in

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 februari

Laatst is er een behoorlijk doorbraak in mijn CAO gekomen, waardoor ik tegenwoordig maar liefst 104 vrije dagen per jaar heb. Lekker hoor! Morgen en overmorgen heb ik de eerste twee, dus ik kan het er even lekker van nemen. Wacht even…

Mijn weekend zal een allegaartje worden. Ik ben nog steeds bezig met Prince Of Persia: The Lost Crown en volgens het spel ga ik langzaam richting de 60%. Ook ben ik nog bezig met een nieuwe playthrough van Final Fantasy VII Remake ter voorbereiding van Rebirth. Daarnaast heb ik deze week Granblue Fantasy Relink binnen gekregen, waar ik misschien wat tijd tussendoor in wil steken. Als laatste heb ik nog een spel in huis gehaald, waar ik me behoorlijk voor moet schamen, als ik de reviews en alle YouTube video’s erover moet geloven. Voor mijn eigen veiligheid laat ik maar in het midden om welke game het gaat.

En jullie? Duik je de wijde wereld in van Granblue Fantasy Relink? Ben je klaar om Tartarus te betreden in Persona 3 Reload? Of ben je die sukkel die tegen beter weten in tóch Suicide Squad: Kill The Justice League heeft gekocht? Let me know!

Yup, ik val onder die laatste categorie. Ik verdien alle slechts dat op mijn pad komt. Ah, shit, heb ik de titel tóch nog genoemd…! Lompen dondert!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
30 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
28 dagen geleden

Haha het duurde de voordat het kwartje viel over de intro, maar goed gevonden Rob. Veel succes met Suicide Squad lees wisselende verhalen erover dus hoop voor je dat jij bij de club hoort die het wel leuk vindt. Ik probeer de game tzt wel als hij in een diepe sale is of op ps plus cq gamepass.

Wat ik dan speel dit weekend? Het absoluut fenomenale Like a Dragon Infinite Wealth. Holy crap wat een game is dit… Het heeft alle elementen van een sterke Like a Dragon game, alle vormen van emoties komen langs, de game is nooit saai en ze hebben veel dingen verbeterd waar je in 7 nog wat op aan kon merken. Dikke 30 uur verder en ik heb nog niet alle content unlocked. De game is groot maar ook gevuld met pure kwaliteit.

Daarnaast kwam vandaag ook Persona 3 Reload uit op gamepass. Die moeten we natuurlijk spelen. Het is meer een mix tussen de psp versie die ik gespeeld heb en Persona 5. Waarbij alles nu wel 3d is en je niet als een point en click door de gebieden loopt.

Ik twijfel nog steeds of ik Beyond Two Souls af moet maken. Na vorige week heb ik die namelijk niet meer aangeraakt. Ik denk dat ik toch maar even kijk naar iets anders. Ik heb sinds vandaag weer ps plus namelijk. Omdat ik geen plus had kon ik met 43% korting extra en dus ook premium krijgen als je extra upgrade. Dus dat wordt de komende maanden op zoek naar games die ik daar wil spelen. Dus als de PlayStation al aan gaat wordt het waarschijnlijk een nieuwe game.

Op de Legion Go heb ik al weer een game afgerond. Een game die korter was dan ik verwachte dus daar volgt binnenkort ook een review van.

Veel onduidelijk nog behalven Persona en Like a Dragon dus haha

Lavalera
28 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ach beter goed gejat dan slecht bedacht zeg ik dan maar.

En ja Persona 3 ben je ook wel zo 70 tot 80 uur mee bezig. Samen met Like a Dragon houden die me nog wel ff bezig en dan speel ik op de andere machines een beetje de kortere zijgames

Dragon_Martin
Dragon_Martin
28 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

2 lange turn based Jrpg’s door elkaar aan het spelen! Dan moet het genre je wel echt goed liggen. Veel plezier ermee!

Met al wat ik hoor van infinite wealth ben ik wel heel nieuwsgierig ernaar! Maar alles op z’n tijd, het zal later ook wel nog een topper zijn! Eerst nog 4 andere like a dragon/judgment te spelen en weer een pauze met andere games inlassen!

Lavalera
28 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja de laatste jaren ben ik steeds meer richting jrpgs aan het gaan. Dat is tegenwoordig echt mijn ding. Gekke is dat ik er vroeger echt niets mee had. Maar zal wel iets zijn met leeftijd en smaken die veranderen zin haha. Voordeel is dat ik persona 3 portable vorig jaar al op gamepass heb gespeeld dus het verhaal ken ik al goed. De meeste focus ligt dan ook op Infinite wealth.

Heel goed dat je de tijd neemt tussen de games in, ik merkte zelf dat 3 tm 5 achter elkaar teveel was. Met Ishin Gaiden en de Judgements heb je nog genoeg leuks voor de boeg.

CarnifeX
28 dagen geleden

Ik speel dit weekend denk ik niks. Ik heb een Blu-Ray box met alle seizoenen dragonball z gekocht. Veel meer zin om even terug te gaan naar mijn jeugd.
It’s over 9000!!!

CarnifeX
28 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks. Komt helemaal goed

Lavalera
28 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Vroegah had ik echt niets met anime dus ook dragon Ball z heb ik nooit gezien totdat mijn betere helft mij begon op te voeden met animes. Zo heb ik bleach, Naruto, fairy tail etc gezien de afgelopen paar jaar en zijn we nu bezig met jawel Dragon Ball!. Lekker over the top is het. Denk alleen dat je het tegenwoordig niet meer zo gemaakt krijgt zonder dat groepen mensen erover gaan lopen klagen. Maar goed ik vermaak me er wel prima mee. Veel kijk plezier!

Lavalera
28 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks voor de tip! Zal er even naar kijken van het weekend 🙂

CarnifeX
28 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks voor de tip idd. Dat kanaal ga ik ook eens checken

CarnifeX
28 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks. Bleach en Naruto vind ik ook tof. Fairy tail Ken ik dan weer niet

Luigi1985
28 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Wow ben benieuwd of ik dat nog steeds leuk zou vinden. Ik denk dat ik een jaar of 15/16 was toen het hier uitgezonden werd. Bijna de hele klas keek het en zelf een vader van een van m’n vrienden was fan. Terwijl je soms gewoon 30 afleveringen aan het kijken was hoe Goku een spirit bomb aan het opladen was.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
28 dagen geleden

Ik ben net klaar met Yakuza. Nee, natuurlijk niet die nieuwe maar deel 7. Ik ben uiteindelijk toch maar voor die platinum gegaan. Na iets meer dan 100 uur was die binnen. Makkelijk was het niet, maar dat is het bijna nooit bij een Yakuza game. Zelfs met een team met iedereen lvl 99, max upgrade wapen en een job lvl 99 was het nog kantje boordje op het einde. Maar het is gelukt en dat is het belangrijkste.

Nu heb ik iets totaal anders opgestart, namelijk Plague tale requiem. 2 jaar terug speelde ik het eerste deel en deze voelt heel vertrouwd aan. Erg vind ik dat niet, want ik heb me met het innocence ook goed vermaakt!

Lavalera
28 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Gefeliciteerd met de platinum! Ook al is het voor mij zeker een top 3 game in de serie ik vond de platinum net een tikkeltje te ver gaan. Ben daar niet geduldig voor haha.

A plague tale requiem vond ik echt geweldig toen ik die speelde vorig jaar. Het lijkt inderdaad wel redelijk wat op innocence maar het zit zo goed in elkaar de band tussen Hugo en Amicia is zo sterk en het verhaal zit goed in elkaar. Daar ga je je verder nog wel mee vermaken.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
28 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik dacht dat de platinum ook zwaar zou zijn maar eigenlijk was Yakuza 3, 5 en 0 veel moeilijker. Maar het komt inderdaad heet afschrikwekkend over. Daarom dat ik ook wel twijfelde om het deze keer te halen.

coola
28 dagen geleden

Net zoals vorig weekend gaat dat Like a Dragon: Infinite Wealth zijn. Zit nu boven de 40 uur en in chapter 8.

Luigi1985
28 dagen geleden

Voor mij wordt t The Last of Us 2 remastered weer. Denk dat ik tegen het eind van Ellie’s eerste gedeelte loop. Vorige keer vond ik (niet boos worden) het Abby-gedeelte het tofst.

Tussendoor wat Captain Toad. Ben nu in t derde boek.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
28 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik ben niet boos hoor. Persoonlijk vond ik Ellie haar delen net leuker. Maar de afwisseling met Abby was zeker ook niet slecht. Niet alleen voor het verhaal standpunt, maar ook doordat ze toch anders speelt. Haar brute meleekracht zorgt voor een andere speelstijl en dat is zeker welkom in een game van ongeveer 20 uur.

CarnifeX
28 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Snap het wel. Ik was even zuur dat je met Abby moest spelen, maar uiteindelijk was ik het meer eens met Abby’s standpunt dan met Ellie

Luigi1985
28 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Over de standpunten ben ik er nog niet helemaal uit. Joël redt Abby wel van de clickers en daarna wordt z’n behulpzaamheid beloond met een golfstick. Anderzijds had Joël die artsen ook gewoon in de knieschijven kunnen schieten. Maarja. Dan hadden we geen tweede deel hè.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
28 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Goh, het zou niet echt logisch zijn geweest voor Joel om de artsen enkel te verwonden. Hij had al een hele killing spree achter de rug dan ga je niet opeens rustig beredeneerd doen. Ook is het een permanente oplossing, als de enige artsen die een cure kunnen maken er niet meer zijn is er ook geen reden meer om daarna Ellie op te sporen. Behalve dan wraak natuurlijk…

Luigi1985
27 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Goed punt.

coola
28 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Ik ben van mening dat Joel al het recht had om die artsen te doden, en ik ben van mening dat Abby totaal niet het recht had om te doen wat zij gedaan heeft , en ik ben van mening dat Ellie al het recht had om wraak te nemen op Abby.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
27 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Dat is een duidelijke mening. Voor mij is het meer gematigd. Ik kan beide standpunten begrijpen en kan zien dat ze in hun eigen verhaal beide de ‘goede’ zijn. Al komt bij beide personages toch ook twijfel over hun daden en het besef dat er enkel maar te verliezen valt.

Als je ziet hoe mensen nog steeds verschillende standpunten kunnen innemen en discussie kunnen voeren over een spel dat al een aantal jaar oud is, kan je niet negeren hoe goed het in elkaar zit. Ik denk dat ik geen enkel spel heb dat me zo geraakt heeft als deze. Hoe kwaad mensen ook zijn over bepaalde verhaalkeuzes, voor mij is het nog steeds een topper.

adutchman
adutchman
28 dagen geleden

Like A Dragon Infinite Wealth is geweldig maar heb even pauze genomen om wat te vr te spelen. Star Wars Tales From The Galaxy’s Edge is bijna uit en dan staat Arizona Sunshine 2 klaar. Ook ga ik op Gamepass Persona 3 Reload testen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
27 dagen geleden

Brotato zal ik zeker nog spelen dit weekend. Het is nog vele malen minimalistischer dan Vampire Survivor en toch blijf ik het spelen.

Verder zal Palworld wel wat tijd krijgen. Ik probeer de wekelijkse speciale auto in Forza te spelen. Als laatste zal FM24 zeker ook nog wel wat tijd krijgen.

State of play bekeken

Review: Atelier Marie Remake The alchemist of Salburg