in

Wat spelen we op mijn verjaardag? En de zaterdag en zondag erna?

Deze ‘boomer’ is vandaag alweer 46 jaar oud geworden. Als ik slaap, zie ik tegenwoordig visioenen van wandelstokken, brillen en scootmobielen, oftewel een toekomst die langzaam maar zeker dichterbij komt. Realistisch gezien ben ik nog van Gen X, oftewel de laatste leuke generatie, ghehehe. Nog niet de neiging hebben om elke seconde je telefoon erbij te pakken. Cassettebandjes terugspoelen met een potlood. En natuurlijk genieten van The Hampster Dance.*

Dus hoe kan het ook anders dat deze ouwe rot de komende dagen Final Fantasy VII (Rebirth) speelt? Cloud die zijn verleden probeert te onderdrukken. Barrett die de planeet probeert te redden door zich vast te plakken aan de A12. Tifa die probeert te bemiddelen tussen beide partijen. En Aerith die… eeeeehhh… daar kunnen we het beter niet over hebben.

Daarnaast zal ik zeker nog wel wat dungeons lopen in World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King Classic. Zoals ik afgelopen weekend al zei heeft Blizzard alsnog een Dungeon Finder toegevoegd, dus ik ga lekker mijn priest verder levelen.

En jullie? Keer je terug naar bekend terrein in Outcast: A New Beginning? Leid je je kleintjes naar de wereld van de video games via PJ Masks Power Heroes: Mighty Alliance? Of ga je all-out in Contra: Operation Galuga? Let me know!

*) The Hampster Dance:

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
38 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden

Van harte!

Ik heb net geleerd dat de game waar ik in zit een andere naam heeft, dus ik zal verder met Dad of War. Zit nu in de derde of vierde wereld/realm. Geen idee hoe ver ik dan ben, maar mooie game tot nu toe.

Verder heb ik in de afgelopen weken op basis van wat ik hier heb gelezen Inside en Yakuza 0 gekocht. Misschien start ik 1 van die 2 nog op dit weekend, maar moet eigenlijk niet teveel door elkaar doen. Maar bedankt voor de aanbevelingen, luitjes!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Zowel Inside als Yakuza 0 zijn echt geweldige spellen! Geweldige keuzes. Inside is een goede keuze tussen lange spellen in. Dat spel is een heel stuk korter dan Yakuza 0 en werkt in mijn optiek het beste als je het tussen grote spellen door speelt

Hopelijk vind je Yakuza 0 ook goed. Het is voor mij een top 3 game uit de Yakuza/Like a Dragon reeks. Hopelijk bevalt hij jou net zo goed en kunnen Dragon_Martin en ik een nieuw lid aan de inside gamer Like a Dragon fan Club toevoegen haha

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik denk dat we een game gevonden hebben die we allebei tof vinden: Inside. Hele bijzondere en duistere game. Lekker kort ook. Heb die een paar jaar terug geloof ik voor twee euro ofzo gekocht. Zeker een aanrader.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Haha ja hoop het ook. Ik denk laat ik maar bij het (verhaaltechnische) begin beginnen. Als ik het dan nog niks vind, ligt het in ieder geval niet aan het feit dat ik ergens halverwege in de reeks ben ingestapt.

Ook al speelde ik Uncharted ook in volgorde 3, 4, 1, 2..

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Van uncharted 4 naar 1 lijkt me wel een grote shock! Yakuza 0 is een ideaal begin, nog niet te verouderd, begin van de hele Kiryu verhaal en eigenlijk nog steeds het sterkste verhaal uit de hele serie voor mij.

Ik verwelkom je alvast in de fanclub hehe!

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja van 4 naar 1 was inderdaad wel even schakelen, maar heb persoonlijk niet zo’n moeite met wat oudere graphics. Op GTAV en RDR2 na speel ik eigenlijk alles een paar jaar te laat.

Nu God of War dus, binnenkort Yakuza opstarten, later Dishonored 2 of TLoU2 nog eens uit de folie trekken. Beetje Inside tussendoor 😉 Alles op z’n tijd..

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Alle spellen die je opnoemt zijn super goed. Dishonored 2 krijgt niet altijd de aandacht die het verdient, maar het leveldesign is zo goed.

Een van de weinige spellen dat ik drie keer vlak na elkaar heb uitgespeeld, omdat je elk level zo verschillend kan aanpakken.

Lavalera
1 maand geleden

Van harte gefeliciteerd Rob! Over 1 1/2 maand kom ik je gezelschap houden op die mooie leeftijd. Ben je ook al Bridge en Sjoelen aan het leren? :p

Wat we spelen dit weekend:
Persona 3 Reload uiteraard. De vakantie zit er weer bijna op dus heb een aardige slag geslagen in de voortgang. Ik zit nu in het laatste stuk en voor volgend weekend verwacht ik hem wel af te hebben.

Op de ps5 kabbelen we rustig verder met Tales of Zestiria. Niet de beste Tales of game die ik gespeeld heb maar ach er is aardig door te komen.

Op de Legion Go ben ik vorig weekend begonnen aan Banishers: Ghosts of New Eden. Een soort Ghostbusters met Dad of War achtige combat ( alleen dan zonder pratend hoofd of Boy in de 5 tellen :p). Maar even zonder dollen, je moet mysteries ontrafelen over geesten en bepalen of de geest de schuldige of juist de mens en wat je dan doet. Het is een keuzes bepalen het verhaal game die goed in elkaar zit.
Daarnaast zal ook Last Epoch nog wel opgestart worden.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

En bedankt! Ik start God of War net een paar minuten geleden op en nu ga ik om de paar tellen aan jouw comment denken, haha

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Haha mijn excuses als je teveel er aan denkt. Vond het een erg goede game maar die dingetje irriteerde me soms een beetje dus maak er dan altijd maar een grapje van. Veel speel plezier!

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb alleen de eerste nieuwe God of War gespeeld en ik vond het ‘geboy’ ook bloed irritant. Om een of andere reden heb ik die game nooit afgemaakt en daarom ook niet het tweede deel gekocht. Overigens had ik de eerste gelukkig van iemand geleend ipv zelf gekocht.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Sinds gisteravond alweer 20/30 keer boy voorbij horen komen, maar blijf het eigenlijk wel grappig vinden. Stoor me er (gelukkig nog) niet aan!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Gelukkige verjaardag Rainking! Niet te veel haat voor de jongere generaties, het zit hier nog niet helemaal vol met bompa’s

Ik heb gisteren haven uitgespeeld. Na het eerste uur spelen was ik eigenlijk heel hard aan het twijfelen om te stoppen. De gameplay was niet echt wauw (en dat werd later in het spel niet veel beter). Maar de twee hoofdpersonages hebben zo een leuke dynamiek, de makers hebben echt een realistische prille relatie neergezet. Vol met sarcastische opmerkingen, elkaar plagen en natuurlijk ook heel horny gedoe. Eigenlijk was het door de gameplay worstelen, voor de leuke interacties te kunnen zien.

Nu ben ik untitled goose game begonnen en dat is niets meer dan simpel vermaak! Waarschijnlijk ben ik er snel klaar mee en dan ga ik vast inscryption spelen.

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Dragon_Martin
Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Wel jammer dat de gameplay van Haven zo tegen valt dan. Ik wil hem zeker door de opmerkingen over de interacties nog wel proberen, dan doe ik het mooi ala zijspel dan is het minder erg als ik de game even aan de kant leg haha

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Untitled Goose Game is wel geinig voor een paar korte sessies.

Luigi1985
1 maand geleden

Allereerst: van harte gefeliciteerd.

Ten tweede: ik had de Hampster Dance ergens heel ver en heel diep in m’n geheugen opgeborgen… thanks voor de herinnering …

Ten derde: Ik heb Turtles Shredders Revenge een keer helemaal uitgespeeld en sommige levels al meerdere keren. Vind m erg leuk dus ik denk dat ik die nog wel meer ga spelen. Misschien dit weekend al.

Daarnaast ben ik bezig met Dave the Diver. Ik merk aan mezelf dat ik me enerzijds een beetje erger aan het feit dat het allemaal steeds uitgebreider wordt en er steeds meer menu’s en poespas bijkomt. Anderzijds, als ik eenmaal aan het spelen ben, ben ik zo een hele tijd verder omdat ik toch nog ff dit en toch nog ff dat wil doen. Toch mis ik wel iets. Ik weet het niet precies. Het gaat allemaal een beetje sloompjes zal ik maar zeggen en soms weet ik niet precies wat het meest efficiënt is (dat heeft vast met mijn concentratie tijdens uitleg te maken).

Ik heb zin om een hele toffe game te spelen, maar ik weet eigenlijk niet zo goed welke. Haha. Dat gevoel kennen jullie vast wel. Zit al een paar dagen met Resident Evil 4 in mijn hoofd en Ori heeft ook al de revue gepasseerd. Ook heb ik Majora’s Mask voor de 3DS al meer dan een jaar op t nachtkastje liggen, maar dat is er nog niet van gekomen.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dat ff dit en ff dat in Dave the Diver herken ik wel. Dan wou ik het even een uurtje spelen en was ik de hele middag verder haha. De game zelf is inderdaad vrij relaxed. De enige echte stukjes die wat minder sloom zijn zijn de baas gevechten. Vond ik persoonlijk zelf de charme ervan maar snap wel dat het voor sommige mensen te sloom of cozy kan zijn.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het is wel een goed spel hoor, maar het gaat bij mij een beetje op en neer qua hoe leuk ik het vind.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

Van harte, hier speel ik van het weekend NBA2k24.
Wel ontiegelijk veel opties zitten er tegenwoordig in zeg. Verder zal ik ook nog wel Brotato spelen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik vind het vooral overweldigend, op dit moment speel ik enkel nog quick play en zelfs daar zijn 6 opties. Ik speel vooral NBA today, waarin het programma van komende nacht wordt gepresenteerd en waar actuele blessures en trades zijn meegenomen. Ik speel dan ff een potje op laag niveau, want wil wel winnen.

DarkraverX
DarkraverX
1 maand geleden

Van harte gefeliciteerd.

Zelf wordt ik op 1e paasdag alweer 53 hoewel ik me geestelijk nog 20 voel.

Anyway, dit weekend spelen we voornamelijk Unicorn Overlord en tussendoor Valiant Hearts Coming Home.

Heb vandaag ook King Arthur Knight`s Tale gekocht, ook benieuwd naar.

CarnifeX
1 maand geleden

Gefeliciteerd. Ik wist niet dat outcast al uit is. Het eerste deel is een van mijn alltime favorieten, dus het nieuwe deel ga ik zeker checken

SenseNL
1 maand geleden

Super Mario Wonder!

Zoek nog een tweede game om naast dit pareltje te spelen. Twijfel een beetje tussen…
Captain Toad Treasure Tracker
Metroid Prime Remastered

Beide nooit gespeeld. Eens kijken wat het gaat worden.

coola
1 maand geleden

Gefeliciteerd

Ik zal vooral veel Final Fantasy VII Rebirth (nu 56,5 er in zitten) en Helldivers 2 spelen.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

Geen schedels en botten meer?

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Voorlopig niet, moet mij focussen op Final Fantasy VII Rebirth en Helldivers 2. Vooral de tweede game is gevaarlijk verslavend.

Stelling van de week: Lara Croft is nog steeds het tofste vrouwelijke gamepersonage

Screenshot Sunday #147