in ,

Wat spelen we dit weekend? 6 en 7 mei

Als ie daadwerkelijk de Rainking is, dan zal ie vandaag een drukke dag hebben gehad en geen tijd hebben gehad om dit wekelijkse artikel te plaatsen. Daarom zal ik het maar even doen ;-). 

Zijn er mensen al bezig met Redfall, ondanks de kritiek of zijn jullie stiekem de gelekte Zelda aan het spelen. Ik geen van beiden. Ik ben bezig met Advanced Wars en dat is een verdomd goede en verslavende game. 

Fijn weekend!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
26 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SenseNL
9 maanden geleden

Ik zat op dit topic te wachten… 😉 Top!

Advance Wars. Had hem vroeger op de GBA, maar kan mij er weinig van herinneren… heeft geen blijvende indruk gemaakt dus, maar ben dan ook niet zo van de strategie games… misschien toch weer eens dat type games proberen, had vroeger wel lol met Command & Conquer op de PC.

Speel zelf nu Star Wars Jedi Survivor sinds de release vorige week. Vermaak mij er prima mee, zelfs de 30fps quality mode went (de performance mode is niet best…)

Speel rustig op m’n gemakje en doe ook veel sidequests. Zit halverwege nu ongeveer.

Have a nice weekend!!

Laatst bewerkt 9 maanden geleden door SenseNL
Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  SenseNL

Goeie tip om op quality mode te spelen. Dat ga ik dan ook maar doen, al zou dat natuurlijk niet moeten.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
9 maanden geleden

Ik ga dit weekend aan de slag met de Playstation plus Essential games van deze maand. Zowel chivalry 2 als grid legends zou ik niet zelf kopen, maar nu ze gratis zijn probeer ik ze graag eens uit.

In de loop van de week had ik trouwens Tails of iron (PS Plus essential vorige maand) gespeeld en die was echt verrassend leuk! Mooie art style, leuke combat en daarnaast ook nog eens de stem van Geralt of Rivia als verteller. Het is door spellen zoals deze dat ik toch wel blij ben met de ‘gratis’ PS Plus titels. Ik had deze anders nooit gekocht of gespeeld.

Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Fijn dat die games voor jou goed zijn 🙂 persoonlijk vind ik de laatste paar maanden de ps plus essential wat tegen vallen. Het is niet het type game wat ik wil spelen. Maar goed ik heb gelukkig nog een rits van vorig jaar zoals Persona 5 strikers en wil yakuza 7, mass effect en Tony hawk etc nogmaals een keer spelen. Dus haal het er uiteindelijk wel uit, maar hoop nog wel op een game die wat meer in mijn straatje ligt binnenkort

Kunstschilder1987
9 maanden geleden

goed gedaan luigi!
hier ben ik temidden van Octopath Traveler, de xbox one kent alleen deel 1 (op dit moment) en daar vermaak ik me prima mee. Verder Time splitters 2 en 3 aan het spelen (ook op xb1 maar dat zijn classic xbox games natuurlijk) nog wat op de amiga mini en evercade aan het spelen….. enfin genoeg afwisseling 🙂

Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

The moooose is loooose!

Kunstschilder1987
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Don’t tell that to your past self 😀

Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik ben enorm benieuwd naar Octopath. Heb het spel laatst gratis gehaald van de Microsoft Rewards points. Het spel lijkt op een retro jrpg maar dan in een modern jasje. Weet nog niet wanneer ik er aan toe kom, heb nog een backlog van hier tot aan Tokyo, maar dat ik hem ga spelen is wel een feit. Hoor er goede verhalen over.

Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb ‘m nog lang niet uitgespeeld, maar het stijltje en het gevechtsysteem vind ik prachtig. Sterker nog, als iemand de naam noemt, dan hoor ik automatisch het deuntje van het menu in mijn hoofd spelen. Prachtig gewoon. Als je het nog niet doorhad, ik probeer het spel een paar plekken in je backlog naar voren te bumpen, ghehehe. Top spel!

Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha dat mag hoor. Ik vind het altijd wel fijn als anderen melden wat ze er van vinden en dat het echt wel de moeite waard is om te spelen. Ik ga mijn best doen maar met de spellen die ik nu speel en Diablo 4 en final fantasy 16 op de horizon kan dat nog wel even duren voor ik er aan toe ben. Ik merk ook wel dat ik het type spellen wat meer af moet wisselen. Te veel jrpgs achter elkaar en dan begint het eentonig te worden dus ik probeer een beetje af te wisselen. Maar hopelijk komt die dit jaar nog wel aan de beurt.

Kunstschilder1987
9 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

tot zover is octopath erg veelzijdig valt me op.je kan het makkelijk houden in het combatsysteem, ietsje uitgebreider dan bvb een lufia 2 op de snes oid.
toch kun je ook helemaal de diepte induiken met allemaal rare special abilities, summons van vijanden die je zelf vangt en zelfs dorpslieden die je daarin recruit. zelf hou ik het doorgaans liever simpel, maar ben zover heel erg enthousiast. 🙂

Rainking
9 maanden geleden

Mijn slaapschema was een beetje ontregeld de afgelopen dagen. Na werk heb ik wat gegeten en ben ik even gaan liggen om daarna dit stukje te schrijven. Afijn, zeven uur later werd ik wakker om één uur ‘s nachts, hahaha. Dus top dat Luigi1985 het recht even in eigen handen heeft genomen.

Ik wil nog even wat van Jedi: Survivor spelen. Misschien voor het gemak ook even opnieuw beginnen. Hopelijk ziet het er ondertussen ietsje beter uit. Gelukkig loopt het verder wel lekker.

Vorig weekend heb ik een paar indies gekocht die ik wil uitproberen. De eerste is Afterimage, een Metroidvania en de andere is Cathedral, een actie platformer die er ergens tussen 8 en 16 bit uitziet.

Die laatste heb ik vorige week op de beurs opgepikt en die was meer dan geslaagd. Het was erg groot en lekker ruim. Er waren meer kraampjes dan ooit en daardoor van alles wat. Mijn eerste aankoop was zelfs een Marvel Dark Avengers trade die ik nog miste en de tweede een klein Booster Gold beeldje. Verder nog een paar japanse PlayStation spellen en video game soundtracks op vinyl. Erg geslaagd.

Mocht je nog nooit naar een beurs zijn geweest, maar lijkt het je wel leuk om te zien wat er allemaal bestaat, dan kan ik het van harte aanbevelen. Je moet er alleen op letten dat er ook spellen buiten onze regio worden verkocht. Trust me, I had to learn the hard way. De allereerste beurs waar ik heen ging, kocht ik zonder het te weten twee amerikaanse spellen. En daar is een markt voor, maar dat wist ik toen nog niet.

Kunstschilder1987
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

cathedral, zeg maar een bitje of 12 ongeveer 😉
heb ook enorm genoten van de game, heerlijk uurtjes gespeeld op de evercade

Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik zat er eerst aan te denken om de Evercade cart te kopen waar Cathedral en de 8-bit versie van Alwa’s Awakening op staan en misschien dat ik dat uiteindelijk alsnog een keer doe, ook al heb ik nu de fysieke PS4 versie van Cathedral. Ik kan dan altijd nog de modernere uitvoering van de Alwa games voor de PS4 halen.

Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Nee, voor zo’n korte tijd had dat helemaal niets geweest, inderdaad. Wat je zegt, misschien een andere keer.

Rainking
9 maanden geleden

Effe heel wat anders (al noemde je de titel zelf al), dat Redfall krijgt echt hele lage cijfers. Ik zag op de twee nederlandse sites waar ik regelmatig kom een 4 en een 5 als eindcijfer. Ik ben zelf voornamelijk een PlayStation speler, omdat ik wat meer met die IP’s heb, maar ik koop de concurrerende consoles vaak wat later voor de exclusives. En waar Nintendo heeft gezorgd dat ik met plezier een Wii U en Switch heb gekocht, zie ik het bij Microsoft sinds de Xbox One echt helemaal inkakken. Echt eeuwig zonde, want ik geloof wel dat de hardware goed is, maar qua spellen lijkt er weinig tot niets te gebeuren. Waar ik voor de Xbox en de Xbox 360 allebei een hele rij spellen heb staan, heb ik er voor de Xbox One maar een handvol en voor de Series heb ik nog maar amper iets gezien dat me boeit. Het Xbox Series spel dat me het meest trok, The Medium, is ondertussen zelfs al op de PS5 uitgekomen. Nou heeft Microsoft de laatste tijd het één en ander aan studio’s overgenomen, dus ik hoop dat daar toch nog wat moois uit komt, zodat ik het toch nog waard zal gaan vinden om een asbak aan te schaffen, ghehehe.

Laatst bewerkt 9 maanden geleden door Rainking
Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Als Xbox enthousiasteling (ik noem mezelf geen fan omdat ik gewoon alle platformen steun) ben ik het roerend met je eens en snap ik je sentiment.
Redfall is een aanfluiting. Ik heb het zelf gespeeld. Waar ik het gezeur over 30 fps en de graphics overtrokken vind, is de game in de basis gewoon bagger. Het lijkt een beetje op het proberen te najagen van een trend die er niet meer is. Het wil een looter shooter zijn, een stealth game, een immersive sim en in alles valt het tegen.

En het is zo zonde. Xbox begon het jaar zo goed. Hi-fi Rush is echt een geweldige game. Ik geloof nog steeds dat die mee gaat doen om de game of the year awards. En dan heb je in 1 week het cma nieuws die de overname van abk blocked en de verschrikkelijke reviews van Redfall in 1 week. Voor veel fans valt dat enorm zwaar.
Wat ik overigens wel echt tof vond is het interview met Phil Spencer. Dat interview was al ver gepland voor de redfall reviews en si door de miljoen artikelen in de media ontzettend uit het verband gerukt. Maar de normaal altijd positieve en blije Phil zat daar en pakte elke klap op die er gegeven werd. Zoals vele anderen wel doen heeft hij het interview niet afgezegd en heeft gewoon de vragen eerlijk beantwoord. Waar het mis is gegaan en wat beter moet.

Het is ook niet zo dat Xbox geen exclusives of games heeft. Maar qua system sellers? Forza Horizon 5, Flight Sim en eventueel Halo infinite zijn de enige. Hoe goed en leuk pentiment, grounded, Hifi rush, As dusk falls en de multi platform psychonauts 2 en Minecraft legend bijv zijn, dat zijn allemaal goede games maar geen system sellers. Halo infinite was een game waarbij de campagne prima was, maar qua multiplayer gewoon niet klaar voor release. Flight sim moet je ding zijn en dan is eigenlijk alleen Forza horizon nog over.
Het is wachten op Starfield, Fable, Hell blade 2, Avowed en dat soort spellen. Maar het wachten duurt lang. En ik snap prima dat mensen wachten met het kopen van een xbox tot dat soort spellen uitzijn. Zelf heb ik de xbox vooral gekocht voor gamepass en de backwards compatibility. Het is gewoon fijn dat ik xbox en xbox 360bsoellen kan kopen en kan spelen op mijn series console. Met gamepass krijg ik toegang tot spellen die ik nooit gekocht zou hebben of tot spellen die ik wel graag wil spelen maar dan op dag 1. Voor de exclusives heb ik het neit gedaan ook al kijk ik uiteraard uit naar Fable, Hellblade, Starfield etc. Maar ja op dit moment als je ene console wil kopen met goede exclusives ben je gewoon beter uit bij Nintendo en Sony.

Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Om diezelfde reden noem ik me ook niet echt fan ofzo. Ik zie liever alle kampen slagen dan één kamp de console wars ‘winnen’. Iets met gezonde concurrentie enzo.Flight Simulator zou één van de eerste games zijn die ik zou kopen voor mijn asbak. Dat lijkt me echt prachtig, al is dat gewoonweg niet genoeg voor me om er eentje aan te schaffen. Forza Horizon 5 en Hifi Rush lijken me nog wel leuk, maar daarbuiten heb ik helaas nog weinig interessants gezien.Avowed weet ik niet of dat me aan zou spreken, maar Fable waarschijnlijk wel en Senua’s Saga lijkt me ook wel mooi, ook al moet ik de eerste nog eens uitspelen.Backwards compaitiblity doen ze dan wel weer goed. Zo heb ik een aantal spellen op de Xbox en de Xbox 360 die ik op de Xbox One kan spelen. Dat zie ik ze bij Sony dan weer niet doen. Gamepass heb ik een jaartje gehad en dat was wel leuk om wat spellen uit te proberen, maar ik ben toch meer van het kopen, zodat ik het kan spelen wanneer ik wil en niet wanneer het op een streamingsdienst staat.Ik zie regelmatig toffe indies voorbij komen en die komen dan wel uit op de Switch en de PS4 of PS5, maar niet op de Xbox One of Series S en X en dat vind ik dan toch wel minder, want daar zitten toch hele mooie spellen tussen.Afijn, ik hoop dat het nog aantrekt, zodat ik toch nog eens zo’n asbak in huis kan halen.

Laatst bewerkt 9 maanden geleden door Rainking
Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Zodra ik zie dat jij een asbak hebt gekocht is dat voor mij wel een soort signaal dat Microsoft de goede kant op is gegaan. Dat er echt genoeg reden is om een xbox te kopen voor de exclusives. Ik wacht geduldig af :p

Lavalera
9 maanden geleden

Ik had hier graag neergezet dat ik Redfall speelde maar oof. Heb het een stuk geprobeerd en waar het gezeur over de 30 fps en de graphics onzin is, is het gewoon geen goede game. Half bakken outdated mechanismes. Stealth promoten zonder echte stealth mechanics. Eentonige fetch quests na fetch quest, de gunplay is verschrikkelijk en met een controller is het niet te spelen. Wat een aanfluiting van een game.

Wat we dan wel spelen: Op de xbox is het Ravenlok. Een indie action game. Het voelt een beetje als een Alice in Wonderland type verhaal. Nog niet erg veel van gespeeld. Daarnaast vanwege de deceptie van Redfall maar Jedi Survivor toch maar gekocht. En dat spel is echt heerlijk. Draait nu als een zonnetje (heb het niet voor de patch gespeeld) & is gewoon een erg goede game.

Op de ps5 is het een beetje ene mix van alles. Atelier Ryza 3 ben ik nog steeds druk mee bezig. Cult of the lamb heb ik het verhaal van uitgespeeld en zal ik nog wat laatste dingen in doen. Daarnaast was ik nog op zoek naar een spel om meer tussendoor zo af en toe op te pakken. Dat is Age of Wonders 4 geworden. Het spel kreeg erg goede reviews en was geen volle prijs dus genoeg reden om eens uit te proberen. Het is een beetje een mix tussen Civilization, Total war en Heroes of might and magic. Het spel is enorm uitgebreid en complex. Het begint al met het aanmaken van je ruler. Je kan kiezen uit fantasie rassen als orcs, elven, kikker mensen etc. Bij elk ras kan je dan de traits aanpassen naar eigen inzicht. Vervolgens kan je per realm die je speelt ook nog eens alles aanpassen. En dan heb je nog de gameplay met citybuilder en turn base rpg elementen. Tot nu toe erg interessant maar heb wel even nodig om alles te snappen.

Rainking
9 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ravenlok staat ook op mijn radar. Die zie ik mezelf nog wel aanschaffen, dus ik vind het erg mooi dat iemand anders die titel noemt.

Toen de gameplay van Redfall werd getoond, leek het eerst een beetje op een first person horror spel, maar een paar minuten later bleek het een co-op shooter te zijn. Erg jammer, want dat is precies wat ik er niet van zou willen. Misschien is dat juist wel de reden dat ik meer hang aan Sony. Die hebben meer single player games, waar Microsoft meer multiplayer IP’s heeft. Klinkt voor mezelf wel logisch, in ieder geval.

Atelier Ryza 3 is nog niet gedaan, zie ik. Mooimooimooi, ghehehe.

Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Redfall is in principe zowel single player als coop. Ik heb het spel ook 3 uur lang solo gespeeld en dat was prima te doen. Maar ja het is wel eht type spel wat waarschijnlijk leuker is in coop.
Op zich valt het wel mee met de multiplayer games aan Microsoft zijde, komt meer omdat de meeste games aan ms zijde shooters en rpgs zijn. En shooters zijn vaak de games die coop of mp gespeeld worden. Bij Sony ligt momenteel de focus op cinematic action adventure games zoals ik ze maar noem. Het is een beetje een mix van genres maar zoals je zegt puur gefocused op single player.

Ryza 3 ben ik denk ik nog wel een week of 2 mee bezig zeker omdat ik wat meer afwisseling doe qua games momenteel. Zal mijn best doen om wat screenies nog voor je te maken, maar het wordt wel steeds moeilijker hoe verder je in het spel komt.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
9 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ravenlok ga ik hier ook spelen, maar eerst coffeetalk nog verder spelen en Loop Hero. Verder heb ik van de week Star Wars racer geclaimd via Gold. Daar zal ik ook nog wel paar uurtjes zoet mee zijn. Zijn allemaal van die spelletjes die ik graag half uurtje, uurtje speel.

Daarnaast wil ik ook nog wat tijd vinden voor Vampire Survivor, ik begin denk ik aardig bij het einde te komen, al heeft het spel mij al eerder verrast dat er meer content in zat dan gedacht. En ik heb de dwang om een walkthrough te lezen nog steeds onderdrukt.
Dus als er tijd over blijft dan speel ik Ravenlok.

Beetje off topic, Ik snap niet zo goed waarom mensen zo afgeven op Xbox. Naar mijn idee en dat wordt voor mij bevestigd in het recente interview met Phil, zijn ze een ander pad ingeslagen dan Sony. Ze lijken niet opzoek naar de exclusieve games, maar willen gewoon abonnementen verkopen van Gamepass. Voor iemand zoals ik met een fulltime baan, twee jonge kinderen, nog andere hobbies en bezigheden, die per week, misschien tien tot vijftien uur op de bank door brengt, is gamepass naast een film,serie abonnement zeer passend. Voor de kinderen komt er genoeg leuks uit op gamepass, en als ik zin heb om te gamen, dan start ik zo een game op, net zoals ik snel ff een serie of film ga kijken.
Ik begrijp dat gamers met meer dedication eerder voor PlayStation kiezen, want dat model past daar gewoon beter bij. Maar voor mijn situatie en dat is een situatie die ik veel om mij heen zie, is gamepass gewoon ideaal.

Lavalera
9 maanden geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Iedere gamer is anders wat dat betreft. De 1 heeft veel tijd om te gamen, de ander heel weinig. De 1 speelt alleen de nieuwste Aaa games de ander speelt ook indies en oude games of zelfs alleen maar multiplayer of free 2 play games. De 1 koopt alle games fysiek de andere digitaal en vindt gamepass prima.
De kritiek die je ziet komt van mensen die de xbox hebben gekocht voor de exclusives, die alleen de nieuwste games spelen en al hun spellen kopen. Voor hun snap ik de kritiek wel dat als er een grote Aaa game uit komt die tegenvalt zoals Redfall, dat dat erg zuur is. Ik baal er ook wel van dat Redfall tegen valt maar heb nog genoeg om te spelen om me er ook niet te lang over druk te maken.

Overigens klopt het niet helemaal wat je zegt dat Xbox niet meer draait om exclusives. Het gaat er meer om dat Xbox niet meer draait om console sales. Zoals Phil dat ooit eens mooi zei bij de Zenimax overname: “it’s all about delivering games on systems where gamepass exists”. Xbox ziet ook wel in dat met hoe consoles tegenwoordig werken en de digitale bibliotheek die veel mensen hebben, mensen nu veel minder snel geneigd zijn om over te stappen op xbox en hun oude platform achter zich te laten. Phil omschreef dat zelf van de week ook zo mooi dat zelfs al is Starfield de beste game ooit mensen gaan niet massaal hun playstation verkopen om een xbox te gaan kopen.
Daarom is Microsoft ook meer gaan inzetten op gamepass abonnees. Maar je moet gamepass wel vullen natuurlijk. Daarom is Zenimax gekocht, die kunnen mooi zorgen voor een exclusive elder scrolls game, doom alleen te spelen op xbox/pc/cloud etc. Met dat soort games trek je ook de mensen die graag of alleen Aaa games spelen naar de service toe. Ik snap de tactiek van Xbox dan ook helemaal. Alleen om die groep mensen te trekken en te behouden moet je een constante stroom hebben van goede first party games.

Het is gewoon een rot week geweest voor xbox met de block van de cma en redfall die tegen valt. Maar je zal zien dat zodra die stroom van games komt en dat Starfield en Forza en de rest (hopelijk) goed zijn het sentiment ook weer zo omdraait.

Ik ben in ieder geval blij om te zien dat hier nog meer gamepass enthousiastelingen zitten. En als ik de games zo zie die je speelt zijn dat wel de ultieme drop in drop out games en het voordeel is dat met Quick resume je de meeste games zo opzij kan leggen en later weer verder kan gaan wanneer je wil

Michael-Raymond-Clayton
9 maanden geleden

Afgelopen week daadwerkelijk de platinum van Hogwarts Legacy binnen gesleept. Ik moest nog die paar gedeeltelijke playthroughs als afgevaardigde van elk ‘huis’. Zat daar tegenaan te hikken, maar nu dus niet meer. Verder wat gegrind in Gran Turismo 7 voor de laatste paar trophies (al moet ik er ook nog een die gewoon enorm moeilijk is, dus dat wordt de échte uitdaging: goude beker halen in alle licenses; ik moet de allerlaatste nog…).

Verder weer een stukje verder in Call of the Mountain, maar ik blijf helaas toch last houden van duizeligheid/misselijkheid. Dat wil zeggen, meer een een wat algeheel gevoel van onbehagen waardoor ik het maar een uurtje volhoud. Jammer hoor.

En gisteren F1 Manager ’22 gekocht. Ik weet dat het geen briljante game is, maar hij past wel helemaal in mijn straatje en voor een tientje in de sale op de PS Store kon ik hem niet laten liggen. Zul je zien dat hij volgende maand in de PS Extra catalogus komt, haha.

Prijsverschillen digitaal (vormloos) tegenover fysiek

Waarom ik nog steeds blij wordt van remasters