in

Wat spelen we dit weekend? 27 en 28 augustus

Yes! De werkweek zit er weer op en dat betekent dat we lekker onderuitgezakt op de bank of gaming chair met een controller of muis en keyboard binnen handbereik ons een weg kunnen banen door diverse levensgevaarlijke werelden. Tenminste…

Ik heb zowel zaterdag als zondag al plannen en zal misschien de tweede helft van de zondag thuis zijn, maar verder ben ik van huis. En ik wou het even met jullie over de zaterdag hebben. Morgen is er namelijk een retro game beurs in Zwolle waar ik heel veel zin in heb. Het is ondertussen alweer 2,5 jaar geleden dat ik voor het laatst op een beurs ben geweest en ik heb er weer erg veel zin in. Mocht je mijn Road Trip artikel van vorig jaar hebben gelezen, ik ga er met diezelfde vriend naartoe. Mocht het je wat lijken, ik zal óf een donkerblauw Resident Evil RPD shirt óf een donkergroen shirt van De Vinyl Garage aanhebben, dus wil je even gedag zeggen, gewoon doen.

Stationsplein 1, 8011CW Zwolle

27-08-2022, 9.30-17.00

5 euro entree

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden

Ik ga dit weekend verder Yakuza 5 spelen. Heb nu een 50-tal uren in het spel zitten, maar ik denk niet dat het einde in zicht is. Ik ben nogal vaak bezig met Side-stuff, wat in de Yakuza-games met overschot aanwezig is.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja met Yakuza ben je als je veel met de side content bezig bent zo meer dan 100 uur bezig. Dat vind ik altijd zo geweldig aan Yakuza je kan of gewoon bruut door het verhaal rossen of veel side content erbij doen en echt mega lang er mee bezig zijn

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Sinds ik Yakuza leerde kennen doordat Yakuza kiwami bij PS Plus zat ben ik echt grote fan van de serie. Het blijft me verwonderen hoe het absurde van de side content toch bij een serieus hoofdverhaal wordt gezet. Het vreemde is dat het gewoon werkt!
Wel heb ik altijd na elk Yakuza spel even een pauze nodig. Ik haal vaak de platinum en dan heb je wel even genoeg ervan.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja dat heb ik zelf ook wel gemerkt toen ik door de serie speelde. Ik heb de fout gemaakt door 3 tm 6 achter elkaar te spelen, dan merk je al snel dat je side content laat liggen en maar door het verhaal heen gaat en dat is zo zonde. Dan kan je beter tussen de games een break houden inderdaad. Ik heb inmiddels alle Yakuza spellen, judgment, lost judgment en fist of the north star gespeeld en kan niet wachten op yakuza 8. Veel plezier nog met de Yakuza spellen als je er door heen gaat!

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Dit weekend speel ik Saints Row, Quake Champions en Battlefield 2024. Die laatste speelt nu eindelijk wel echt lekker!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Hoe is Saints Row nu? Hoor er ontzettend dubbele verhalen over. Veel reviewers vinden het ene saaie lege wereld vol bugs en anderen zeggen juist dat die hartstikke vermakelijk is. Dus ben ff de draad kwijt wat het nu is

adutchman
adutchman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik vind hem leuk. De bugs vallen wel mee. Het is geen hoogvlieger maar ik hou van dit genre dus geef ik hem een 7,5. Achteraf is die 70 euro die ik betaald heb misschien wel veel, voor 40 zeg ik kopen.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Thanks. Ik vond sr3 ook geweldig 4 nooit helemaal afgespeeld toen ik hem speelde ging die net van gamepass af, dus die moet ik nog een keer spelen. Zat zelf ook wel te denken aan een sale, zal het uiteindelijk wel leuk vinden maar zoals je zegt niet voor de volle prijs

Mr.Saturn91
1 jaar geleden

Thanks voor de tip, ik kende deze beurs niet. Ga ‘t zelf niet redden, maar een linkje voor de liefhebbers: https://www.facebook.com/events/2897994863836787/ Over retro gesproken, speel dit weekend Ghost Trick: Phantom Detective voor de DS. Binnenkort een tweede artikeltje hierover.

Lavalera
1 jaar geleden

Veel plezier op de beurs Rob. Als ik het eerder had geweten was ik wel gekomen Zwolle is niet zo gek ver weg bij waar ik woon dus anders had ik er naar toe kunnen gaan.

Qua spelen wordt het op de xbox Final Fantasy 13, die bij lange niet zo slecht is als sommigen willen doen geloven, het is een prima spel. Misschien niet de beste ff game maar nog steeds dezelfde Sci fi fantasy setting met atb combat war voelt als een typische ff game. Verder uurtje hier en daar in Elden Ring weer. Zit totaal op een uurtje of 7 maar kom nog niet veel verder. Spel legt je zo weinig uit dat je constant met guides en youtube zit en dat vindt wel echt een enorm min punt.

Op de ps5 ga ik na een weekje rust een nieuwe poging doen voor de rot valkyrie queen. Vorige week ruim 90 minuten mijn hoofd tegen gestoten maar mijn god zelfs op easy is dat ding niet te doen, geen vast patroon en veel attacks die je niet kan ontwijken. Maar goed daarnaast ben ik ook begonnen aan Trials of Mana, kwam laatst op ps plus extra en aangezien ik weer toe was aan een jrpg hebben we die maar gekozen. Heerlijk relax is die en de muziek is enorm goed.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Trials of mana leek me zo ontzettend relaxt en aangezien jij mij die al eens aangeraden had en die ook nog eens op ps plus kwam vorige week was de keuze zo gemaakt haha.
En die valkyrie queen gaat uiteindelijk wel lukken. Normaal raak ik vrij snel gefrustreerd van die bazen die niet lukken dus de knop moet ff om voor ik de bazen in Elden Ring ga proberen en eventuele andere souls ga proberen. Dat ging nu redelijk goed naar na 90 minuten moest ik toch ff iets relaxter spelen. Dus hopelijk dat het nu lukt

Luigi1985
1 jaar geleden

Voor mij wordt het weer Elden Ring en met Cuphead ben ik nog steeds bij de eindbaas. Kom nu wel steeds in z’n laatste fase dus ik heb m bijna.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Voor mij geen games dit weekend, ik zit in Zeeland, maar ben een heel eind met Beyond A Steel Sky. Geen hoogvlieger. Zal hem netjes platinummen uiteraard, maar daarna weet ik het nog niet zo goed. Ik twijfel aan Saints Row maar dat is wel een heel groot risico als ik het zo lees. Andere kanshebbers zijn Deliver Us The Moon of het herspelen van God of War… Keuzes, keuzes.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Michael-Raymond-Clayton

Horizon Forbidden West give away

Road Trip: Retro Beurs Zwolle