in

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 maart

Wat? Staat de post nu al online? Hij is zeker vrij vandaag. Dat niet, maar ik ga na werk meteen ergens heen en mogelijk kom ik pas laat thuis en ik wil jullie natuurlijk niet de mogelijkheid onthouden om jullie weekendplannen te plaatsen.

Mocht je overigens interesse hebben in Mortal Kombat 1, maar twijfelen of het wat voor jou is, vanaf gisteren tot en met zondag is het gratis te spelen op Steam, PS5 en Xbox Series S en X.

Afgelopen maandag kreeg ik EIN-DE-LIJK Final Fantasy VII Rebirth binnen, dus zeker te weten dat ik daar een aantal uur in ga steken. Ook heb ik Taxi Life: A City Driving Simulator binnen gekregen. Dat is een soort Crazy Taxi, maar dan zonder het crazy gedeelte. Je moet je aan de verkeersregels houden, richting aangeven en proberen je klanten tevreden te houden. Daarnaast wil ik ook de demo van Princess Peach: Showtime! uitproberen, want dat lijkt me een erg leuk spel.

En jullie? Ga je strategisch te werk in Vanillaware’s nieuwe tactische RPG Unicorn Overlord? Begin je een nieuwe carrière in Taxi Life: A City Driving Simulator? Or are you ready to rumble in WWE 2K24? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Ik ga nog wat uurtjes in enshrouded steken. Beetje materiaal farmen voor betere gear en dan een nieuw gebied uitpluizen.
Na het zien van de trailer van de fallout serie heb ik ook wel zin om die wereld weer in te duiken. Weet nog niet welk deel ik daarvan opstart, maar als het eenmaal gedaan heb zal ik mij waarschijnlijk weer wat uurtjes verliezen in dat universum

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Van de fallouts die ik gespeeld heb (3,4, 76 en nv) beviel New Vegas mij het beste. En die is dan nog niet eens door Bethesda zelf gemaakt. Ben wel benieuwd welke het bij jou gaat worden en welke je favoriete is

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik vind deel 3 de beste. Daar kocht ik destijds een ps3 voor om te kunnen. Deel 1 vind ik ook nog altijd tof. Samen met de eerste Baldur’s gate hebben die twee spellen mijn liefde voor rpgs gecreëerd.
Ik weet dat velen NV het beste vinden, maar die klikte bij mij toch minder dan del 3

velocityx
velocityx
1 maand geleden

Ik ga door met X-com 2 en Rune factory 3 special

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  velocityx

Rune factory is een serie die ik wel eens langs heb zien vliegen maar heb er nog geen deel van gespeeld. Hoe is de verhouding tussen de rpg stukken en het farmen? En is het een beetje vergelijkbaar met de Atelier games of heb ik een verkeerd beeld bij die games?

velocityx
velocityx
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Nee een Atelier game is heel anders. Je krijgt quests en die moet je uitvoeren. Bijvoorbeeld 8x Lion killen. De mappen zijn niet erg groot en je kunt alleen slaan en een special move uitvoeren. RPG zou ik het niet willen noemen. Ja je kunt levels hoger komen en je attack of defense worden hoger, maar that’s it. Je krijgt een stuk grond en daar op kan je bouwen. Je kunt ook kippen of koeien vangen. Het is anders dan stardew valley of animal crossing.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Sinds vorig weekend heb ik outer wilds uit. Maar er is nog geen dag geweest dat ik er niet meer aan heb gedacht. Ik heb zelf een documentaire gekeken over de development ervan. Het is al lang geleden dat een game zo een indruk heeft op mij gemaakt. Ik ben er mij bewust van dat het geen game is voor iedereen, maar toch raad ik het iedereen aan om het te proberen. Zeker als je van vrije exploratie houdt in games!

Daarna ben ik aan Tchia gestart. Er zijn zeker leuke elementen in het spel. Zoals de snelheid die je kan maken door een berg af te glijden, het overnemen van objecten en dieren, de onverwachte humor in het verhaal en de mooie simplistische muziek. Maar daar tegenover staat ook veel te eenvoudige combat, een kaart die veel te vol staat met de typische collectibles. Het spel lijkt eigenlijk de ideeën van verschillende games te hebben samen gegooid. Het klimmen en gliden uit Zelda, open wereld tower/collectibles zoals in far cry en het overnemen uit Mario Odyssey. Het is eenvoudig vermaak, maar soms heb ik niet meer nodig na een werkdag.

Waarschijnlijk begin ik dit weekend ook aan Haven. Daar weet ik nog niet zo veel van dus afwachten of die bevalt.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Tchia is denk ik ook meer bedoeld als comfort food game of om ook het jonge publiek aan te trekken. Ik kon er zelf niet echt inkomen toen ik het probeerde.

Haven ben ik wel benieuwd naar. Ik heb het gemist destijds toen het nog op gamepass stond maar ben benieuwd wat je er van vindt.

Lavalera
1 maand geleden

Op de Xbox ligt de focus op Persona 3 Reload. Blijft een geweldige remake. Bevalt me een stuk beter dan de psp versie. Alles ziet er beter uit, de combat is beter. Ben ik nog wel even zoet mee.

Op de ps5 is het tales op zestiria. Heb nog even moeite met daarin te komen, maar hopelijk komt dat snel.

Op de Legion Go heb ik Slay the Princess uitgespeeld van de week. Nou ja uitgespeeld, het is een game met meerdere eindes dus die ga ik zeker nog eens spelen. Echt een geweldige game (review zal van de week nog volgen). Last Epoch zal ongetwijfeld met mijn betere helft samen gespeeld gaan worden en daarnaast twijfel ik nog even of ik nog een nieuwe game opstart en zo ja welke. Maar ja de hele week de tijd want lekker vakantie aankomende week!

Fijn weekend allemaal!

DarkraverX
DarkraverX
1 maand geleden

Ik krijg morgen (1 dag te laat) Unicorn Overlord binnen en dat gaat mij het hele weekend vermaken, demo was geweldig.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

Het zal voornamelijk Brotato worden en Forza. Misschien dat ik mijn Civ game van een paar weken geleden afmaak.

TommyNL
1 maand geleden

Oh man! Ff7 Rebirth is geweldig! Geniet volop van die game.

coola
1 maand geleden

Nu 38 uur diep in Final Fantasy VII Rebirth (zit nu net bij gold saucer, althans bij Dyne) en skull and bones word ook nogsteeds gespeeld hier (servers zitten nogsteeds bomvol)

Verslavingsgevoelig voor gamen

Screenshot Sunday #146