in

Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 maart

Weer een werkweek achter de rug! Dan is het dus eindelijk tijd om de benen hoog te gooien en lekker te gamen. Wat gaan we dit weekend spelen? Deze week was minder spannend dan de voorgaande weken, maar we hebben alsnog Gran Turismo 7 en Triangle Strategy mogen ontvangen. Althans, gaan jullie een van die games spelen? Het zou natuurlijk goed kunnen dat je je handen nog vol hebt aan Horizon of Elden Ring. Naast het gamen is het ook belangrijk om wat van die beginnende zonnestralen te pakken. Hoe je je weekend ook invult, er zal waarschijnlijk gegamed worden, proost!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Vorig weekend heb ik behoorlijk wat tijd in Horizon kunnen stoppen, maar ben nog niet ver. Veel zijmissies gedaan. Hopelijk kom ik dit weekend weer wat verder. Vind t tot nu toe super tof.

Inside ben ik ook al behoorlijk ver mee. Die game heeft me al vanaf de eerste seconde. Lekker vaag, duister en mysterieus. Toffe puzzels ook.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

De eerste paar uur vond ik erg tof, dus die wil ik zeker dit jaar nog uitspelen. Veel plezier!

Rainking
1 jaar geleden

Er staan dit weekend vijf spellen op de planning. Elden Ring, Gran Turismo 7, Elden Ring, Horizon: Forbidden West en… ELDEN RING!!!

Gran Turismo 7 is nu aan het installeren, dus daar ga ik, als die daarmee klaar is, maar eens aan beginnen. Ik heb wel weer eens zin in een nieuw deel. De laatste die ik echt heb gespeeld was Gran Turismo 5 op de PS3. Die vond ik nog erg leuk. Gran Turismo Sport was het voor mij niet, dus ik ben blij met weer een mainline game. Ook wel mooi dat-ie relatief snel na de release van PS5 uitkomt. Op Gran Turismo 5 moesten we destijds vijf jaar wachten nadat die was aangekondigd.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Gelukkig zijn dat verder geen omvangrijke games ofzo… 😉 Die moet je wel kunnen afronden voor zondagmorgen…

Rainking
1 jaar geleden

Ja joh, tijd zat. Doen we even, hahaha.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ben benieuwd wat je van GT7 vindt. Ik wil m ook nog een keer proberen, maar dan een keer als ie wat goedkoper is.

Elden Ring komt sowieso na horizon. Ik heb daar ook heel veel zin in, maar ben bewust eerst voor horizon gegaan omdat Demons souls nog niet zo lang geleden is.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb er nu een paar uurtjes in zitten en dit zijn tot nu toe mijn bevindingen. In principe is het gewoon weer een Gran Turismo, alleen dan weer een stukkie mooier. Dat is ook eigenlijk precies wat ik wilde, want het speelt weer ouderwets lekker en de presentatie is zoals altijd top notch. Toch heb ik een paar gripes, al zijn ze niet allemaal heel erg.

Één van de eerste dingen die ik gedaan heb, is de ideale lijn uitzetten. Die vind ik altijd afleiden en ik vind het juist de bedoeling om zonder dat ding te rijden. Alleen blijven er bij de bochten nog wel waypoints staan en ik heb nog niet kunnen vinden of je die ook uit kan zetten, want die wil ik eigenlijk ook niet zien. En als het niet kan, dan hoop ik dat dat later met een patch of update wordt aangepast. Bij de Forza Horizon spellen heb je die rewind functie. Die gebruik ik ook nooit. Handig? Ja. Maar het gaat een beetje tegen de bedoeling van een racing game in.

Ik heb voorlopig een klein beetje gemengde gevoelens bij de campaign. Waar je vroeger meteen los werd gelaten, word je nu een beetje aan het handje gehouden. De verschilende modi (garage, tuning shop, multiplayer etc.) moet je eerst vrijspelen door opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten heten menu’s en krijg je in het café. Ze bestaan voornamelijk uit het racen met speficieke auto’s (derde worden is genoeg) om zo weer meer auto’s te krijgen, maar ik heb ook al een keer mijn auto moeten laten wassen en een foto moeten nemen. Het verkrijgen van nieuwe wagens gaat hierdoor wel heel erg snel. Aan de ene kant vind ik het een beetje jammer dat je wat minder vrijheid hebt, maar aan de andere kant vind ik dingen vrijspelen wel leuk, dus ik ben er ook weer niet helemaal op tegen. Op het moment moet ik nog twee paviljoenen (zo noemen ze een modus) vrijspelen. Ik weet dat je vroeger ook nog niet alles meteen had en dat je daar ook dingen moest vrijspelen door middel van de licenses enzo, maar je bent nu in het begin wel heel erg beperkt in je mogelijkheden.

Met de oudere spellen had ik wat meer dat ik races vaker moest rijden om genoeg geld op te sparen om weer wat te kunnen tunen. In principe zou je het grinden kunnen noemen. Dat heb ik nu nog totaal niet gehad. Zeker omdat derde worden genoeg is voor de opdrachten. Het gaat daardoor nu wel lekker vlot, maar vroeger was ik meer met één auto bezig, waardoor je er net wat meer mee had. Nu is het ‘auto kiezen voor opdracht, eventueel tunen, race rijden, auto verdienen die je nodig hebt voor volgende opdracht, die auto kiezen, en zo maar door’.

En dan de dingen waar mijn nekharen overeind van gaan staan. Als je credits hebt gewonnen, of zelfs alleen maar kijkt op het schermpje waar staat hoeveel geld dat je hebt, krijg je de mogelijkheid om met echt geld in-game credits te kopen via de PlayStation Store. Ik weet dat je dit niet hoeft te gebruiken en ik zal er dan ook nooit ene cent aan uitgeven. Je zou ook kunnen zeggen dat dat nu eenmaal is hoe de game industrie werkt tegenwoordig, maar ik heb het hier gewoon niet op.

Waar ik nog een grotere hekel aan heb in spellen zijn van die slot machine-achtige dingen. Sorry, ik bedoel natuurlijk “surprise mechanics.” Af en toe krijg je een roulette ticket en dan zie je vijf items op het scherm (een auto, een tuning onderdeel en drie stapeltjes geld van verschillende hoeveelheden) en dan gaat er een lampje rond en waar het stopt, dat krijg je. Natuurlijk krijg je de eerste paar keer het kleinste stapeltje geld. Geen groot bedrag, geen onderdeel en al helemaal geen auto. Je wint ze tijdens het spelen en je kan ze, voor zover ik tot nu toe heb gezien, niet in de PlayStation Store kopen, maar dit soort dingen mogen ze van mij lekker weglaten. Uit alle games. Tenzij je een casino spel speelt, ofzo. Zoals NBA 2K20… BURRRRRNNNNNNN!!!!!!!!

Al met al heb ik er wel veel plezier van, dus ik ga er zeker nog veel meer van spelen. De licenses zijn natuurlijk ook terug. En ook al is dat ook weer meer van hetzelfde als je eerdere Gran Turismo spellen hebt gespeeld, het hoort er gewoon bij. Vroeger waren Gran Turismo Mode en Arcade Mode gesplitst. Nu kun je, als je een circuit selecteert, kiezen of je een opdracht, arcade of een time trial wil doen. Elk paviljoen heeft zijn eigen beheerder die je uitlegt hoe alles werkt. Voor de nieuwe speler lijkt me dat best handig. De veteranen zullen ondertussen wel weten wat de bedoeling is.

Ik had er trouwens ook nog een pre-order bonus bij gekregen. Een stapel credits en drie auto’s. Die code heb ik nog niet gebruikt en dat ga ik voorlopig ook nog even niet doen. Als het goed is zijn dat vlottere wagens en op het moment moet ik nog met normale huis-, tuin- en keukenwagens rijden, dus die claim ik wel als ik echt zo ver ben dat ik dat soort wagens kan kiezen.

Man, het lijkt ondertussen wel een mini review, hahaha. Misschien dat je er wat aan hebt, in goede of slechte zin. Ik gaat weer de baan op. 3… 2… 1… GO!!!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

De platinum van Death Stranding is eindelijk in de pocket (woohoo!! verlost!!) en nu ben ik met veel plezier Horizon Zero Dawn aan het spelen voordat ik aan Forbidden West begin. Al bestaat de kans dat ik tussendoor Cyberpunk 2077 speel om een overkill aan Aloy te voorkomen 🙂

Rainking
1 jaar geleden

Gefeliciteerd! Enig idee hoe lang je er uiteindelijk over gedaan hebt?

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanx! Volgens het systeem 120 uur… Voelde als het dubbele… 😉 Maar dus toch nog een stuk sneller dan Assassin’s Creed: Valhalla, haha!

Rainking
1 jaar geleden

Dat zijn serieuze getallen. Wel behoorlijk verdiend dan. En dan Valhalla zelfs nog meer? Dat zijn flinke uitdagingen.

DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

Vandaag Triangle Strategy binnen gekregen dus die wordt veel gespeeld dit weekend, ernaast zal ik af en toe Horizon Forbidden West spelen.
En niet te vergeten Far Changing Tides, wat een pareltje is dat.

Maar de meeste uren gaan toch echt in Triangle zitten.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door DarkraverX
AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden

Triangle Strategy en WRC 10 binnen gekregen op de Switch dus dat wordt het wel dit weekend

HanTheMan
1 jaar geleden

Elden Ring!!
Mijn warrior loopt nu met 2 daggers rond en dat speelt wel lekker.
Hopelijk leg ik 1 of 2 bosses om dit weekend 🙂

Gaan Pokémon Scarlet & Violet deze vijf problemen van Legends: Arceus oplossen?

I.G Q&A: Welke game heeft belachelijke microtransacties?