in

Wat spelen we dit weekend? 27 en 28 april

We gaan het nog druk krijgen dit weekend, want het was weer eens een week waarin er van alles uitkwam. Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, Tales Of Kenzera: Zau, Another Crab’s Treasure, Manor Lords, Sand Land, Stellar Blade, voor ieder wat wils. So get to it!

Zelf zal ik voornamelijk bezig zijn met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes en Stellar Blade, twee totaal verschillende spellen en dat is juist wel lekker voor de afwisseling.

En jullie? Lekker die Metroidvania itch krabbelen in Tales Of Kenzera: Zau? Ga je de onderwaterwereld van Another Crab’s Treasure verkennen? Of wordt het toch je voeten branden in Sand Land? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
21 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 maand geleden

Koop jij nu zo ongeveer iedere week twee games of heb ik dat mis?

Ik heb eerder deze week Dave the Diver uitgespeeld. Ik ga dit weekend verder met Majora’s Mask op de DS en ik ben ook bezig met Super Mario Bros Advance 4 (SMB3). Ik denk dat ik dit weekend ook Hifi Rush ga aanschaffen als ik nog wat tijd heb.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Is niet erg toch. Mooie hobby. Andere mensen geven het uit aan andere dingen.

150 spellen voor de PS5 is wel veel. Denk dat ik er niet eens zoveel kan opnoemen. Maar goed. Vast een mooie collectie 🙂

aRc
1 maand geleden

Nog steeds aan het afwachten totdat het onderdeel er weer is voor mijn hoofd systeem. Maar lijkt iets van progressie in te komen dus dat scheelt.

In de tussen tijd nog wat verder met Celeste op de Steam Deck, ben nu bijna weer op hetzelfde punt als waar ik een X aantal jaar was gestrand. Dus ben benieuwd of ik nu wel verder kom.

Tevens verwacht ik nog een klein beetje Maplestory te spelen, binnenkort is het 19 jarige jubileum van de Global versie van Maplestory met wat speciale “verjaardag” evenementen.

Goed weekend toegewenst allemaal.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  aRc

Celeste is echt een ongelofelijk goede game. Ik heb me daar echt obsessief in vastgebeten. Eindeloos mee doorgegaan. Ik ben letterlijk duizenden keren doodgegaan. Maar ik moest steeds verder komen.

aRc
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ondertussen echt maar 1 kamer verder dan waar ik destijds gestrand was en snap ook wel weer waarom. Dat veranderen van windrichting en dan de juiste sprongen maken vergt best wel wat oefening. Ben benieuwd hoeveel pogingen ik het nog ga geven. Maar op dit moment redelijk gefrustreerd, haha.

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Ik speel Tales Of Kenzera: Zau, is een leuk spelletje. En ik kon het niet laten en heb de Meta Quest 2 gekocht nu die in prijs gezakt is. Dus eindelijk ook Half-life Alyx 🙂

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

Daar heb je vast een goede game pc bij nodig?

adutchman
adutchman
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja best wel. De msi laptops zijn met fikse korting te verkrijgen nu. Dus ik kan er van genieten op de hoogte instellingen. Ben ik blij mee want ik wilde hem al heel lang spelen.

Lavalera
1 maand geleden

Eiyuden Chronicles Hundred Heroes is op gamepass day 1 dus die is uiteraard ook hier gestart. tot nu toe een leuke jrpg. En omdat ik Trails in the Sky had uitgespeeld was ik toe aan de volgende jrpg.

Op de PlayStation 5 is het Final Fantasy 14 en Bring us the moon. Toch maar even wachten met Bloodborne tot op No rest for the Wicked aan de kant schuif. Dus dan maar aan Bring us the moon begonnen die ook op het probeer lijstje stond.

Op de Legion go ben ik na het kijken van de eerste aflevering van Fallout beginnen aan een nieuwe playthrough van Fallout New Vegas. Zoals meestal met een replay zal ik hem vermoedelijk niet uitspelen maar het is wel weer leuk om eens Fallout te spelen

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha ja ik bedoel inderdaad Deliver us the Moon. Beetje moe dus de titel ging niet helemaal goed. Ik had de game al wel eens langs zien komen hier en omdat ik nu ps plus extra heb probeer ik zoveel mogelijk games uit die me mogelijk interessant lijken en deze lijkt tot nu toe goed te plakken.

De Fallout serie is canon met de hele game reeks. Tod Howard is nauw betrokken geweest bij de serie om te zorgen dat er zo goed mogelijk wordt rekening gehouden met de gebeurtenissen in het universum. Heb nooit zo veel Fallout gespeeld en pas 2 afleveringen van de serie gekeken, maar het is een enorm goede serie tot nu toe.

aRc
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

The Legend of Heroes Trails in the sky (1) uitgespeeld en niet eens door naar het vervolg.
Dat vergt redelijk wat zelfbeheersing lijkt me, na het einde van deel 1 kon ik zelf persoonlijk echt niet wachten om deel 2 op te starten.

En Fallout New Vegas ben ik zelf lang geleden eens aan begonnen , maar niet heel ver mee gekomen. Dat deel wordt volgens mij door de fans wel hoog beoordeeld zover ik begrepen heb. Had je bij je oorspronkelijke playthrough wel de verhaallijn “gehaald| voltooid”?

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  aRc

Haha ja ik snap het wel hoor bij Trails. Het einde van deel 1 is erg goed en heb ook wel zitten twijfelen, maar uit ervaring als ik teveel van dezelfde van dezelfde serie achter elkaar speel voelt het soms eentonig. Dat had ik bijvoorbeeld bij Yakuza 3 en 4 en Atelier Ryza 2 en 3 die ik te kort achter elkaar speelde en dan voelt het snel een beetje hetzelfde. Dus ik heb bewust even ruimte gelaten tussen de games en wil ook zo door de rest van de serie gaan. Ook al was deel 1 echt geniaal en kan ik niet wachten op hoe het verhaal verder gaat, ik wil voorkomen dat ik er door heen ga rushen. Dat verdient de game niet.

De eerste keer Fallout New Vegas speelde ik in een tijd waarin ik nooit een game afmaakte eigenlijk dus het einde heb ik nooit gezien. Wie weet red ik het nu wel tot het einde. Het is wel een leuke game en hopelijk blijft die boeien tot het einde

CarnifeX
1 maand geleden

Na de serie had ik helemaal zin in fallout. Old school deel 1 bijna klaar op de pc en nu de update van 4 uit is ook die begonnen op de ps5
Daarnaast ga ik ook manor lord uitproberen. Een spel spel waarin je een middeleeuws dorp bouwt. Die stond al heel lang op mijn wishlist en is net uit.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

Another crab zojuist geprobeerd, maar is niet mijn spel. Er is iets in de besturing dat niet lekker werkt, erger mijn enorm aan de controles.

Zit te wachten nu op de download van Star wars Jedi Survivor, ik was enorm fan lang geleden van de Force Unleashed. Benieuwd of mij dit ook weer zo kan grijpen.
Verder zal ik ook nog wel wat Brotato spelen. De laatste paar vragen hele andere manier van spelen, dus lastig voor mij.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Als ik je een tip mag geven. Jedi Survivor is het vervolg op Jedi Fallen Order. Je kan Survivor spelen zonder de andere er is een korte recap van deel 1 aan het begin van Survivor maar ik vind Fallen Order de betere van de 2. Het vertelt ook het verhaal achter Cal Kestis. Het hoeft natuurlijk niet naar ik kan je aanraden om eerst fallen Order te spelen

coola
1 maand geleden

Geen nieuwe games voor mij dit weekend. Het word Uncharted 2: Among Thieves (voor mijn YouTube channel) en Helldivers 2 voor mij dit weekend.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Zeker de beste in de reeks. Vind ik althans. Volgens mij doet mijn ps3 het niet meer. Dus kan ze helaas niet meer spelen. Tenzij ik ze nogmaals aanschaf voor de ps4/5

Stelling van de week: Gamepersonages moeten realistischer en inclusiever.

Screenshot Sunday #153