Atelier Ryza, stond al een tijdje op mijn lijst om te spelen en hopelijk komt het er nu eens van. Mezelf kennende kan het ook zo een andere game worden haha

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Atelier Ryza schijnt wel één van de betere te zijn. Ik wil ooit eens beginnen met de eerste die in Europa is uitgebracht, Atelier Iris op de PlayStation 2.

Toen ik je verhaal over Ni No Kuni las, was ik Studio Ghibli al noemen, maar dat bleek je zelf al te doen. Ik denk dat Spirited Away wel hun bekendste werk is, maar ze hebben nog veel meer moois afgeleverd, al moet ik eerlijk zeggen dat ik de meeste nog moet kijken. Vorig jaar heb ik een paar anime op blu-ray gekocht en daar zaten wel een paar hele mooie tussen. Your Name (ok, die heb ik een paar jaar geleden al gekocht), Weathering With You, I Want To Eat Your Pancreas en Okko’s Inn.

En gratz voor de Miles Morales platinum!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Had een beetje onderzoek gedaan en men zei dat Ryza de meest beginner vriendelijke was dus daarom maar voor die gekozen. Er blijken er maar een stuk of 30 te zijn waarvan de helft op moderne consoles, dus als ik het echt gaaf vind heb ik nog wel ff te gaan haha.

Moet je ook eerlijk zeggen dat ik geen enkele film van Ghibli heb gezien, ken ze alleen van naam en ben nooit zo van de anime geweest. Sinds ik wat meer in de jrpg zit ben ik ook meer richting de anime gegaan en wordt ik nu opgevoed door de vrouw in animes. We hebben Naruto, bleach al gezien bijv en zijn nu met fairy tale bezig, het wordt ooit nog es wat met mij

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Als je Fairy Tail leuk vindt, er is vorig jaar een JRPG van uitgekomen. De namen die ik noemde zijn films, dus geen series, en daar ben je dus een stuk sneller doorheen. Mocht je een anime fan worden, dan zou ik die films wel willen aanraden. Met name Your Name vond ik geweldig.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik had de jrpg al wel eens gezien inderdaad, enige nadeel is dat het een Koei techmo game is en die digitaal nooit tot amper in de aanbieding zijn maar hou mijn ogen er op.
Als het films zijn ga ik er zeker eens naar kijken thanks voor de tips

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Net effe bij Nedgame gekeken. Daar issie nieuw ook nog steeds 55 euro. Dacht dat-ie ondertussen wel wat goedkoper zou zijn.

Manga films kunnen juist wel even lekker zijn tussendoor. Uiterlijk twee uur kwijt voor een volledig verhaal. Die anime series kunnen uit een paar honderd afleveringen bestaan. Your Name en Weathering With You (beide van zelfde maker) heb ik in de bioscoop in het japans gezien. Was wel leuk om te zien dat zoiets ook eens een bioscooprelease kreeg in Nederland. Voordat-ie hier draaide, had ik zoveel goeie dingen over Your Name gehoord. Ze bleken niet gelogen te hebben. Je moet alleen goed blijven opletten, dan istie goed te volgen.

Mr.Saturn91
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik ga me ook nog een keer aan Ni No Kuni wagen, heb alleen de demo gespeeld en het deed mij ook aan Pokémon denken.

Same here wat betreft anime, verbaas mezelf dat ik nu een Crunchyroll abonnement heb voor Dragon Ball Z (helaas moet het met VPN) en ben vorige maand weggeblazen door Spirited Away.

Begint zo langzamerhand een kleine Japan-fascinatie te worden, want zo begint het. Yakuza staat ook op het lijstje hoor 😉

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mr.Saturn91

Haha mooi om te horen dat je een gelijke ervaring hebt. Het grappige is dat ik vroeger Japanse dingen maar raar vond, animes waren schreeuwerige mannen met piep stem vrouwen met buiten proportionele lichaam delen *kuch* en nu? Ik wil nu zelfs niets liever dan een keer naar Japan. Haha.
En hoop voor je dat Yakuza of naar de switch komt of je een andere manier vindt om het te spelen, want een echte weeb of japanofiel vindt de serie vaak geweldig.

Mr.Saturn91
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Nice, kunnen we elkaar de hand schudden!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Weeb ho! Weeb army, unite!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Proficiat met je Spiderman Miles Morales platinum! Zowel Spiderman Miles Morales als Ni no kuni heb ik ook in het oog om eens spelen!

Maar mijn interesse qua games is zo breed dat er nog zo veel is waarmee ik aan de slag wil… 🙂

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Dat is een beetje het nadeel van veel leuk vinden, he? Er is gewoon teveel.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Luxe problemen he 😉

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Hahahah, nogal.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Thanks Martin 🙂 Ik herken die brede smaak wel. Ik speel vooral alles waar de sticker actie avontuur of rpg op zit en dan soms hier en daar een shooter of een platformer en dankzij ps plus en gamepass probeer ik nog veel meer. Nadeel is dan wel dat er zoveel is dat je wil spelen dat je backlog zo snel uit puilt maar ach ooit komen we er door heen haha

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Door Gamepass heb ik vorig jaar wel een paar spellen ontdekt die ik anders waarschijnlijk nooit geprobeerd zou hebben. Sea Of Solitude is daar wel een goed voorbeeld van, al zou ik daar eerder de Switch versie van aanraden.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja wat dat betreft zie ik die abo diensten ook een beetje als een try before you buy of uberhaupt of iets voor jou is. Zo kan ik nu Returnal, Deathloop en Death stranding bijv proberen die ik anders nooit gekocht had of indie games zoals What remains of Edith Finch bijv, een as dusk falls waar ik zonder gamepass niet naar gekeken had. Voor mij is het echt een uitvinding maar snap ook dat het niet voor iedereen wat is

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dat klinkt bekend ja, try before you buy. De spellen die ik leuk vond op Gamepass heb ik daarna fysiek voor de PS4 gekocht, ghehehe. Datzelfde heb ik een beetje met de Epic Games Store. Die geven elke week natuurlijk een paar spellen weg. Als er iets bij zit dat ik écht leuk vind, dan koop ik het later voor console.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Tot nu toe heb ik nog geen game abonnementen behalve Playstation Plus essential. Ik denk ook niet dat ik er een ga nemen. Ook al krijg je veel waar voor je geld. Ik vrees dat ik dan mezelf te veel zou verplichten om te spelen wat in die abonnementen aangeboden wordt. In de plaats van waar ik echt zin in heb.

Maar zelf met de PS Plus essential maandelijkse games doe ik soms leuke ontdekkingen, die ik anders nooit zou hebben aangeraakt. Yakuza kiwami en slay the Spire zijn hier voorbeelden van.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ik snap je helemaal wat dat betreft. Ik kijk ook natuurlijk wat er in die abos zit en bepaal dan wat ik speel, bij een spel in die abos laat ik het ook sneller liggen als ik het echt niets vind, dat doe ik met een gekochte game wel minder omdat het dan voelt als weg gegooid geld. Maar inderdaad zoals je zegt geeft ook ps plus essential je elke maand al 3 games en er zitten wel echt pareltjes tussen. De belangrijkste reden dat ik de upgrade gedaan heb is voor miles morales, returnal en Death stranding die ik allemaal nog wou proberen en het was relatief goedkoop om up te graden dus voor mij nog altijd goedkoper dan ze kopen en na dat jaar kijk ik nog wel wat ik er mee doe

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Van harte met de platinum! Leuke game inderdaad. Al ben ik er na twee spidey games wel een beetje klaar mee. Ik vraag me af hoe leuk spider-man 2 nog kan zijn… Afwachten.

Veel plezier met Last Stop verder. Ik vond het een heel leuk spel… tot het laatste hoofdstuk… Ben benieuwd naar jouw mening straks!

Lavalera
1 jaar geleden

Thanks, Ben nou voorlopig ook wel even klaar met Spiderman. 2 maand geleden had ik de plat van Spiderman remastered gehaald dus vrij kort op elkaar. Gelukkig duurt deel 2 nog wle even en ik speel redelijk wat dus ik zal het snel vergeten haha. Ik laat hier weten wat ik van last stop vindt

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Willen jullie alsjeblieft stoppen met de titel Last Stop te noemen? Elke keer dat ik die naam zie, heb ik het deuntje van Eels’ Last Stop: This Town een week langer in mijn hoofd, hahaha.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha vooruit ik speel hem toch alleen dit weekend dus na volgende week hoor je mij er neit meer over

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik zie de screenshots wel verschijnen, lol.

Rainking
1 jaar geleden

Klopt! Rainking kan met zijn beentjes omhoog het weekend in, hahaha.

Mijn verwachting is dat ik dit weekend Steelrising en (wederom) Wrath Of The Lich King Classic zal spelen.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Zo te horen is de wow verslaving weer helemaal terug haha. Ik denk niet dat ik het ooit nog een keer weer ga spelen eerlijk gezegd tenzij het gratis speelbaar wordt via gamepass maar dat betwijfel ik.
Het concept van steel rising vond ik er wel interessant uitzien aangezien ik geen grote souls fan ben wil ik het zeker nog wel een keer proberen maar dan in een sale

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik weet niet of ik World Of Warcraft ooit nog zal ervaren zoals vroeger. Ik heb bij best wat leuke guilds gezeten. Een paar gezellige en hele relaxte. Op het moment speel ik nog solo. Het is dus nog even afwachten.

Kleine spoiler voor mijn Screenshot Sunday. Steelrising is makkelijker dan de gemiddelde soulslike, met de mogelijkheid om het nóg makkelijker te maken in de opties, dus misschien wel een leuke instapper voor mensen die wel geïnteresseerd zijn in het genre, maar afgeschrikt worden door de moeilijkheidsgraad.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Top, dat is fijn om te horen, dan komt die zeker op mijn lijstje. Heb al wel Final fantasy origins strangers of paradise gespeeld gemaakt door Team Ninja maar dan met een moeilijkheid slider en dan is het goed te doen. Ook kena en jedi fallen order hebben souls achtige gevechten die goed te doen waren door de sliders. Dus deze klinkt net zoals dat dus die komt er ooit nog wel, haal alleen tegenwoordig niet zo snel meer een game voor de volle prijs met name door mijn overvolle backlog en gamepass en ps plus

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Als je de setting ende steampunk vijanden een beetje leuk vindt, dan is het zeker een leuk spel. Nóg een spoiler voor Screenshot Sunday. Ik heb ‘m al uitgespeeld, ghehehe.

Mr.Saturn91
1 jaar geleden

Zeker interesse in Return to Monkey Island, voor mij wordt het een Undertale-weekend.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mr.Saturn91

De grafische stijl van de Return To Monkey Island ligt me wel. Het is wat moderner dan de oorspronkelijke spellen, maar toch een beetje cartoony. De ontwikkelaar heeft online behoorlijk wat shit over zich heen gekregen door haters. Wat mij betreft onterecht.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik ben nog steeds bezig met Elden ring, maar ik heb van de week ook Burnout 2 voor de GameCube gekocht (die ontbrak in de collectie). De GameCube is nu aangesloten dus deze gaat wel even gespeeld worden.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Beach Radio’s are go! Veel plezier, man!

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Xenoblade Chronicles na 90 uur uitgespeeld. Top game! Kan niet anders zeggen. Deel 2 zal ik snel (hopelijk) aanschaffen want backlog bevat al veel. Ook weer een paar games in de nintendo sale aangeschaft vandaag.

Yoku’s island express was ook heel leuk, na XBC even een korte game gepakt ter afwisseling. Dankjewel Ron Vorstermans voor de tip!!

Op het moment speel ik afwisselend cult of the lamb en AC Odyssey (heb een Griekse vader, dus die “moet” ik eigenlijk wel spelen ook al stond hij niet op de planning)

Deathloop eindelijk op Xbox gamepass en daar ben ik ook heel benieuwd naar.

Fijn weekend allen!!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Je hebt genoeg te spelen lees ik al haha. Ac odyssey is mijn favoriete game in de ac serie, alleen al door Kassandra, een beetje de lara croft uit de oudheid zeg maar :p. Hoop dat je daar plezier mee hebt. Deathloop heb ook nog wel op de planning staan maar weet niet of ik dat nog red voor de drukke oktober met plague tale en persona 5

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Begonnen met beacon Pines. Deathloop ook maar het is helaas niet mijn ding. En verder Rayman legends even weer opgepikt.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Beacon Pines zei me helemaal niets, dus ik heb even een review bekeken en ik moet zeggen dat het er wel prachtig uitziet.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Ik ga slime rancher 2 een kans geven, ziet er relaxed uit. En verder met Saints Row en bf 2042.

Have a nice weekend

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Veel plezier, man!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Sterkte… Ik ploeter ook weer ‘vrolijk’ verder met Saints Row. Ben iets over de helft qua trophies, maar hopelijk een stuk verder qua game (volgens de info van de save file zit ik op 63% maar ik mag hopen dat je niet 100% nodig hebt voor alle trophies…).

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Dat klinkt meer als werk haha. Succes er mee, hoop dat je volgende game leuker wordt!

Fr3nzy
Fr3nzy
1 jaar geleden

Ik zit nog middenin demons souls, erg fijne game en zoals het hoort soms wat frustrerend. Als ik wat relaxter wil gamen speel ik No mans sky, beetje verder bouwen aan mijn nederzetting haha. Momenteel is ook de beta van Modern warfare 2 dus die ben ik ook aan het uitproberen. Ik vind de maps tot nu toe wel leuk en het schiet wel weer lekker. Persoonlijk bevalt het beter dan Vanguard en Cold war. Genoeg te spelen dus.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Fr3nzy

Demon’s Souls is wel gaaf. Ik gok dat je de PS5 versie speelt?

Fr3nzy
Fr3nzy
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja klopt, ik was erg positief verrast door de graphics en de game is gelukkig iets minder moeilijk dan de dark souls serie. Volgens mij ben ik redelijk dicht bij het einde van de game aangezien ik nu een aantal boss fights achter elkaar moet doen.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Van de week MGS2 uitgespeeld, blijft een episch einde dag zelfs na zoveel jaren misschien nog wel actueler is dan toen het spel uitkwam. Hebben jullie ook Vamp zien staan in de straten van New York?

Ik ben nu al weer wat langer op weg in MGS3 Snake Eater, wat een fantastisch deel is dat toch! De Boss-Fights zijn super intens! Zojuist The End naar zijn Einde gebracht en dat na een Boss-Fight van een uur!

Verder heb ik afgelopen donderdag na 2 maanden wachten mijn Steam Deck kunnen bestellen, toen ik de reservering plaatste in July was er nog sprake van een jaar wachten, dat bleken dus maar 2 maanden!!

Nu wachten op de bezorging en dan gaan we los!!

Allemaal een heel mooi weekend!!!

dc_ree
dc_ree
1 jaar geleden

Ik speel luigi mansion 3 dit weekend. Ik heb hem net aangeschaft. Ik vermaak mij er goed mee tot nu.

Een mini-geschiedenis van de Pokémon TCG-videogames

I.G Q&A: Welke dame in een game is het meest badass?