in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 juli

Ja hoor we zijn weer terug met de vraag die we elke vrijdag maar al te graag beantwoorden. De redactie was even afwezig maar gelukkig was ons Rainking aanwezig om het op te vangen, waarvoor dank! Als je dit dan toch leest: stuur effe een foto in voor Rainkings Screenshot Sunday, kom nou. Nu we dat uit de weg hebben kunnen we de vraag weer stellen. Wordt het racen? Wordt het schieten? Wordt het relaxen? Of in het kort: Wat spelen we dit weekend?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
30 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Nog altijd volop bezig met Forbidden West. Ben daar ook nog wel tijdje mee zoet. Niet erg. Ik vermaak me er (weer) prima mee.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Is er echt alweer een week voorbij?

Geïnspireerd door de top50 van RainKing ben ik deze week begonnen met MGS Ground Zeroes als opmaat naar MGS5 The Phantom Pain. Wat is Big Boss toch een baas heh! Vind de sfeer wel weer helemaal geweldig en dan is Ground Zeroes nog maar een proloog! Een lang gekoesterde wens om eens echt goed in deze game (met name MGSV) en verhaal te duiken. Ik verwacht dat ik daar de komende tijd wel meer dan zoet mee ben.

Natuurlijk wissel ik het sluipen en kruipen af met wat ijzige en modderige kilometers in SnowRunner 😉

Door het artikel van ARC over (te) veel Steam games heb ik me voorgenomen het nu eerst bij deze 2 games te houden, ben benieuwd of het lukt! 🙂

Allemaal weer een heel prettig weekend, maak er wat moois van!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door DanTheGameKing
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Beste Freudian Slip van deze week.En waag het eens om het te veranderen, ghehehe.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha! Zie ik iets over het hoofd of heb ik het stiekem al aangepast? 🙂

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Oh, jij vuile stiekemerd!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Whaha! Ik zag iets met ‘naakt’ staan en dacht: ‘dat pas ik maar even aan’ 🙂

Ik moet toch ook maar weer terug naar de ouwe trouwe laptop voor de comments in plaats van die autocorrectie op de telefoon.

Rainking
1 jaar geleden

Hahaha, pluggetyplugplug. En geeneens door mezelf.
Ik ben nog steeds in het aanbod van PS Plus Premium aan het wroeten, dus de spellen die ik speel zullen daar vandaan komen. En mogelijk nog wat Fall Guys.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Mocht je nog pareltjes tegen komen laat het weten. Ik vind het altijd lastig om in die berg aan spellen de gems te zoeken. De aaa games ken ik wel maar met name de indies en aa games zijn soms nog onbekend

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Naast de indies die ik in de beeldschermfoto zondagen al had genoemd, vind ik Virginia en Brothers: A Tale Of Two Sons erg leuk. De Nights Of Azure spellen zouden je nog wel eens kunnen aanspreken en Trials Fusion vind ik zelf dolkomisch.

Dark Chronicle is wel een leuke actie RPG klassieker. Zo ook Rogue Galaxy. Rain is een mooie indie.

Misschien kun je er wat mee.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks 🙂 Virginia en Nights of azure had ik in de lijst toegevoegd de rest zal ik even naar kijken

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Cool!

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Ik ben opnieuw begonnen aan God of War. Had hem ooit uitgespeeld maar geen zijmissies gedaan. Ben van plan hem nu verder te spelen als voorbereiding op 9 november.

Have a nice weekend!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Leuk! Dat wil ik tegen die tijd ook gaan doen. Geweldig spel.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik was vergeten hoe goed die game is. Is niet gek dat veel mensen zeggen dat hun favoriete game is. En op de PS5 draait het heerlijk.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Ja, en dat terwijl ik er eerst niet aan wou.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  adutchman

Ik moet hem nog steeds voor het eerst spelen. Heb pas een paar maand mijn eerste ps ooit en nog een stapeltje aan exclusives om door te hakken, maar voor november moet dat lukken om deze te spelen. Ragnarok ziet er erg interessant uit dus dan moet ik wel

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik ga (hopelijk) weer verder met Elden Ring. Afgelopen periode weinig tijd gehad. Misschien tussendoor nog ff Mega Man 11 waar ik tegen het eind aan loop.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Zit nog in de laatste loodjes van het afronden van mijn studiejaar. Ik verwacht binnen een paar dagen het laatste ingeleverd te hebben. Hierna nog 1 jaar, heb het wel een beetje gehad met de studententijd…

Tussendoor speel ik Deathloop en Atelier Rorona DX (beiden PS5). Daarnaast moet ik nog een paar dingen doen in .Hack // GU: Last Recode volume 1 voor de 100%.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Succes met de studie! Hoe bevalt de atelier serie? Ik heb er al dingen over gezien en lijkt me enorm relaxt dat soort type spel

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dankjewel!

Atelier als franchise bevalt goed! Dit is zelf ook pas mijn eerste game in de reeks en het is zoals je zelf omschrijft erg relaxt. Dezelfde vibe ongeveer als een slice of life anime. Meer koetjes en kalfjes dus en geen high stakes story.

Wel ben ik hardleers en ben ik gewoon bij Rorona begonnen, het begin van de franchise. De Arland serie heeft time limits en veel mensen krijgen daar stress van. Persoonlijk vind ik het reuze meevallen, al moet je voor de platinum trophy echt twee keer er doorheen gaan. Als je niet bekend bent met de serie is alles in 1 playthrough niet te doen, zelfs met een guide.

De meeste beginnen bij Sophie of Ryza, die hebben geen time limits.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Thanks. Klinkt positief. Had gelezen dat de tijd limieten minder erg zijn dan men denkt. En dat je in principe overal kan beginnen waar je wil omdat op ryza en Sophie na alles een los staand verhaal is. Zag al dat 2 van de arland en dusk spellen in de ps3 versie op de streaming versie zat van ps premium dus misschien dat ik die dan ook ff test. Als de serie wat is zijn er wat ik geteld had met de city builder side game 14 spellen die op huidige consoles te spelen zijn. Gekkenwerk zeker aangezien mijn backlog al zo overvol is maar heb wat meer behoefte aan relaxte games voor de afwisseling en daar lijkt me dit geweldig voor.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dan zit je bij Atelier zeker wel goed! Heb het vanavond nog lekker op mijn bed gespeeld voor de tv. Een echte couch game is het.

Alleen ja het zijn wel veel delen. Gust komt ook elk jaar met een nieuwe, dus dan loopt het al gauw op.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Je hebt het wel een beetje gehad met de studententijd? Oei, ik wil je niet ontmoedigen, maar de meeste mensen verlangen daar vaak juist enorm naar terug… En dat is niet om het werkende leven zoveel leuker is, haha (al betaalt dat wel een stuk beter, dat dan weer wel). Probeer er toch een leuk jaar van te maken! En voor nu veel plezier met Deathloop: topspel!

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Het is gewoon meer dat mijn studie best zwaar is. Ik heb minder vrije tijd dan een werkend persoon en ben gewoon nooit klaar. Bewust ook single gebleven voor nu, omdat ik geen tijd voor een meid heb.

Ik word woensdag 24 en heb zeker de afgelopen jaren flink gefeest! Ben nu echter wel over mijn hoogtepunt heen en ik ben klaar voor een nieuwe fase in het leven. Werken/goed verdienen, op mezelf wonen en dergelijke.

Maar over een aantal jaar zal ik er vast terug naar verlangen. Je blijft ten slotte mens 😉

En tot nu toe vind ik Deathloop inderdaad erg tof, thanks!

Lavalera
1 jaar geleden

Voor de verandering maar weer eens verder met Dq11 op de Xbox . Dat spel is zo immens groot. Ben nu ergens aan het einde van act 2 geloof ik dus nog een aardig stuk te gaan en heb er al ruim 80 uur in zitten volgens mij. Maar echt een super game is dat. Als dit niveau zo blijft stijgt die zo met stip mijn favo top 10 in. Ultiem relaxen is het met die game.

Op de ps5 is het infamous second son als ik weer wat energieker ben. Druk bezig geweest de laatste dagen met lichamelijk werk wat ik niet gewend ben dus probeer ook even tussendoor wat korte relaxte spellen te spelen. Ben nu bezig met lost words beyond the page. En mocht ik die uit krijgen wordt het Doki Doki literature club plus (I know foute titel) wat echt een geweldig spel blijkt te zijn, dus ben benieuwd

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Doki Doki is erg leuk! Heb die vorige zomer gespeeld.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Niet veel alleen de Ghost of tsushima dlc. En die bevalt goed.

CarnifeX
1 jaar geleden

Vandaag is de Oculus quest 2 binnen gekomen, dus daar ga ik lekker mee prutsen.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Gaaf! Veel plezier ermee.

DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos

Roller Champions is stiekem best wel leuk

De top 50 van Rainking part 4: #20-11