in

Wat spelen we dit weekend? 28 en 29 maart


Michel Musters

Voor de tweede week op een rij ben ik nog steeds helemaal verliefd op Animal Crossing: New Horizons. Ik heb inmiddels drie nieuwe dorpsbewoners erbij, een winkeltje en een uitgebreid huis (inclusief slaapkamer) waarin ik een hoop materialen heb geborgen (300 blokken hout en 90 ijzerstukken, bijvoorbeeld). Ook ben ik erg blij met de QR-scan-functie, waarmee ik mijn favoriete lp-hoezen inscan en ze tentoonstel in mijn huis. De echte hype dit weekend zit hem echter in de tent van Tom Nook die als het goed is vandaag is omgebouwd tot gemeentehuis. Dan kan ik namelijk eindelijk huizen verplaatsen, en verplaats ik mijn oversized huis die nu sinds het begin van het spel op het strand staat, eindelijk naar een uitgebreid grasveld. Dan ga ik mijn tuin inrichten en er hekken omheen plaatsen. Zo… veel… zin in!

Animal Crossing

Dennis Mons

Ik dank Michel Musters voor zijn nieuwtje over het feit dat Cities: Skylines voor nop te spelen is op Steam dit aankomend weekend. Ik ben altijd wel een ‘sucker’ geweest voor Sim City, maar heb deze game nog nooit geprobeerd. Wat dat betreft zie ik het ook als de ultieme zen-game waarbij je lekker huisjes neerplempt, wegen aanlegt, de economie stimuleert… Ik ga gewoon het meest doorsnee stadje proberen te creëren in deze tijden van ‘alles behalve normaal’.

Cities Skylines

Wesley Akkermans

Ik speel nog steeds dagelijks Pokémon Go, wat een prima uitkomst is nu ik niet naar de sportschool kan. En de zelfmotivatie niet heb om thuis te sporten. Maar als ik dan thuis ben, dan speel ik Animal Crossing op de Switch. De perfecte game voor thuisblijvers; je hebt de hot takes ongetwijfeld voorbij zien komen de afgelopen dagen. Maar dit is gewoon waar. Ik heb net voor het eerst m’n huis geüpgraded en de winkel van Tommy en Timmy laten bouwen en ondertussen zijn er dre inwoners onderweg, werk ik aan het afbetalen van m’n nieuwe schuld, graaf ik fossielen op, vang ik insecten, vis ik me een ongeluk, help ik Gulliver en Wisp, praat ik met iedereen die langsloopt, schud ik aan elke boom, begraaf ik elk stuk fruit dat ik heb, verander ik constant het landschap van mijn eiland door bomen te verplaatsen, bewaar ik elk cadeau en meubelstuk in mijn opslag, hoop ik snel met meer kleding aan de slag te kunnen, kijk ik uit naar de rondzwevende ballonnen, houd ik het onkruid bij, ga ik bij andere mensen en eiland op bezoek en hoop ik dat m’m Switch niet oververhit raakt. Het is hard werken op Mirekol.

pokemon go

Zoë Bonefaas

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Ori de laatste paar weken links van me heb laten liggen. Mede omdat ik even niet bij mijn Xbox kon. Na dit weekend heb ik de console weer tot mijn beschikking, dus ga ik Ori and the Will of the Wisps maar weer eens oppakken. De vorige keer had ik net kennis gemaakt met een aantal grijze katten en leerde ik hoe ik mezelf kan verdedigen tegen de monsters uit de game. Enorm veel zin in! Ik ga mijn best doen om lekker lang te spelen, al weet ik niet hoe lang het duurt voordat ik mijn eerste rage-quit krijg. In de eerste Ori had ik er daar aardig wat van…

Halo 3: ODST

Jolien Mauritsz

Net Michel ga ik ook net als vorige week aan de slag met Animal Crossing: New Horizons. Ik heb net drie nieuwe bewoners op mijn eiland verwelkomt en zondag ga ik mijn eerste riskante investering doen met rapen in de hoop een fortuin te verdienen. Verder moet ik weer verder met het uitbreiden van de museum collectie, door fossielen op te graven, insecten te vangen en te vissen. Genoeg te doen dus in het weekend!

Lars Cornelis

Ik ben vooral nog steeds bezig met mijn Halo run. Halo 3 heb ik vorig weekend uitgespeeld en ik heb besloten om tóch ODST tussendoor te spelen. Ik denk dat ik die dit weekend wel uitspeel, dus daarna gelijk door maar naar Halo 4? Oh ja en Cities Skylines is gratis te spelen. Die game heb ik al, en ook al een paar honderd uur gespeeld, maar nu jeukt het wel weer om een nieuwe stad te bouwen. En die nieuwe uitbreiding heeft allemaal toevoegingen voor beter openbaar vervoer… Iemand een suggestie voor de naam van mijn nieuwe stad?

Halo 3: ODST

CobyJordy

Animal Crossing: New Horizons natuurlijk! Ik ben nog lang niet klaar met mijn eiland. Net als bij mijn collega’s hierboven zijn er drie nieuwe inwoners gearriveerd op Libertisle en ik was niet van het daarbij te laten. Het wordt dit weekend dus weer vechten om de Switch bij ons thuis. Tegelijkertijd op dezelfde Switch spelen slaat bij Loes en mij niet zo goed aan namelijk

Animal Crossing: New Horizons

Thijs Barnhard

Het leven in quarantaine is zo slecht nog niet als je een berg games hebt om te spelen. Na een wat moeilijke start begin ik Doom Eternal steeds meer te waarderen. Het klinkt misschien raar want ik heb die game nog niet eens uitgespeeld, maar ik heb nu al zin om hem nog een keertje te spelen op een hogere moeilijkheidsgraad. Als de slachtpartijen in Doom mij even te veel worden start ik gewoon Animal Crossing weer op. Als ik naar de dorpjes van mijn vrienden kijk ben ik nog niet zo ver ontwikkeld, maar ik vermaak mij prima op mijn eigen eiland. En dan is er ook nog Good Job! Deze door het Nederlandse Paladin ontwikkelde game zag er in de Mini Nintendo Direct van donderdag erg leuk uit. Jazeker, ik kom deze tijd wel door!

Doom Eternal

Dus dan rest de vraag: Wat spelen jullie dit weekend?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Half-Life: Alyx zonder vr-bril gespeeld op livestream

WTF-update: Een unieke drenkeling en vervelende NPC’s