in

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 februari

Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar mijn week is voorbij gevlogen. Daarom kan ik weer lekker onderuit gezakt gaan zitten slash liggen. Daar hoort wel een fijn spelletje bij.

Deze week kwam Deliver Us Mars uit. Daar heb ik het eerste hoofdstuk van gespeeld en wil ik nog wat van ga spelen. Dead Space en Forspoken zullen ook vast nog welk aangeslingerd worden en dan is er nog usual suspect Bloodborne. Ik ben toch opnieuw begonnen met de saw cleaver en daarmee kom ik toch verder met Father Gascoigne, dus dat kleine beetje extra snelheid maakt toch wel degelijk uit.

En hoe zit het met jullie? Een weekendje doorhalen tijdens een LAN party? Je Pokémon kaarten op volgorde leggen? Of toch maar de laatste hand aan je cosplay outfit leggen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
57 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 jaar geleden

Nog steeds staan Assassin’s Creed 2 en One Piece Odyssey op het menu hier, al spendeer ik de meeste van mijn game tijd wel aan One Piece Odyssey ( van Assassin’s Creed heb ik tot 5 juli content gepland staan op youtube dus dat on Point) , heb het gevoel dat ik bijna op het einde ben. En aan èèn kant wil ik niet dat het voorbij is maar aan de andere kant Hogwarts legacy Komt er aan dus One Piece Odyssey moet klaar zijn.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik kan mij idd aardig vast bijten op een Game , zeker als ik een game erg goed vind.

Nu overigens 60 uur in de game en op ongeveer 85% totaal completion.

Lavalera
1 jaar geleden

Ja eehm nou ja ik denk eehm. Dat wordt even nadenken hoor. Van de week namelijk 2 spellen uitgespeeld. Hi-fi Rush en sword and fairy 7. Met name HFR was zo verslavend dat ik het nist kon neerleggen. Wat een geweldig spel.
Daarnaast komt dinsdag Hogwarts uit dus ook op de ps5 wou ik liever niet te veel spelen.
Op de ps5 was ik begonnen aan Valiant Hearts. 2d puzzel platformer van Ubisoft die zich afspeelt in de 2e wereld oorlog. Spel is al bijna 10 jaar oud maar had het nog niet gespeeld. Best leuk voor een kort spel tussendoor.
Op de xbox is het nog steeds One Piece Odyssey. Maar ja dat spel vind ik ene beetje meh. Dus echt veel zal ik het niet gaan spelen denk ik. Een nieuw spel wil ik ook weer niet opstarten omdat over 2 weken like a dragon ishin komt. Best lastig. Dus ik denk dat ik naast deze 2 spellen iets speel wat ik al gespeeld heb. Dus stukje Elder Scrolls Online of weer een stukje van Yakuza Like a Dragon spelen dan maar.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Uurtje of 35 ben ik met sword and fairy bezig geweest. Vooral main story en hier en daar side quests. Maar niet echt het kaart spel of achievements. Dus mooie lengte. Zeker aangezien het spel maar 30 euro was.
Child of Light heb ik ook geïnstalleerd staan voor als ik behoeft heb aan een wat korter spel. Daar gebruik ik nu vooral mijn ps plus voor. Beetje uitproberen van kleine spellen hier en daar. Dus die komt waarschijnlijk dit jaar ook nog wel een keer langs in de screenies.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Verder met Elden Ring. Net Starscourge Radahn verslagen in Caelid. Daarna de krater in gegaan en daar loop ik vast op de ancestor Spirit. Misschien ergens anders even levelen. Kom tot een kwart van z’n HP voordat hij zichzelf weer healt.

Wellicht nog een beetje Hi-Fi Rush. Heb er een uurtje opzitten en heb de eerste boss verslagen.

Ben wel heel nieuwsgierig naar Dead Space door alle goede geluiden die ik hoor.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door TheGoldenKid
TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ah nice. Die ga ik zeker wel oppakken binnenkort.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha nee Radahn is voor mijn gevoel al maanden geleden dat ik m verslagen heb. Denk dat je dan ongeveer halverwege bent.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Die Ancester Spirit is gevoelsmatig niet zo heel moeilijk, maar toch een vd eindbazen waar ik het langst over heb gedaan.

Gebruik je veel incantations of doe je t meeste melee?

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik doe melee. Heb een zwaard met bloodslash en gebruik een brass shield. Als summon heb ik die 3 wolven, maar die halen helemaal niks uit tegen de ancestor spirit. Ik laat het maar even los en probeer het later nog wel een keer. Heb met andere bazen niet zoveel moeite gehad. Inderdaad gevoelsmatig niet moeilijk, maar dat healen nekt me elke keer.

Ok halverwege pas he hahaha. Nog veel voor de boeg dus.

Ik denk dat ik me meer ga focussen op het levelen v vigor, stamina en dexterity.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Oke haha ik had dat juist in t begin gedaan. Vanaf ongeveer de helft ben ik gaan focussen op intelligence en mind.

Rotten Breath heeft me heel veel geholpen tijdens de game. Als summon had ik op t eind meestal mimic tear maar denk dat je die nog moet hslen. Wist je overigens dat je die summons ook kunt upgraden? Ik kwam hier pas een uurtje of tien voor t einde achter. Dat maakte alles wel een stuk gemakkelijker.

Ik heb eigenlijk 95% met het begin wapen gespeeld. Op t eind heb ik nog een paar wapens helemaal geüpgraded en heb ik de laatste paar bosses verslagen met een ander wapen.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik had naar een bepaalde build gezocht en aan de hand daarvan was ik aan het levelen. Toen hoorde ik steeds vaker dat je gewoon het beste voor vigor moet gaan.

Rotten breath ga ik naar zoeken dan. Thanks voor de tip. Die mimic tear heb ik laatst gehaald. Beter om die te gebruiken dan? Probeer ik die ancestor spirit daarmee te verslaan.

Was er laatst toevallig wel (opnieuw) achtergekomen dat je de summons kan upgraden. Heb de game pas weer opgepakt nadat ik er vorig jaar april mee gestopt was.

Luigi1985
1 jaar geleden

Maandag avond stond er na 147 uur God Slain op mijn beeldscherm. Wat betekent dat ik Elden Ring eindelijk heb uitgespeeld.

Ben eergisteren begonnen met Dead Space. Super spannende game en daar ga ik voorlopig mee verder. Ondertussen ben ik al een tijdje met een toffe DS game buiten mijn comfortzone bezig. Daarover later meer in een artikel.

Ik ben jaloers op de mensen die Hifi Rush kunnen spelen. Hopelijk komt ie ooit nog op de switch of ps5.

Fijn weekend.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja Dead Space vind ik tot nu toe heel tof. Ben weliswaar pas bij chapter 2 maar t is een toffe sfeer.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Tof man dat je eindelijk Elden Ring hebt uitgespeeld. Daar heb je echt je geld wel uitgehaald. Veel plezier met Dead Space.

Denk dat je Hi-fi Rush wel kan vergeten op de playstation of switch..Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat alle nieuwe Bethesda spellen console exclusief worden en alleen de bestaande spellen en afspraken blijven staan. Voordeel is wel dat je bij Microsoft exclusives ook op pc kan spelen of streamen vanuit de cloud.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik hoop stiekem dat Microsoft weer vriendjes wordt met Nintendo, net als toen Cuphead en Ori ook ineens voor de Switch uitkwamen, maar dat zal wel niet.

Hoe bedoel je streamen uit de cloud? Wat heb ik daarvoor nodig? Heb geen normale pc en geen Xbox.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Eigenlijk hetzelfde principe als Netflix. Dus je installeert het spel niet maar speelt het vanuit de xbox gamepass app of vanuit een browser. En dat kan ook op een mobiele telefoon, tablet en sommige tv’s. Moet je dus wel een abonnent op gamepass hebben, maar daar kan je vaak wel een proefperiode voor krijgen goedkoop.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Voor 33 piek Bayonetta 3 kunnen scoren, dus dat wordt ‘m dit weekend samen met Dead Space en Hi-Fi

adutchman
adutchman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

O ja die was ik vergeten. Net een trailer gekeken en ja die ga ik zeker ook halen. Wel tegen een schappelijk prijsje net als deel 3. En ja hi-fi is een hele leuke verrassing

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden

Bij mij zal het weer Ghost of Tsushima worden. Ik heb de platinum gehaald maar ben meteen aan de DLC begonnen. Die is tot nu toe ook erg goed!

Na zaterdag zal het niet veel gamen meer worden omdat ik op reis ben voor 3 weken. Maar er zullen zeker enkele spelletjes Slay the Spire op het vliegtuig en tijdens de rustigere momenten gespeeld worden!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

3 weken op reis nog wel. Doe maar luxe. Waar gaat het heen als ik vragen mag?
En veel plezier met iki island en Slay the Spire

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thailand, de eerste keer dat ik zo ver reis eigenlijk. In een klein groepje trekken we door het zuiden. Ik heb de anderen die meegaan nog maar 1 keer gezien, dus het wordt wel spannend. Het zal sowieso wel meevallen!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Thailand schijnt wel echt een mooi land te zijn. Fijne reis en geniet er van zou ik zeggen

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Thailand is geweldig. Lekker eten, over t algemeen super vriendelijke mensen, lekker temperatuurtje en niet te vergeten een prachtig land. Weet zeker dat je je daar zult vermaken.

Het is misschien wel een beetje een culture shock als je in Bangkok aankomt, maar je went er snel aan.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Bangkok is de laatste stop dus heb ik al even de tijd om aan de cultuur te wennen 😉

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Komt vast goed! Veel plezier.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Heb vorige week de platinum’s binnengeroeid van A Plague Tale: Requiem, Kena: Bridge of Spirits en The Gardens Between. Er stond daarna niets meer ‘open’. Daarna begonnen aan Jedi: Fallen Order. Wat een dik spel is dat. Zowaar mijn angst voor spinnen een beetje de baas aan het worden. Brrrr.
En tja, daarna wordt het een gekkenhuis. Te veel goede games die gaan uitkomen, de PSVR2 die eraan komt… Ik heb een sabbatical nodig!

Lavalera
1 jaar geleden

Je bent lekker bezig zo. Jedi Fallen Order vond ik een leuke verrassing beetje combinatie tussen tomb raider secties en souls like baas gevechten maar dan niet zo moeilijk.
Dit jaar is echt niet normaal wat er uit komt. Ik ga wel mijn best doen om het aantal echt nieuwe aankopen te beperken. Mijn doel is om hogwarts, beide like a dragon spellen en Diablo 4 te kopen en de rest vanuit gamepass, ps plus of mijn backlog/bibliotheek te spelen. En dan haal ik eventuele andere spellen wel een keer als ze in de sale zijn. Ben benieuwd of ik dat red met dit volle game jaar.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Wat een zelfbeheersing! Ik ga dat niet redden, hoor. Heb vooruitlopend op de komst van de PSVR2 al Gran Turismo 7 gekocht, waarbij ik zelfs vrees ook een stuurtje aan te gaan schaffen. Call of the Mountain en een Beat Saber (of zoiets) gaan er ook komen. En dan moeten de reguliere games nog komen. Denk o.a. aan een Hogwarts, de nieuwe Jedi-game etc. Dit wordt echt geen goed jaar voor mijn portemonnee (of mijn gezinsleven, haha!).

Lavalera
1 jaar geleden

Moet het nog wel lukken met die zelf beheersing haha. Normaal kocht ik in sales alles wat los en vast zat en heb vorig jaar een behoorlijk aantal nieuwe games gekocht waarvan ik het achteraf zonde vond dat ik de volle prijs er voor had betaald. Daardoor was vorig jaar voor mij een vrij duur jaar met gamen. Dus ik vond dat het roer om moest. Heb nog nog een backlog of bibliotheek zoals ik het zelf liever noem van meer dan 200 spellen, gamepass en ps plus. Dus voor die redenen probeer ik het. Voordeel is ook dat spellen als Atomic Heart, Starfield en over een jaar ook spellen als Jedi Survivor op gamepass komen. Dan hoef ik die al niet te kopen.
Als je interesse hebt in vr2 wordt het inderdaad een nog drukker jaar. Persoonlijk vind ik het te duur voor een ‘gadget’. Ik vind persoonlijk nog niet dat het de prijs waard is voor wat het doet. Maar ik snap wel dat er mensen zijn die er interesse in hebben en het helemaal geweldig vinden. Zo te horen ga jij je in ieder geval er prima mee vermaken zo.

AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden

Ik heb sinds een week een Playstation 5 dus ben nog echt in de verken modus, maar met Dead Space Remake, Last of Us Part One, Ghost of Tsushima en God of War Ragnarock zal ik het weekend waarschijnlijk wel door komen.

AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nee nog niet had ik meteen verwijderd dacht dat het 1 of andere app was haha.

AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ah nice ga ik zeker weten even uitproberen.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Dead Space remake chapter 9. Ik vind het nog steeds vind ik het erg vet. Maar het begint wel een beetje herhalend te worden. En verder Hi-fi Rush. En ook nog even proberen om Season a letter to the future te spelen

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

De gameplay ontbreekt het een beetje aan. En Hi-fi rush ik mis inderdaad het ritme daardoor is die game irritant dus helaas moeten stoppen. Of iemand moet tips hebben. Want het heeft alles wat ik vet vind. En Dead Space remake bijna uitgespeeld. Dus mocht Harry Potter toch goed zijn haal ik die misschien vol week toch.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Ik ben er ook echt slecht in. Zat gemiddeld op 30-40% op het ritme, met een d op ritme en b totaal scores meestal en ik heb hem uit gespeeld, wel op easy dan. Je kan met de dubbele schermpjes knop een balk aanzetten waardoor het ritme duidelijker op je scherm komt. En anders heb je in het accessibility menu nog een aantal opties om het makkelijker te maken mocht je echt vast lopen.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik zit vast bij het terug schieten van de aanvallen. Ik time verkeerd dus ik ga daar de pijp uit. Heb 808 hints op 3 gezet. Welke opties zou ik nog meer kunnen aanzetten?

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Als je het nog niet op easy speelt kan je dat nog doen. En dan is het blijven proberen. Ik ben ook vaak zat dood gegaan maar op een gegeven moment begin je een beetje door te krijgen wanneer je moet drukken bij die parries. Ik ben echt super slecht in timing en spellen, daarom zijn souls games ook niets voor mij, maar met dit spel was het voor mij blijven proberen en dan ging het goed

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja dat is ook mijn probleem met deze game. Maar ik moet inderdaad doorzetten haha.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik ben er mee gestopt. Het is blijkbaar niet voor mij dat ritme en dan vooral het gedeelte dat je knoppen combinatie moet maken om dingen kapot te slaan dat werkt zo kut voor mij. Door verkeerde keuzes. Heeft deze game van potentiële top 10 van het jaar game zich naar mijn grootste teleurstellingen gebracht had al die onzinnig dingen er niet in gezeten was het veel persoonlijk voor mij beek beter geweest zonde.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Dat is jammer om te horen dat het bij jou niet klikte. Ik snap helemaal dat je er dan mee stopt. Gamen moet vooral leuk blijven en als het niet leuk meer is dan moet je stoppen en iets zoeken wat je wel ligt. Niet elk spel is voor iedereen, zo simpel is het ook weer. Hoop dat je meer plezier hebt in Dead Space of Hogwarts als je die toch haalt en dat meer jouw ding is.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dead Space afgelopen week uitgespeeld was erg tof. En Hogwarts gaan we zien.

SenseNL
1 jaar geleden

Lekker simpel aan het platformen: Kirby and the Forgotten Lands. Genieten hoor!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door SenseNL
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Daarin ben je echt niet de enige hoor. Ik heb een schurft hekel aan het vernederlandsen van namen. Dat doen ze ook in de boeken van de lord of the rings en Harry Potter en zo. Bag end heet dan balingshoek en Hogwarts heet zweinstein om eens dingen te noemen. Ik snap dat je voor de aller kleinste kinderen dingen in het Nederlands wil doen, maar hier leer je op de basis school al Engels dus snap het nut niet zo.
Zo ff de frustratie weer kwijt haha.

DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

Late reactie, gezellig vanuit Afghanistan via mijn dutch vpn zit ik Deliver Us Mars te spelen.
Morgenavond vliegen we terug na onze 3 daagse bezoek, precies op tijd voor Hogwarts.

Musical Monday: The Offspring – Smash

Screenshot Sunday #91