in

Wat spelen we dit weekend? 7 en 8 oktober

Na een drukke werkweek is het eindelijk weekend! Tenminste… Zowel zaterdag als zondag ben ik voor een groot gedeelte van de dag van huis, dus de komende dagen zal ik het ook nog best druk hebben. Maar daarover later meer. Eerst maar eens kijken wat er gespeeld gaat worden dit weekend.

Vandaag heb ik Assassin’s Creed: Mirage binnen gekregen (al had die gisteren in de brievenbus moeten liggen), dus die heb ik net geïnstalleerd en zal zo opgestart gaan worden. Oh wacht, ik heb er een screenshot van gebruikt voor dit topic. Mogelijk heb ik stiekem al een stukje gespeeld, ghehehe. En als je de laatste weken een beetje hebt opgelet, dan zul je het andere spel wel kunnen raden. Nee, fout, het is World Of Warcraft, lol. Mogelijk speel ik classic en retail door elkaar, voor zover ik ik tijd heb om te gamen.

En jullie? Ben je stealth assassinations aan het uitvoeren in Assassin’s Creed: Mirage? De wereld van een MMO aan het verkennen in Sword Art Online: Last Recollection? Of misschien ben je mysteries aan het oplossen in Detective Pikachu Returns? Let me know!

Oké, nog even twee huishoudelijke mededelingen!

Als eerste ben ik morgen op Gameforce in de Jaarbeurs in Utrecht te vinden. Mede inside.gamer gamer aRc had daar laatst een topic over en in de reacties kun je vinden hoe we gekleed zijn, mocht je ook gaan.

Daarnaast ben ik zondag ook grootendeels van huis, waardoor de deadline voor de Screenshot Sunday inzendingen op zaterdagavond komt te staan. Mocht je ze toch zondag insturen, dan worden ze meegenomen naar het volgende weekend.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
52 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden

Beetje laat dit weekend met reageren, maar ach wat maakt het uit 🙂

Voor mij wordt het zoals altijd Final Fantasy XIV (PS5) hoofdzakelijk. Al meer dan 210 uur inzitten, maar verveelt mij echt nooit! Doe alles lekker op het gemak en wissel MSQ af met mijn dailies en levequests. Zit wel pas op level 36 qua Main Scenario, maar ik level dan ook al mijn jobs, crafters en gatherers tegelijk per 5 levels. Dus dan gaat het niet zo rap xD Merk vooral dat ik bij de non combat classes daar veel profijt uit haal door het op deze manier te doen, ik kan vrijwel alles zelf maken!

Verder een paar uurtjes in The Legend of Zelda: Breath of The Wild (Switch), Cassette Beasts (Steam Deck) of Pokémon Mystery Dungeon Blue Rescue Team (Steam Deck) vermoed ik. Lekker voor de afwisseling!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

klinkt als een lekker druk gameweekend 🙂
ik vind het echt fascinerend hoe sommigen van jullie honderden uren dezelfde game kunnen spelen! alleen football manager heb ik dat mee, maar dan ben ik ondertussen tig andere dingen aan het doen terwijl dat draait, je hoeft niet altijd zelf iets te doen daarbij. Erg gaaf hoe je je verliest in FF 😉

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Mijzelf zo verliezen in FF14 was niet zo moeilijk, Final Fantasy is mijn favoriete game franchise + ik ben een flinke JRPG fan 🙂 En ik speel de MMO al drie jaar inmiddels, ik neem vaak pauzes van een paar maanden.

Wat ik vooral heel fijn vind aan FF14 is dat er weinig FOMO is. De endgame is in vergelijking met een WoW matig en daar is steeds meer geklaag over in de fanbase. Maar deze game is niet gemaakt om als enige spel te spelen voor jaren. Yoshi P. heeft ook vaak gezegd dat je regelmatig lekker een pauze moet nemen om andere games te spelen totdat er een nieuwe patch komt. Ze vinden dat er meer is dan hun eigen MMO en dat vind ik heel tof! 😀

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Precies de reden waarom ik ook nog steeds FF XIV speel. Soms speel ik maanden niet en dan ga ik weer verder. Het is heerlijk om zo af en toe op te pakken. Voor iemand die het nog nooit gespeeld heb is het zelfs gewoon gratis tot level 70 waar als je wil 100en uren spelplezier in zit. Ik heb al een level 90 karakter en het verhaal grotendeels af, maar ben ook onlangs opnieuw beginnen met het verhaal. Puur omdat het zo goed is en zoals je zegt op je eigen tempo te spelen.
Zat voor de gein laatst te kijken en de game time staat op 150 dagen. Waarvan wel veel idlen tijdens Corona was. In die tijd werd je niet uitgelogd en aangezien ik toch thuis werkte stond 14 aan op de achtergrond haha.
Veel plezier wr verder mee!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

mijn eerste final fantasy, was deel 13 op de ps3. daarna heb ik er nooit meer echt aandacht aan geschonken, ik vond het niks zoals je kunt begrijpen. je moest eerst tig uren investeren voor het spel echt zou beginnen? retesaai, haha.
ik vond white knight chronicles wel een genot op de ps3, das mijn favoriet. mocht je die ooit willen proberen, koop je deel 2, er staat een remaster van deel 1 (ook ps3) gewoon op de disc, dan heb je ze beide in 1 keer en meestal is deze even duur.

RPG’s zijn voor mij echt totaal hit en miss. lufia heb ik vroeger op mijn snes tig keer gespeeld, in het nederlands natuurlijk, als kleine kunstschilder.

vorig jaar heb ik nog eens ff6 (oftewel 3) een nieuwe kans gegeven op aandringen van een goede vriend, maar nee dat was m niet voor mij. kan me wel voorstellen dat mensen die tof vinden. paste ook wel goed op mijn (screenmodded) gba.. .maar niet mijn ding.

Dat je lekker geen gevoel van fomo hebt is wel erg fijn. doorgaans heb ik daar niet zo heel erg veel last van… maar zeker met online spellen kan dat erg gepusht worden. mooi dat ze dat dus als uitgangspunt nemen dat dat ook niet de bedoeling is 🙂

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

ook vind ik de marketing wel gericht op FOMO btw. iedere keer doen ze alsof het het laatste deel zal zijn, FINAL fanatasy! heel gemeen 😉

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Cassette Beasts is een dikke aanrader als je van de oude Pokémon games houdt! Heeft een echt eigen smoel en een open wereld waar je zeker 50 uur uit kunt halen + veel QOL.

Luigi1985
1 maand geleden

Heb vanmiddag de allerlaatste shrine gehaald. Nu onderweg naar de eindbaas.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Einde van een tijdperk! 😉 Geniet van je laatste momenten met de game!

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha nou ik ga eerst Pikmin 4 spelen. Die had ik al gekocht.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Thanks

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ooeh spannend bijna klaar! Succes met e eindbaas.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks. Zal morgen of overmorgen worden denk ik.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

lekker bezig man!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Resident evil 3 is uitgespeeld. Leuk spel maar de remake van deel 2 vond ik toch wel beter.

Nu ga ik beginnen aan Alan Wake remastered. Ik heb het origineel nooit gespeeld dus ik ben heel benieuwd. Buiten de passage in Control weet ik er ook nog niet veel van.

Fijn weekend allemaal!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ik hoop dat Alan Wake jou beter bevalt dan mij. Je hebt erg weinig kogels en bent meer aan het rennen dan vechten. En dat was zo niet mijn ding. Maar ik denk als resident evil jouw ding is dit ook wel goed voor je is.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Meestal heb ik zelfs veel te veel munitie over in resident evil. Het komt dus hopelijk wel goed!

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ik heb alan wake nooit gespeeld. Lijkt me wel interessant. Maarja iets met tijd.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja en dan Mario rpg denk ik. En er zijn nog best wat ps5 games die ook willen dat ik ze uit t schap bevrijd.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

vraag me niet waarom maar ik dacht even dat je alex kidd ging spelen, haha.
dit past eerder bij je spelkeuzes 😉 veel plezier ermee!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Nog nooit van gehoord! Retro game?

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

klopt, alex kidd was op de sms, maar heeft 2 jaar geleden ook een remake/remaster gekregen op ps4 en xb1, weet niet zeker of het ook op switch was. was een mascotte 2d platformer, maar niet de beste als je t mij vraagt. nu deed je dat niet 😀

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden

Ik ben inmiddels aangekomen bij de allerlaatste missie van het verhaal. Heb het spelen ervan nog even uitgesteld door eerst alle legendarische vissen uit het water te plukken, alle dino-botjes en muurschilderingen op te snorren en nog wat andere verplichte nummers te doen voor wat trophies. Ben er voorlopig nog wel zoet mee.

Had voor daarna Assassin’s Creed: Mirage in de planning staan, maar die blijkt erg tegen te vallen volgens de meeste recensenten… wat vind jij ervan Rainking?

Kunstschilder1987
1 maand geleden

jemig t gaat m nog lukken ook alles binnen te harken. indrukwekkend!

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Dank! Al ben ik er nog lang niet, hoor. Maar toch al een heel eind goed op weg. En dan de multiplayer nog… hopelijk dat ik die platinum dit kalenderjaar nog binnen heb 😉

Lavalera
1 maand geleden

Als je twijfelt over AC Mirage kan je beter kijken naar wat reviewers erover zeggen die dicht bij je in de buurt liggen of gameplay videos kijken. Dat doe ik altijd met recensies. Zeker als ik twijfel over een spel wat dat betreft zijn algemene recensies lastig. Ik kijk bijvoorbeeld vaak naar ACG die uitgebreid op alle vlakken een review doet. Uitsplitsing in video, geluid, gameplay etc. Dat zijn vaak informatieve videos waarbij ik dan zelf een oordeel kan vellen of het ke wat lijkt of niet.

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

ACG had ik nog nooit van gehoord. Heb even gekeken. Ja, die zal er vast wel komen 😉

Lavalera
1 maand geleden

Crisis Core was enorm kort dus die is al weer uitgespeeld. Als je dat even door hebt hoe het te spelen is het best leuk. Niet zo goed als 7 maar toch een leuke prequel. Nu binnenkort naar ff7r als het past in het schema. Ik ben in de wereld van de Mmo gedoken zoals Rainking dat zo mooi zegt. Oftewel sword Art online last recollection. Lijkt een beetje op Ys qua speelstijl. De demo beviel me wel dus maar gekocht. Is pas sinds vandaag uit dus nog niet echt kunnen spelen.

Uiteraard is Baldurs gate 3 ook nog niet uitgespeeld dus ook daar gaan weer uurtjes naar toe. En de echte mmo ff 14 staat ook weer op het programma. Genoeg te spelen dus.
Veel plezier op de game beurs morgen voor wie gaat!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

zoz eg, ook flink aan de bak dus! ambitieus weekend!

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Is die nieuwe SAO game nou een echte MMO of meer dat het er elementen van heeft? Wordt van YouTube en Google niet heel veel wijzer xD

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Het is geen mmo. Er zitten elementen van in. Het grootste gedeelte is single player. Wat zag heb ik nu het de multiplayer component van het spel unlocked en wat ik er zo van lees zijn dat speciale quests of bazen die je dus met andere spelers doet. Maar in de basis is het single player.

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Dit weekend wordt het AC Mirage, die moet ik voor volgende week zondag uitspelen want dan verloopt m’n Ubisoft+ abbo, hopelijk red ik dat. Gisteren ook voor slecht 15 euro Marvel Midnight Suns binnen gekregen, lijkt me een leuk spel. Fijn weekend!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

Ik heb hem ook binnen gehaald voor die prijs deze week. Al zit die bij mij nog ver in de backlog momenteel

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Als je er aan toe komt ga je er wel van genieten. Absoluut de moeite waard en voor 15 euro een koopje. Makkelijk meer dan 100 uur als je voor de plat gaat

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

eigenlijk wel een goed iets om zo met een beetje abo geld pressure te spelen haha. veel plezier man!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

Midnight Suns vond ik echt geweldig! Die game is erg over het hoofd gezien vorig jaar toen die uitkwam. Ik twijfelde ook omdat ik niet wist of de tactische turn based wel voor mij was. Maar de gameplay is echt super en de combat is veruit het sterkste van het spel. Heb er ruim 110 uur in zitten en zelfs de platinum gehaald. Erg gaaf spel.

Kunstschilder1987
1 maand geleden

hier weer eens ouderwets aan de retro. ik heb vorig jaar met superveel plezier paper mario op de gamecube gespeeld, en nu ben ik ietsje dieper gedoken: met een cheap usb n64 controllertje ben ik die versie dus aan het spelen. nog niet zo heel ver hoor, maar wel geinig zover. de sfeer van de gamecube variant is tot nog toe ongeveer gelijk, al zat daar in het begin al gelijk wat meer lef mbt foute grapjes… misschien komen die nog want ik kan ze waarderen 😉

verder heb ik de sunsoft cartridge binnen voor evercade, dus af en toe zal ik wellicht mr gimmick, journey to sillius, of 1 van de blaster master games opzetten. mooie collectie games iig 🙂

veel plezier op de beurs man!

Stelling van de week: Het is een zegen dat Assassin’s Creed terug naar de roots gaat

Mijn dag op Gameforce 2023