in , ,

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 april

Het weekend is extra lang! Tijd om dus lekker in oude of nieuwe games te duiken. Wat speelt de redactie?

MARTIN VERSCHOOR

Jedi: Fallen Order ben ik mee bezig op de Xbox, maar mijn oog wordt steeds getrokken richting Apex: Legends. Sorry, dit is en blijft gewoon een heerlijke game en er moet elke dag minimaal een potje gespeeld worden. En jij weet ook heel goed hoe dat gaat…een tweede potje is snel opgestart.

Star Wars Fallen Order

JACCO PEEK

Ik mag zeggen dat ik Nier Replicant speel, maar niet veel meer. Ik geniet in ieder geval intens van de game en heb dit weekend nog een hoop te spelen. Mocht ik daar eerder dan verwacht klaar mee zijn, dan start ik waarschijnlijk Outriders even op. Heb echt nog geen idee wat de consensus rondom die game is, maar het ziet er wel aardig uit. Bovendien staat ie op Game Pass!

THIJS BARNHARD

Disco Elysium is sinds deze week verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en 5 dus het moment is voor mij eindelijk aangekomen om die game te spelen. Ik heb er nu nog maar 90 minuten gespeeld en ik begin voorzichtig een beeld te vormen van wat voor game dit nou precies is. Verder op de planning: Hitman 3. De eerste missie in Dubai is dit weekend gratis te spelen dus doe er je voordeel mee! Verder sluit ik mij aan bij Martin. Apex Legends is top en ik ga het dit weekend vast ook spelen.

Disco Elysium

LARS CORNELIS

Ik ga dit weekend Outriders eens lekker aan de tand voelen. Ik ben altijd in voor een goed potje knallen en hij staat gewoon al meteen op Game Pass, dus waarom niet? Verder zal ik PES2021 en Dirt 5 ongetwijfeld opstarten; mijn go-to games om onderuitgezakt gewoon even lekker te chillen.

outriders

CODY VAN DEN BOGERT

Ik zal dit weekend vooral Pokémon Shield spelen. Ik trok onlangs de stoute schoenen aan en besloot mijn oude save te verwijderen en compleet opnieuw te beginnen. Ik heb inmiddels de zesde gym verslagen en doe mijn uiterste best om de Pokédex helemaal vol te krijgen. Mijn uiteindelijke doel is om de Shiny Charm binnen te hengelen en een playthrough te gaan doen met enkel shiny pokémon! Verder ga ik lekker uitrusten met een boekje en een drankje. Fijn weekend! 

MICHEL MUSTERS

Hij lag hier al een tijdje, maar ik ben met Pikmin 3 Deluxe begonnen. Ik heb het origineel op Wii U ook uitgespeeld, maar dat is inmiddels al weer dusdanig lang geleden dat ik niet uit mijn hoofd perfecte runs ken om zoveel mogelijk uit één dag te halen. Hoewel ik weer erg van de game geniet, start ik dagen vaak genoeg opnieuw op om toch maar zo weinig mogelijk Pikmin te verliezen en zoveel mogelijk fruit binnen te halen als dat het krappe halfuurtje dat een in-game dag voorstelt mij toelaat. Nog steeds erg leuk!

Pikmin 3 Deluxe

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
31 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Afgelopen week ben ik eens serieus voor Demon’s Souls op de PS5 gaan zitten, dus daar ga ik gewoon lekker mee verder.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Gisteravond in een dronken bui weer eens twee maandjes World Of Warcraft genomen, dus ik loop weer eens ouderwets door Northrend te questen. Ik snap de keuze van Blizzard om het wat toegankelijker te maken allemaal nu je niet meer alle uitbreidingen door hoeft te spelen en je er gewoon één kan kiezen in de volgorde die je wil. Zelf ben ik niet zo’n van de meelevelende zones en dungeons. Ik zie liever dat je vooruitgang boekt, zegmaar. Wat dat betreft hoop ik dat er na The Burning Crusade Classic nog een Wrath Of The Lich King Classic komt. Grote kans dat ik er dan weer wat uurtjes in pomp. Ik vond het, nadat de Dungeon Finder was toegevoegd, leuk om een karakter vanaf level 15 te levelen door alleen maar dungeons te lopen als healer. Meer dan dat heb ik niet nodig. Vanilla, TBC en WOTLK Classic and I’m a happy healer. Except when my party gets defeated…

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Zit nog steeds volop in Assassin’s Creed: Valhalla. Heb nu de 70 uur aangetikt. Inmiddels moet ik wel toegeven dat het allemaal een beetje eentonig begint te worden… Ik geef zeker niet op (ga zelfs voor de Platinum), maar dit is wéééér een voorbeeld van een spel dat gewoon kunstmatig is opgerekt om maar ‘waar voor geld’ te kunnen leveren, omdat er nu eenmaal mensen zijn die kwantiteit verwarren met kwaliteit… Ik vind het overigens een geweldig spel, maar vind het jammer dat het niet stopt op zijn hoogtepunt…

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Michael-Raymond-Clayton
coola
1 jaar geleden

Maar waar zat/zit voor jou het hoogtepunt? Ik zelf kwam het hoogte punt pas tegen toen ik rond de 130 uur zat.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Nou ja, dat kan ik natuurlijk nog niet zeggen, maar als het hoogtepunt op 130 uur zit, had uur 50 tot en met 120 in elk geval kunnen worden geschrapt… Waarom zóveel ‘arcs’? Waren die onderling nu zó verschillend? Nee toch? Had er gewoon een stuk of drie, vier geschrapt. Less = more. Maar ik speel het nog niet met tegenzin, hoor. Alleen met wat verwondering, zo van: waarom nóg weer meer van hetzelfde?! En als de spelwereld wat meer te behappen was geweest, zou ik me er ook meer in vastbijten, elk hoekje willen onderzoeken etc. Dat heb ik nu niet meer. Is gewoon onbegonnen werk.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Michael-Raymond-Clayton
coola
1 jaar geleden

Hmm ik heb geen problemen met die arcs. Elke keer gaf het mijn voldoening als ik een regio heb overgenomen. En als ik eerlijk moet zijn heb ik meerdere hoogte puntjes gehad maar het hoogte punt pas na 130 uur.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

In elk geval fijn dat ik nog wat heb om naar uit te kijken dan!! 🙂

Don Carpaccio
Don Carpaccio
1 jaar geleden

Dat heb ik dus ook! Ik ben ook bezig met Valhalla (33 uur op de teller) en had al vrij snel het gevoel dat dit weer een veel te grote wereld zou hebben.
Het is vermakelijk (of een hel?) voor perfectionisten die alles willen verzamelen. Deze Assassin’s Creed kun je zoals zijn voorganger een echte postzegelverzameling-game noemen. Alles completen is interessanter dan het volgen van het verhaal via afschuwelijk slecht gemaakte dialogen.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

Eerst vermakelijk, dan een hel, haha (kamp inderdaad lichtelijk met OCD)… Overigens stoor ik mij gelukkig totaal niet aan de dialogen (op een kleine sidequest over appels na, dat was écht infantiel)

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Michael-Raymond-Clayton
Don Carpaccio
Don Carpaccio
1 jaar geleden

Iemand heeft hier ooit alle Ubisoft-games vergeleken met ‘gaan werken’. Dat vond ik de beste vergelijking!

OCD is geen lachertje. Hopelijk kan je het op tijd loslaten en genieten van deze vermakelijke middenmoter!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

Oh, heb er gelukkig alleen ‘last’ van met games: dat ik alle achievements wil, of alle collectibles etc. In het dagelijkse leven gelukkig nul OCD. Overigens vind ik dat ‘gaan werken’ wel heel streng, hoor. Ik ben best fan van Ubisoft eigenlijk. Alleen moeten ze hun games gewoon met de helft inkorten. Kappen met die onzin van steeds maar meer, groter, langer… Al staan ze daarin niet alleen…

LeegBlikjeWater
1 jaar geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

Als completionist vind ik dat je de spijker op zn kop slaat.

LeegBlikjeWater
1 jaar geleden

Helemaal mee eens. De arcs waren niet boeiend en hadden vaak niks met Assassin’s Creed te maken. Vaak hadden ze ook nog eens hetzelfde riedeltje: “hey wil je m’n ally zijn?” “Jawel maar eerst moet je dit doen!”

Het hoogtepunt was voor mij de finale, die geen eindcredits had waardoor ik pas na nog eens 8uur erachter kwam dat dat het einde al was.

Ik klokte uiteindelijk met platinum op 121 uur maar het was een minder leuke 121 uur dan de 125 uur in Odyssey. Valhalla is leuk en vermakelijk maar wat een saai verhaal.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Aan de andere kant: we spelen het dus wel 120+ uur… Zo slecht zal het dus wel niet zijn. Pas vanaf circa 50 uur had ik echt zoiets van: pfff, het is wel veel van hetzelfde. Maar mag dat na 50 uur onderhand een keertje? Neem ik Ubi niet kwalijk. Maar dat ze een keer de ballen hebben om te gaan voor 50 uur top in plaats van 30 uur top, 20 uur best en 70 uur ‘hoe lang duurt dit nog?’ TLOU duurt toch ook geen 120 uur en volgens mij is die game toch niet zo slecht ontvangen… 😉

coola
1 jaar geleden

Dit natuurijk voor iedereen anders maar kleine mappen zijn voor mij toch wel minpuntjes. Watch Dogs legion en immortals fenyx Rising zijn geweldige games maar beide krijgen van mij als minpunt de wereld map is te klein.

Niet elke game hoeft van mij 100+ uur te zijn tenzij je een RPG bent. Maar bij AC Valhalla begon ik toch echt wel teleurgesteld te raken toen ik rond de 120 uur zat en driekwart van Engeland had veroverd, en ik dacht dat de game elk moment afgelopen kon zijn en ik dus 37 minder uur in Valhalla kon stoppen dan in Odyssey, mijn blijdschap was dan ook groot toen ik er achter kwam dat de game nog lang niet was afgelopen en ik uiteindelijk 7 uur meer speeltijd had in Valhalla dan in Odyssey.

Ik hoop nog steeds dat ze als de volgende AC game in China afspeelt ze bijvoorbeeld de ming dynastie bijna
op een 1:1 schaal na bouwen.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Immortals Fenyx Rising ligt al klaar voor als ik Valhalla heb uitgespeeld. Goed om te horen dat die spelwereld beduidend kleiner is. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak. En wellicht dat er in Valhalla voor mij straks weer iets gebeurt waarvan ik denk: wow!! Hier kan ik wel weer 30 uur op vooruit, haha.

Luigi1985
1 jaar geleden

Poeh als ik dit allemaal zo lees dan heb ik gewoon echt geen zin om de game te spelen.

Nu had ik dat sowieso niet, omdat het niet mijn ding is, maar ik heb bij games heel vaak dat ik de laatste uren denk: oké nu is het wel mooi geweest. Dan begin ik als een wilde allerlei sidequests te doen en dan raffel ik t verhaal op t eind af (gebeurde bij Horizon).

Zelfs bij TLOU 2, wat echt een van de vetste games die ik ooit gespeeld heb is, vond ik het op het laatst wel mooi geweest.

Het wordt soms inderdaad werken. Nog even snel dat en dat halen en dan zijn we er bijna.

30-70 uur voor een open wereld game. Een uurtje of 20-25 voor een niet open wereld vind ik vaak voldoende.

Of de game moet mij echt heel erg aanspreken dat ik een soort verzameldrang krijg, dan mag t wel wat langer duren. Dark Souls 3 heeft me bijv ruim 70 uur gekost en dat noem ik niet echt een openwereldgame.

Mister Frowdo
1 jaar geleden

Immortals: Fenix Rising op de PlayStation 5 en Ori and the Blind Forest op de Switch!

xevulutionx
xevulutionx
1 jaar geleden

Dit weekend samen met de zoon van mn vriendin wat fifa spelen en ik gok dat spiderman op de ps5 getest gaat worden. Verder erg blij dat ik eindelijk dragon ball super in juiste kwaliteit kan kijken want de complete bluray box binnen gekregen.

HanTheMan
1 jaar geleden

Met m’n zoontje speel ik nu Streets of Rage 4 lekker old school knokken 🙂
Vermaak me heel goed met SM3DW op de switch en en in de avonduurtjes Ghost of Tsushima.
Hopelijk vergeet ik niet te klussen 😀

Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Monster Hunter Rise uiteraard wat een heerlijke game. Kan nu HR 7 missions doen en voorlopg nog lang niet klaar mer de game. In MH World heb ik bijna 500 uren gestopt en deze Nintendo Switch MH game gaat denk ik ook wel die kant op met de tijd.

O ja en daarnaast nog even Outriders uitproberen.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ben gisteravond begonnen aan Bowsers Fury. Ik ben echt onder de indruk hoe tof ze het weer gemaakt hebben. Als dit de toekomst is van 3D Mario dan kan ik niet wachten.

Ik moet champion road ook nog steeds uitspelen. Dat is me op de Wii U niet gelukt en nu begin ik er ook een beetje de pleuris in te krijgen. Ben wel verder dan destijds (bij de Piranhaplanten), maar t frustrerende is dat je steeds dat hele stuk opnieuw moet doen voor je er bent en als je ff niet concentreert je gewoon dood bent. Het is allemaal wel te doen tot op dat punt en misschien ook wel verder, maar ik heb er ff geen zin meer in. Ga het van de week weer proberen.

Als ik klaar ben met Bowser wil ik nog steeds verder met Nier.

TiRamySu
TiRamySu
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Toekomst van 3d Mario… heb je oddyssey wel gedaan dan?

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  TiRamySu

Zeker. Al anderhalf keer. En het is een van m’n favoriete games. Bowsers Fury vind ik qua open wereld gewoon erg tof en ze hebben het ook een soort van spectaculair gemaakt. Ik zie het wel voor me dat ze op die manier een volwaardige game maken. Ik zeg overigens niet dat BF beter is dat Odyssey.

coola
1 jaar geleden

Net zoals vorig weekend, Ghost of tsushima en ook nog wat trials of mana en misschien ook nog wat Temtem. Al ben ik nu ook bezig met blood, sweat, and pixels en Assassin’s Creed: Origins: Desert Oath dus misschien dat ik gamen dit weekend op laag pitje zet.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Change of plans, Ghost of tsushima is alweer bijna ten einde en nu zit ik in dubio of dat ik weer moet beginnen met de Assassin’s Creed franchise ( dus deel één weer opstarten), of een andere game moet uitkiezen en wachten tot de wrath of the druids DLC van AC Valhalla uitkomt en dan weer verder ga met Valhalla. Als ik er voor kies om weer met AC deel één te beginnen zal ik pas ergens eind dit jaar of zelfs pas volgend jaar kunnen beginnen aan de dlc van Valhalla.

First world problems

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Ik zou een vette game voor je nieuwe switch pakken.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Op de switch speel ik nu vooral veel trials of mana

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door coola
mcbrew
mcbrew
1 jaar geleden

Dit weekend komen 2 vrienden langs, nemen hun pc mee voor een ouderwets weekendje gamen aan 1 tafel. Zal wel Warzone en Heroes of the storm worden.

Paxopoxo
Paxopoxo
1 jaar geleden
Antwoord aan  mcbrew

Klinkt goed! Veel plezier

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Narita Boy!

En Miles Morals uitgespeeld!

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 april

WTF Update: Mario’s executie

in

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 april


Laat ook weten wat je speelt op Inside.Gamer.nl!

Martin verschoor

Jedi: Fallen Order ben ik mee bezig op de Xbox, maar mijn oog wordt steeds getrokken richting Apex: Legends. Sorry, dit is en blijft gewoon een heerlijke game en er moet elke dag minimaal een potje gespeeld worden. En jij weet ook heel goed hoe dat gaat…een tweede potje is snel opgestart.

Star Wars Fallen Order

Jacco peek

Ik mag zeggen dat ik Nier Replicant speel, maar niet veel meer. Ik geniet in ieder geval intens van de game en heb dit weekend nog een hoop te spelen. Mocht ik daar eerder dan verwacht klaar mee zijn, dan start ik waarschijnlijk Outriders even op. Heb echt nog geen idee wat de consensus rondom die game is, maar het ziet er wel aardig uit. Bovendien staat ie op Game Pass!

thijs barnhard

Disco Elysium is sinds deze week verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en 5 dus het moment is voor mij eindelijk aangekomen om die game te spelen. Ik heb er nu nog maar 90 minuten gespeeld en ik begin voorzichtig een beeld te vormen van wat voor game dit nou precies is. Verder op de planning: Hitman 3. De eerste missie in Dubai is dit weekend gratis te spelen dus doe er je voordeel mee! Verder sluit ik mij aan bij Martin. Apex Legends is top en ik ga het dit weekend vast ook spelen.

Disco Elysium

lars cornelis

Ik ga dit weekend Outriders eens lekker aan de tand voelen. Ik ben altijd in voor een goed potje knallen en hij staat gewoon al meteen op Game Pass, dus waarom niet? Verder zal ik PES2021 en Dirt 5 ongetwijfeld opstarten; mijn go-to games om onderuitgezakt gewoon even lekker te chillen.

outriders

Cody van den Bogert

Ik zal dit weekend vooral Pokémon Shield spelen. Ik trok onlangs de stoute schoenen aan en besloot mijn oude save te verwijderen en compleet opnieuw te beginnen. Ik heb inmiddels de zesde gym verslagen en doe mijn uiterste best om de Pokédex helemaal vol te krijgen. Mijn uiteindelijke doel is om de Shiny Charm binnen te hengelen en een playthrough te gaan doen met enkel shiny pokémon! Verder ga ik lekker uitrusten met een boekje en een drankje. Fijn weekend! 

Michel Musters

Hij lag hier al een tijdje, maar ik ben met Pikmin 3 Deluxe begonnen. Ik heb het origineel op Wii U ook uitgespeeld, maar dat is inmiddels al weer dusdanig lang geleden dat ik niet uit mijn hoofd perfecte runs ken om zoveel mogelijk uit één dag te halen. Hoewel ik weer erg van de game geniet, start ik dagen vaak genoeg opnieuw op om toch maar zo weinig mogelijk Pikmin te verliezen en zoveel mogelijk fruit binnen te halen als dat het krappe halfuurtje dat een in-game dag voorstelt mij toelaat. Nog steeds erg leuk!

Pikmin 3 Deluxe

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

MLB: The Show 21 komt op 20 april naar Xbox Game Pass

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 april