in

Wat spelen we dit weekend, Marvel’s Spider-Man 2 of Super Mario Bros. Wonder? (21 en 22 oktober)

Het zal je niet ontgaan zijn. Vandaag zijn er twee grote titels uitgekomen, namelijk Marvel’s Spider-Man 2, het (verrassend genoeg) derde deel in de reeks en Super Mario Bros. Wonder, dat weer een lekker oldschool 2D platformer is.

Zelf speel ik dit weekend Marvel’s Spider-Man 2 en Super Mario Bros. Wonder.

En jullie? Lekker rondslingeren in Marvel’s Spider-Man 2? Of ga je het Flower Kingdom verkennen in Super Mario Bros. Wonder? Let me know!

*Dit artikel wordt gesponsord door Sega en Microsoft

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
62 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Ook geen spider-man of Mario voor mij. The callisto protocol is uitgespeeld ondertussen. Het is niet zo slecht als de reviews doen geloven, al zie ik het meer als een actie game dan een survival horror.

Om bij de spooky games te blijven deze maand ben ik gestart met The quarry. Heel gelijkaardig aan until dawn en dat zie ik als een plus punt!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ik vind the Quarry ook echt leuk. Ik presteerde het alleen wel om niet iedereen te redden wat theoretisch mogelijk moet zijn. Qua sfeer vond ik het echt zon jaren90 slasher horror stijl hebben echt gaaf. Succes met de rest

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

bij spooky games denk ik aan ghouls n goblins… pixelspooky haha. reviews zijn er voor mij ook om een indruk te krijgen, en dan vooral aan de hand van de argumenten. vaak zijn de negatieve punten voor een reviewer voor mij persoonlijk een plus, en andersom. het zegt wel iets wat je een beetje mag verwachten, maar t eindoordeel is subjectief bij voorbaat.
fijn dat je je toch lekker hebt vermaakt 🙂

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Until dawn heb ik ook alle verhaallijnen gezien! Misschien doe ik het bij deze ook wel.

Het grote probleem bij Callisto is dat je melee combat zo sterk is. Je hebt nooit echt schrik van vijanden die dichtbij komen. Geen paniekschoten nodig alleen maar een goeie mep. Dat haalt al veel van het Horror-Survival aspect weg

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden

Dit weekend hebben we een familie uitje. Geen games dus in huize Clayton. Maar voorlopig ben ik toch nog veroordeeld tot RDR2, dus ach, ik mis er weinig aan 😉 happy gaming allemaal!

Kunstschilder1987
1 maand geleden

blij met afleiding van afleiding, afleidception? 😀
veel plezier met de family!

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Ik speel hetzelfde en ik heb de miyoo mini plus gekocht. Tussendoor lekker retro games spelen. Ben nu bezig met de arcade game van de Simpsons, mijn guilty pleasure 🙂

adutchman
adutchman
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Zo te lezen zijn er meer mensen die hem leuk vinden, ben ik gelukkig niet de enige 🙂 Weet nog dat ik als negen jarige de arcadehal stuk liep om de Simpsons en de Turtles te spelen, gouden tijden. En die Miyoo is een leuk hebbedingetje, het verbaasde me dat ie ook PSONE games afspeelt.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

ook lekker voor een nieuwe emulatiehandheld gegaan? mooi! das een hele leuke arcadegame ook!

adutchman
adutchman
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Yes, ben er blij mee!

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  adutchman

Ja, die Simpsons arcade game was de bom! Leuk man!

Luigi1985
1 maand geleden

Ik heb Wonder toch vandaag al gekocht. Dus Pikmin 4 & Wonder

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

om eerlijk te zijn, gezien de stelling, is dat geen wonder. al had ik dus verwacht dat je m gratis zou krijgen op basis van je rol in de game 😉 of op basis van de reclame die je ervoor gemaakt hebt! haha

Silverhellspawn
Silverhellspawn
1 maand geleden

De DLC van Fable 2 zit erop! Daarna doorgepakt met de DLC van Mass Effect 3 en die staat na 6-8 uurtjes ook mooi op 100%.

Meteen de ME-smaak te pakken en Andromeda uit mijn backlog gehengeld. Al een aardig beginnetje gemaakt eerder deze week en dit weekend lekker verder exploren. Hele toffe game!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Silverhellspawn

Andromeda heb ik me ook prima mee vermaakt. Het is misschien niet van dezelfde kwaliteit als de andere 3 en het speelt heel anders, maar de negativiteit die veel mensen hebben richting het spel snap ik nooit zo. Het is nog steeds een prima game. Mooi dat je je er meer vermaakt

Silverhellspawn
Silverhellspawn
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja, ben wel blij dat ik een backlog heb van hier tot Tokyo en ook nooit de urge heb persé een game op launch te willen hebben/spelen. Voorkom je een hoop buggy ellende mee, zo ook bij Andromeda 🙂

Los van nitpicking en de hoge verwachting die mensen hadden, doet dit spel zoveel goed en heeft het zoveel moois te bieden. Tof dat jij deze game ook op waarde hebt weten te schatten!

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Silverhellspawn
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Silverhellspawn

Interessant! Misschien toch Andromeda voor een paar eurotjes meepikken ooit! Ik had na de initiële slechte reviews en memes er niets meer over gehoord.

Silverhellspawn
Silverhellspawn
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Is regelmatig dirty cheap op te pikken (game is dik geflopt en toch al lang afgeschreven door EA). Heb zelf de digitale versie voor 9 euro opgepikt way back.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden

Wil eigenlijk Super Mario Bros Wonder al aanschaffen, echter wacht ik toch nog even op salaris.

Dus voor mij weer het standaard recept: Final Fantasy 14, The Legend of Zelda: Breath of The Wild en Trails in The Sky FC.

I know het schiet bij mij voor geen meter op, maar zit in een hele drukke periode zakelijk. Kom niet heel veel aan gamen toe de laatste tijd… :/

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Gamen doe je voor je plezier, niet om t aan de kant te krijgen. Je games gaan nergens heen!
Hopelijk heb je gauw wat rust en wat meer vrije tijd voor handen 🙂

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Heb je ook helemaal gelijk in Kunstschilder 😉 Schrik er alleen af en toe van hoe snel sommige van jullie game na game afronden xD Komt er tevens nog eens bij dat ik nog een geweldige backlog van toppers op me heb staan wachten. Final Fantasy 16 staat bijvoorbeeld heel hoog op mijn lijst nu, geïnstalleerd en al, maar moet eerst wat uitspelen van mezelf voor ik aan iets nieuw begin.

aRc
1 maand geleden

En toen was het weer weekend, maar geen Spider man 2 of Super Mario Bros Wonder voor mij. De Nintendo Switch ligt te verstoffen, dus op zich had SMBW gekund maar ben bang dat ik er niet heel veel uren in zou stoppen. (Volgens mij qua uren het meest gespeelde spel op de Switch is iets van 20+ uur in mijn geval)

Spider man 1 was ik begin dit jaar aan begonnen maar kon er niet echt lekker inkomen.

Maar wat speel ik dan wel?
The Legend of Heroes : Trails of Cold Steel, ben bij chapter 5 dus nog 2 te gaan en dan is deel 1 afgerond.

Veel game plezier toegewenst allemaal.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  aRc

das toch wel een prachtige reeks ook 🙂 heb m zelf een tijd geleden op ps3 gehad maar te weinig gespeeld voor ik de reeks wegdeed.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  aRc

The legend of heroes serie staat ook op mijn lijst van series waar ik nog eens aan ga beginnen. Ik zal alleen de sky games overslaan omdat ik niet meer op pc speel tegenwoordig. Heb je de rest ook gespeeld of is cold steel de eerste?

aRc
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

3 jaar geleden was ik begonnen aan Cold Steel 1 toen ik er achter kwam dat dat dus eigenlijk game 6 is in de reeks. Na Chapter 2 daar mee gestopt en toen The legend of Heroes: Trails in the sky 1,2,3 gespeeld. Tegen de tijd dat ik eindelijk bij deel 3 was zag ik dat de vertalingen van Zero/Azure waren aangekondigd dus wat rustiger aan gedaan.

Toen eind vorig jaar aan Zero begonnen en die had ik echt net de verhaallijn van klaar toen Azure uit kwam. Inmiddels is Azure ook qua verhaallijn klaar en ben ik weer verder gegaan met Cold Steel 1.

Dus ja ietsjes uitgebreider antwoord maar heb de voorgaande delen gespeeld 😀

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  aRc

Dankjewel voor je antwoord. Dat was ook de reden dat ik had gewacht met het spelen van cold steel. Heb alleen 4 de delen in een sale gekocht en net zoals jij kwam ik erachter dat zero en Azure er nog aan kwamen en nu uit zijn. De sky games ga ik een videoverslag van kijken en als ik dan ruimte heb in mijn game schema volgend jaar wil met zero en Azure beginnen en dan de cold steels en uiteindelijk reverie. Dat is altijd wel een beetje het nadeel aan die doorlopende series je kan niet altijd nieuwere delen spelen zonder de oudere te spelen. Maar ach de serie lijkt me enorm interessant dus ik kom er wel door heen denk ik .

aRc
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Persoonlijk vond ik het wel waard om met de Sky reeks te beginnen, er zit veel continuïteit met behoorlijk wat terugkerende karakters in door de hele reeks.

Ook bepaalde NPC’s die je makkelijk zou kunnen missen door niet met ze te praten of over het hoofd te zien keren terug in de latere delen. Al dan niet op reis of doorreis of iets heel anders.

Alleen deel 3 van Sky had ik wat meer moeite mee, dit heeft te maken met een bepaalde manier van hoe die game is opgebouwd.En zonder teveel spoilers, bepaalde optionele zaken zijn wat minder handig mijn zien geïmplementeerd.

De Sky reeks heeft gelukkig geen zware systeemeisen, dus op een laptop met een gecombineerde processor met de grafische chip draait het nog wel. In de systeemeisen staat Windows XP nou dat is al weer heel wat jaren geleden, haha.

(En de savefiles van het einde van het spel kunnen ingeladen worden in het vervolg, en bij Reverie kun je een save laden van Azure en Cold Steel IV, dus dan is het wel handig de rest op hetzelfde platform te spelen)

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Bereid je voor op een superlang antwoord 🙂 Ik heb er ook wel eens info over opgezocht.Wst duidelijk is dat het in story Arcs is opgedeeld waarbij elke arc in een ander land op hetzelfde continent afspeelt. De verhalen zijn verbonden met elkaar, maar zoals ik het begrijp verwijzen ze naar gebeurtenissen uit de andere Arcs. De trails fans vallen over elkaar of je wel of niet bepaalde games uit de series kan overslaan, discussies op Reddit erover zijn wel grappig dan.
Reden daarvoor vooral is dat de sky games alleen op pc te spelen zijn bijvoorbeeld en dat de eerste games zijn in de serie zijn uitgebracht. Wat ik altijd zo begrijp van de trails fans kan je prima games overslaan als je niet zoveel geeft om de referenties van de andere verhalen.
Als je dat wel doet heb je 10 games om je door heen te wurmen. 3 sky games, zero en Azure, 4 cold steels en reverie en dan komt er volgend jaar nog 1 bij haha.

aRc
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

“Wat ik altijd zo begrijp van de trails fans kan je prima games overslaan als je niet zoveel geeft om de referenties van de andere verhalen.”

Dat is iets waar ik wat gemengde gevoelens bij heb.Bepaalde zaken zullen zeker minder impact maken of behoorlijk willekeurig overkomen zonder het geheel mee te krijgen van de voorgaande spellen.

Maar ik zit er dan momenteel ook redelijk in de game reeks. Dus dat is wellicht wat bevooroordeeld 🙂

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik druk het je echt zwaar op het hart Lavalera! De Sky games NIET skippen! Elke game is zeer cruciaal voor het doorlopende verhaal en bepaalde pay off momenten in latere games gaan anders totaal langs je heen.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Jaaa het is echt heel ziek hoe ze alles met elkaar samen verweven Rainking. Je hebt bijvoorbeeld ook characters arcs van Sky die pas in Cold Steel hun conclusie krijgen. Maar ook exposure in Crossbell waarvan je pas de betekenis en mogelijke pay off in de toekomstige games (zoals Daybreak) ervaart.

Een ander heel bijzonder aspect van Trails zijn de npc’s en dat deze hun eigen verhaallijnen hebben, waarvan sommige doorgaan in vele vervolggames. Als je het volledige uit de games wilt halen raad ik iedereen dan ook aan om na ieder story event opnieuw met alle npcs te praten. Hun leven gaat gewoon verder, de dialogen geven extra context + worldbuilding en vaak zijn ze ook nog eens goed geschreven. Anton is als voorbeeld daardoor populair geworden binnen de fanbase.

P.S: ik hoor ook bij de groep die door onwetendheid met Cold Steel 1 is begonnen als eerste game. Ben aan het begin van Cold Steel 2 dan ook gestopt en opnieuw gestart bij Sky FC (die ik nu bijna af heb). Het loont echt om bij het begin te starten! Ik zal wanneer ik op dat punt kom Cold Steel 1 ook weer helemaal opnieuw spelen, wat voor een hele andere ervaring gaat zorgen door alle kennis die ik in die tijd tot me heb genomen 🙂

Laatst bewerkt 1 maand geleden door wiebeamalur
Kunstschilder1987
1 maand geleden

ik ben zelf een beetje gespleten persoonlijkheid, ook dit weekend, haha.
De Anbernic RG405V is in huis gekomen, dat geeft emulatie op deze mooie handheld t/m dreamcast, en een halve library ps2/gamecube zelfs! Hierop ben ik begonnen met paper mario op de n64. ik was er een paar weken geleden mee begonnen op de pc deze te emuleren, maar deze optie is zoveel leuker en mooier. dan maar de eerste 3 chapters effe opnieuw doorspelen, ik ben inmiddels bij chapter 2 al aangekomen.

Verder kwam hier sonic superstars binnen. ik vind m niet de 55 euro waard die die kostte, maar al met al een erg leuke 2d sonic voor de liefhebber. Mocht je van 2d platformen houden, koop m je n de sale, is mijn advies. dat zal vast wel gebeuren met de feestdagen in aantocht.

Kortom, weer genoeg te doen in huize kunstschilder mbt gamen 🙂

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Wel jammer dat Sonic niet het geld waard was. Was het vooral omdat die kort was of?
Ben wel even benieuwd want hoe kom je aan al die spellen op die emulators. Koop je die er bij of is het minder legaal zeg maar

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

sonic geeft net niet de kwaliteit in level design en dergelijke als de oude. sonic chaos op de gamegear blijft mijn favoriet persoonlijk 🙂

de romsetjes zijn minder legaal… echter niet illegaal. ze vallen bijna allemaal onder “abandonware” in de praktijk… al vindt nintendo t niet leuk dat er sites zijn om ze te downloaden. om eerlijk te zijn, mij maakt het niet uit dat ik een beetje een bad boy ben op dit gebied…. al hoop ik niet dat will smith mij speelt in de verfilming 😉

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ah dan is het inderdaad wel jammer dat het niet meer de kwaliteit heeft van de oude sonics. Sonic blijft toch een begrip in platform land. Die spellen gaan soms te snel voor mijn brein met hoe Sonic over het scherm vliegt. Maar ik wil nog wel eens frontiers proberen das 3d en iets meer mijn ding.

En ach we zijn allemaal wel boefjes. Als je kijkt hoeveel we vroeger op napster, kazaa, Emule torrents etc zaten hebben we allemaal wel genoeg illegale sjit gedaan haha. Ik had stapels gebrande cds en dvds en de hoeveelheid spellen die ik had waren de meeste ook niet legaal van. Iets met arme student en zo. Maar wel fijn dat die games nog zo verkrijgbaar zijn voor de retro liefhebbers

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

frontiers heb ik nog liggen maar nog niet geprobeerd. ik had wel sonic colours de remake gespeeld eerder. die is ook niet verkeerd… maar ja voor mij is 3d weer net minder mijn ding, haha.

ik euh, ben ondertussen wel met 112 aan het bellen om het te zeggen van die gebrande schijfjes van jou. kan echt niet! 😉 foei! 😀

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha daarom zei ik ook had he. als ze nu bij me komen kijken zijn mijn dvds legaal, fysieke spellen en cds heb ik niet meer dus ach Tim Kuik van Brein mag koffie komen drinken hoor :p

Mocht je aan frontiers beginnen hoor ik wel hoe het is. Ik wacht nog ff op ene diepere sale of dat Sonic eens op gamepass komt. Hij is nu nog 35 euro en dat vind ik teveel voor een spel waarvan ik twijfel of ik het wel leuk genoeg vind

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

natuurlijk meld ik me dan 🙂
ik snap dat het 2d is en dan niet gelijk je smaak, maar sonic mania was echt een geweldig leuke game vond ik. al blijft ook dan sonic chaos op de gamegear mijn favoriet. nu heb ik ook een authentieke gamegear met een modded modern scherm erin, dat ding is pure pixelp*rno.

wel fijn dat je lekker die mensen op koffie gaat trakteren dan hahaha. heerlijk, love it! heb een fijn weekend amigo!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Politie, als er n leuke vrouw opneemt blijf ik hangen, bij n kerel vraag ik om t nr van de brandweer

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Kunstschilder1987
Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Hahaha hij maakte grappen over mn kapsel, strike that! Geweldig dit 😀
Hebben ze jou al hoofdredacteur gekroond hier? Zo niet moeten ze dat gauw doen!!

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
1 maand geleden

Ik hoor bij team webslinger. Ik had nog even zitten twijfelen om het niet te doen maar uiteindelijk toch maar gepreordered. Ben benieuwd hoe die is. De vorige 2 waren ook goed alleen met name Miles Morales was erg kort, dus hopelijk is deze wat langer maar we zullen zien.

Daarnaast nog het laatste stuk van Sword Art Online Last Recollection en seizoen 2 van Diablo 4. Ik wou die eerst overslaan maar er is zoveel verbeterd in seizoen 2 dat ik toch het nog een kans geef. Kan best zijn dat ik nog 1 van mijn vaste zijspellen opstart maar dat ligt aan de tijd en of ik er zin in heb.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Dat is balen:(. Hoop voor je dat ze vandaag nog komen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

De hele week in de VS geweest. Dus de inmiddels bejaarde 3DS uit de mottenbak gehaald. Dat is trouwens niet helemaal waar, vorige vakantie had ik New super Mario Bros erop gespeeld.
Deze vakantie de goude oude Bravely default gestart. Wat een heerlijk spel blijft dat toch. Heerlijk al die jobs. Kan toch altijd wel weer wat nieuws uit proberen te combineren.

Maar eenmaal aangekomen in de VS bleek mijn oplader niet te werken met de standaard wereldstekker die ik bij mij had.
Gelukkig in een Gameshop nog een Amerikaanse 3DS oplader gevonden, dus kon na onderbreking van 2 dagen weer heerlijk door spelen. De verkoper in de store vertelde wel dat het meer dan 5 jaar geleden was dat hij nog zo’n oplader had verkocht. Hij had er nog 2 voordat ik langs kwam en hij had al paar keer op het punt gestaan ze, maar uit het schap te halen. Nu ging hij de laatste, vanwege mij toch maar laten hangen! Al hoopte hij dat die sneller dan 5 jaar zou worden verkocht.

Trouwens later nog in de Nintendo shop geweest vlakbij Times Square, maar ondanks een mooie display van al hun consoles hadden ze geen 3 ds oplader daar meer. Wel 10 minutes de nieuwe Mario kunnen spelen. Als ik een switch had, zou ik het wel weten.

Maar goed, we gaan snel terug naar Agnes, Tiz, Edea en Ringabel. Alleen die naam is al zo grappig.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Nee switch gaat er niet komen. Heb al enorme log aan spellen die ik nog wil spelen op de Xbox. Met gemiddeld zo’n 8 a 10 uur speeltijd per week en vooral liefhebber van spellen die langzaam gaan. En er steeds toch wel iets op gamepass komt wat ik nog even wil proberen. Denk ik dat een van de twee gaat stofhappen en dat vind ik zonde. En heb eigenlijk ook nog zeker 4 DS spellen die ik wil spelen, waaronder een Zelda en 3 andere rpg’s. Maar daar begin ik op de een of andere manier nooit in de vakantie aan.

Als ik ipv met de auto, met openbaar vervoer naar werk zou kunnen, dan zou ik wel een switch aanschaffen. Dan heb je toch elke dag toch wel wat tijd extra om even te spelen.

Lennardodin
Lennardodin
1 maand geleden

Super Mario Wonder komt ergens volgende maand of in december als ik weer budget voor heb. Dit weekend bestaat uit een combinatie van Spiderman 2 en Assassins Creed Mirage, twee voor mij echte topgames.

Stelling van de week: Super Mario steekt met kop en schouders boven andere platformers uit

Screenshot Sunday #127