in

Wat we tot nu toe weten over de nieuwe Assassin’s Creed


Vergelijkbaar met hoe Pixar-films ook altijd een kleine hint bevatten naar de volgende Pixar-flick, lijkt de setting van de Assassin’s Creed-game te zijn verklapt in The Division 2, uiteraard ook een Ubisoft-game. Als je in die game namelijk naar het Potomac Event Center gaat, dan zie je daar een poster van een historisch figuur. Dat zou natuurlijk op heel veel games kunnen wijzen, maar aangezien de afbeelding de Apple of Eden lijkt te bevatten – een bekend object uit Assassin’s Creed – lijkt het een duidelijke hint naar de toekomst te zijn. De poster bevat daarnaast de tekst ‘Valhalla’, dus het lijkt erop dat we dit jaar in de tijd van de Vikingen en de Noordse mythologie mogen duiken. Zeker na het succes van God of War uit 2018 is dat helemaal geen gek thema.

assassins creed

Ragnarok

De naam van de game wordt niet Assassin’s Creed 2020, maar wat het wel wordt is nog onduidelijk. Er werd een tijdje geroepen dat de naam ‘Ragnarok’ of ‘Kingdom’ wordt, maar Kingdom is naar verluidt de werktitel en Ragnarok bleek te zijn gebaseerd op neppe screenshots. Zou het spel niet gewoon Assassin’s Creed: Valhalla heten, precies zoals op de poster te lezen is? Analist Daniel Ahmad, die het vrijwel altijd bij het rechte eind heeft, zegt van niet, al kan hij ook niet vertellen in welke richting we wél moeten denken. Er zijn veel gamers die het spel Assassin’s Creed: Vikings noemen, maar als we naar de geschiedenis kijken van deze franchise dan is de kans klein dat daar de keuze op valt.

In het lek waarin ook de naam Ragnarok werd genoemd, wordt ook beschreven dat het spel een grootschalige strijd zou bevatten en dat je weer co-op kunt gamen, in zowel de zijmissies als tijdens het ontdekken van de wereld. De protagonist zou legendarische Vikingheld Ragnar Lodbrok zijn en locaties als Denemarken, Engeland, Finland, Noorwegen en Zweden aandoen. Een leuk detail daarbij is dat Lodbrok ‘harige broek’ betekent. Een betrouwbare bron van gamesite Kotaku zou hebben bevestigd dat de game zich inderdaad rondom de Baltische Zee en Groot-Brittannië afspeelt. Zeegevechten zouden in dat scenario wederom terugkeren, want we hebben het hier immers over Vikingen met hun kenmerkende schepen.

assassin's creed ragnarok

Nu-gen of next-gen?

Het is nog onduidelijk op welke consoles de nieuwe Assassin’s Creed verschijnt, en Stadia gezien de goede samenwerking tussen Ubisoft en Google. Het is vooral de vraag of de game enkel wordt ontwikkeld voor de next-gen-consoles of ook verschijnt voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game direct de nieuwste consoles kunnen uitbrengen kan een reden zijn geweest dat 2019 nogal leeg was wat Assassin’s Creed betreft. Als je in de historie van de fracnhsie duikt, is de kans in ieder geval groot dat er sowieso een next-gen-versie verschijnt. Black Flag was namelijk ook een eerste game op PlayStation 4 en Xbox One, terwijl de PS3 en Xbox 360 ook werden voorzien van een versie. Ook Black Flag zat vol zeeslagen én het piratenspel wordt vaak geroemd als de beste Assassin’s Creed-game aller tijden, dus Ubisoft hoopt vast op nog zo’n succes.

Het kan echter nog een hele andere kant op gaan met de nieuwe Assassin’s Creed. Er was een tijdje een gerucht dat China de volgende setting wordt, maar dat bleek een vertaalfout te zijn. Ook werd Rome in het jaar 193 genoemd, met als titel ‘Assassin’s Creed Legion’. Er zou worden gestreden in onder andere Italië, Gallië en Duitsland, en de game zou draaien om de artefacten van de Eerste Beschaving. Legion zou ook meer om politiek draaien, omdat je als Cassius of Lucia zou spelen. Er zijn weinig redenen om aan te nemen dat het gerucht waar is, maar het klinkt wel goed.

Black Flag

Alle hoop op E3

Wat gaat het worden? Wij gokken dat de game zich afspeelt in het Vikingtijdperk, maar nog niks is zeker. Waarschijnlijk geeft Ubisoft ons tijdens deze E3 meer informatie over het volgende deel in de franchise, nadat Assassin’s Creed merkbaar afwezig was op E3 2019. Het zou goed kunnen dat Ubisoft wederom op E3 verrast en niet lang daarna al met een releasedatum (waarschijnlijk oktober) op de proppen komt. Dat heeft het meer dan eens gedaan, dus laten we hopen dat we meer horen in juni, of misschien wel tijdens een PlayStation 5-evenement binnenkort.

Wil jij de Vikingboot niet missen of mag het Vikingthema wat jou betreft zijn graf vinden in de golven?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cyberpunk 2077-multiplayer wordt mogelijk pas na 2021 verwacht

Eerste seizoen Call of Duty: Modern Warfare verlengd naar februari