in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 30 april en 1 mei

Weekend! Hebben we de kater van Koningsdag overleefd? Dan kunnen we feestelijk een nieuw weekend én een nieuwe maand inluiden. Of het nou een pilsje is of een lekker koud glas water, het is met het steeds warmer wordende weer belangrijk om te hydrateren. Wat ook belangrijk is: gamen! Wat ga jij dit weekend spelen? Heb je iets gescoord op de rommelmarkt of ga je rustig verder in een game die je nog aan het spelen bent?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
24 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden

Factorio! The factory must grow…

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Ik ben overstag gegaan, ik heb het duurdere jaarabonnement voor de Switch aangeschaft. Dit puur en alleen om de 2 n64 Zelda’s te herspelen. Wat AC is voor Meta (die deze serie jaarlijks doorspeelt volgens mij) zijn deze Zelda’s voor mij. Ik blijf ze mijn hele leven spelen, en nu ben ik er dus weer ingetrapt. Ik kan deze 2 toppers spelen op mijn Cube, Wii en emulators. Maar ze spelen op een heel handzaam draagbaar consooltje was toch wel heel erg aanlokkelijk. Daarbij bezit de online bibliotheek nog meer toffe n64 games, dus ook die ga ik nog even checken. Maar nu eerst dus het virtuele sfeervolle lowpoly festijn genaamd Hyrule maar eens herontdekken. Ik heb net Jabu Jabu’s buikie erop zitten (met stipt mijn meest gehate Zelda dungeon ooit, zo kut, zo saai, en zoveel van hetzelfde), dus de deuren van de Temple of Time gaan we maar eens opengooien.

Ik geniet echr weer met volle teugen, al vind ik het niet custom kunnen mappen van de controls wel echt vervelend. Want de lay-out die Nintendo vastgezet heeft is echt zwaar kut.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Dat soort fratsen met die knoppen weerhouden me er mede van om dat dure abonnement te nemen. Soms speel ik zo’n snes titel en dan erger ik me al kapot.

Dokter Caspari
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Njah in principe… het bedrag is vrij onbenullig voor een heel jaar. Tis maar zo’n kleine 4 euro per maand. De online service is niet fantastisch, maar erg veel geld is het ook weer niet. Je went aan de knoppen layout, maar dit had makkelijk opgelost kunnen worden. Maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze niet wat rare keuzes zouden maken, en deze keuzes ondanks backlash onveranderd laten.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Dokter Caspari
Lavalera
1 jaar geleden

Lost in random uitgespeeld van de week, dus nu over naar de volgende op mijn lijst cyberpunk 2077. Heb in het begin al wel 15 uur gespeeld of zo, was prima te spelen op de xbox destijds maar hoorde zoveel over bugs ed dat ik hem toch even aan de kant heb gelegd. Daarnaast verder met Ys 8: Lacrimosa of Dana. Echt een heerlijke actie rpg hoe verder je komt hoe beter die wordt

Rainking
1 jaar geleden

Ik wil al jaren Final Fantasy VII nog eens helemaal doorspelen. Er zijn zoveel momenten die ik weer een keer wil ervaren. Vandaag heb ik er dus alvast een beginnetje aan gemaakt. Nou heb ik dat wel vaker gedaan, dus het is maar weer afwachten hoe ver ik deze keer kom.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Heb behalve 14 en 15 niet echt Final fantasy gespeeld nog, heb de 7 remake wel alvast in de backlog gepropt maar die moet nog even wachten. Hoe is de reguliere 7? Is dat nog een beetje te doen qua gameplay of voelt het vrij oud aan?

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb er zelf totaal geen moeite mee, maar het is voor mij makkelijk praten, want het is jeugdsentiment. Ik heb voor dit spel destijds speciaal een PlayStation gekocht, omdat ik al wat ervaring had met de amerikaanse Super Nintendo delen en die ook erg goed vond.

Niet iedereen houdt van de Popeye-achtige designs die je voornamelijk ziet. Natuurlijk is het turn-based, wat ik zelf een pluspunt vind, maar zeker tegenwoordig zal niet iedereen dat met me eens zijn. Aan de andere kant heb je wel meteen het hele verhaal, aangezien Final Fantasy VII Remake een opgepoetste en uitgebreide versie is van de eerste zes tot acht uur van het originele spel.

Dus ja, het is wel heel wat anders dan XIV en XV, maar voor mij voelt het als thuiskomen.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks voor de reply. Kan het altijd proberen hij is 8 euro in de sale nu bij zowel xbox als ps, dus als ik niet door de graphics heen kan kijken is het niet zo heel zonde van het geld.
Ik prefereer wel action combat maar dat is denk ik meer omdat steeds meer moderne rpgs action zijn ipv turn based. Maar zoals bij bijv Yakzua like a dragon werkte de turn base combat echt heerlijk en dat was mijn favoriete spel wat ik jn 2020 gespeeld heb. Dus misschien dat het even wennen wordt.
En zoals je zegt is 7r natuurlijk maar een deel van het spel en ik begreep dat het nog wel jaren kan duren voor de rest komt. Dus ik zal denk ik deze ook maar eens in de al overvolle backlog stoppen.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik ben net een paar minuten te laat, want ik bedacht daarstraks dat ik nog wou toevoegen dat het zelfs voordelen heeft om eerst het origineel te spelen. Er zit, zonder iets te verklappen, in de remake een paar momenten aan fanservice, die in principe alleen te begrijpen is als je het origineel gespeeld hebt. Die momenten gaan volledig langs mensen die alleen de remake spelen heen.

Acht euro is geen geld voor een klassieker, natuurlijk. Ik zag ook dat ze een paar kleine aanpassinkjes hebben gemaakt voor het gemak. Zo kun je onder andere de battles versnellen en zelfs compleet uitzetten, al speel ik het zelf zoals het toen speelde. Wat dan wel weer lekker is, is dat je het nu met de analago controllers kunt besturen, iets wat toen nog niet kon. Ook merkte ik dat ze een beruchte taalfout verbeterd hebben, dus ze hebben ook nog een keer naar het script gekeken. In sommige gevallen zal dat waarschijnlijk ook niet moeilijk geweest zijn, aangezien bijna iedereen er opmerkingen over heeft gemaakt sinds eind 1997. Wat ik dan weer apart vind, is dat ze nog steeds Aeris heet in deze versie. Zo heette ze in het europese origineel ook, maar in amerika was het altijd Aerith. Ik zat het net even op te zoeken en het is blijkbaar sinds de eerste Kingdom Hearts over de hele wereld Aerith, dus je zou verwachten dat ze de naam hier ook aan hadden gepast. Op zich niet belangrijk, maar dat zijn van die kleine dingetjes die ik altijd wel interessant vind.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks. Ben ontzettend blij met dit soort feedback. Heb hem inmiddels in de bibliotheek zitten haha. Vind het altijd wel interessant om feedback te horen van de echte fans, krijg je toch vaak wat extra info over hoe zij het ervaren en weetjes waarvan je denkt ooooh dit is waar persoon x het over had. Fijn om te weten dat er hier mensen rond dwarrelen met jrpg kennis, zeker nu ik helemaal in dat genre zit en het aan het ontdekken ben nog wat ik leuk vind wat te spelen is op de moderne consoles. Ik weet je te vinden mocht ik advies nodig hebben of vragen

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Geen probleem als je ergens vragen over hebt. Ik beschouw mezelf nou ook weer niet als expert, maar ik heb wel wat oldschool RPG’s gespeeld hier en daar. Ook binnen het genre heb je natuurlijk verschillende stijlen. Zo heb ik zelf minder met de strategische/tactische variant, zoals Disgaea, Fire Emblem en Final Fantasy Tactics. Ik zie het wel voorbij komen als je je er een keer aan hebt gewaagd.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Oh tof! Dat heb ik vorig jaar gedaan na het spelen vd remake. Prima mee vermaakt!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Mooi dat-ie beviel. Nu zeker ook benieuwd hoe ze de rest gaan aanpakken?

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Jazekers!!! De remake beviel boven verwachting goed.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Die was zeker goed. Hopelijk blijft dat in de vervolgen zo.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik heb vakantie 🙂

Veel gamen zal t niet worden. Hele weekend is al vol gepland en maandag vertrekken we voor een goede week naar Italië.

Ik ga misschien nog even horizon spelen dit weekend en de switch gaat sowieso mee op vakantie voor in t vliegtuig en voor op de boekleesmomenten van m’n vriendin. Ben de puntjes op de i aan het zetten bij een nieuw level in super Mario maker, dus die zal vandaag of morgen wel online gaan. Verder nog even kijken wat ik ga spelen.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Lekker man. Fijne vakantie toegewenst en geniet er van!

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Alvast fijne vakantie.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks en om even van de gelegenheid gebruik te maken: het hierboven genoemde level is af. Voor de liefhebber: KPY-SYQ-DPG

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Beetje Elden Ring, beetje Kentucky Route zero

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Elden Ring, altijd goed.

coola
1 jaar geleden

Na 114 uur heb ik de base game van AC valhalla weer uitgespeeld. Dus nu ga ik beginnen aan de wrath of the druids DLC dus mijn game tijd dit weekend zal vooral uit AC spelen bestaan.

Oh en ik ga proberen vanavond of morgen het laaste gedeelte van mijn artikel voor inside.gamer.nl af te maken zodat ik het zondag/maandag kan posten

De 3 settings in games die je altijd uit moet zetten

I.G Q&A: Wat zijn de beste game-logo’s?