in , , , , ,

Wat zijn jouw meest beschamende game momenten?

Iedereen heeft wel eens dingen gedaan waar je misschien niet zo trots op bent en die je achteraf misschien liever voor je houdt, zo ook in games! 

Zo heb ik bijvoorbeeld in Minecraft een compleet huis laten afbranden nadat ik samen met een vriend meer dan een week bezig ben geweest met het opbouwen en inrichten van ons eigen plekkie. De reden hiervoor was simpel: ik wilde nog even een mooie toren op het dak maken waar lava uit zou kunnen stromen..  

Verder zal ik ook nooit kunnen vergeten hoeveel tijd ik heb gespendeerd aan het unlocken van outfits en het customizen van personages in Soul Calibur IV (±80 uur) . Toegegeven, ik heb hier veel plezier aan beleefd maar achteraf gezien had ik deze tijd liever in het verbeteren van mijn in-game skills gestopt, of simpelweg het uistpelen van een andere game.

Tot slot nog één moment dat me altijd zal blijven.. Het eindbaasgevecht tegen Salazar in Resident Evil 4. Dit gevecht vind ergens op 2/3e van de game plaats en is het laatste onderdeel van het kasteel gedeelte binnen RE4.

In dit gevecht transformeert Salazar in een reusachtig monster, hierbij wordt zijn lichaam beschermd door een soort cocon. Deze cocon opent alleen wanneer je Salazar vaak genoeg op een van zijn oogballen schiet. Zodra dit gebeurt heb je de mogelijkheid om hem ECHT schade toe te brengen en hem uiteindelijk te verslaan. 

Als 10-jarig jochie had ik dit destijds al wel door, alleen was ik voor dit gevecht iets te enthousiast geweest met mijn munitie. Ik kon Salazar namelijk met geen enkele mogelijkheid verslaan. Ik had simpelweg te weinig kogels! Dagen, weken en uiteindelijk maanden gingen voorbij.. Regelmatig deed ik een poging om de kleine spanjaard voor eeuwig het zwijgen op te leggen maar het lukte me gewoon niet.

Uiteindelijk zat er dan ook niks anders op dan een nieuwe game te beginnen en beter op mijn munitie te letten. Gelukkig is er vlak voor het eindbaasgevecht een rocket launcher te vinden die je kan bewaren voor dit gevecht (wat hiermee gebeurd is in die eerste playthrough? Joost mag het weten.)

Sindsdien bewaar ik de rocket launcher iedere keer speciaal voor dit gevecht zodat ik me nooit meer druk hoef te maken om die kleine opdonder!

 

Wat zijn jullie meest beschamende game momenten?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
34 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dokter Caspari
2 jaren geleden

Ik heb bij de Intertoys een keer Pokemon Emerald voor de GBA gekocht. Maar er stond toen echt een hele mooie meid achter de kassa. Op de vraag ‘is het een cadeautje?’ zei ik dan ook volmondig ‘ja, het is voor mijn neefje’. Waarna ik met een vrolijk ingepakt spel het pand verliet XD….

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Haha, zei de man die vindt dat je je niet hoeft te generen voor het spelen van games 😉 Nee hoor, ik snap je helemaal. 🙂

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Haha ik zat toen in een andere leeftijdsfase (was ik 16 geloof ik). Toen schaamde ik mij nog wel voor mijn hobby. Maar vooral omdat het idd Pokemon betrof. Die is qua uitstraling en reputatie toch wel extra kinderachtig.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ja dat zou ik ook gezegd hebben. Het eerste wat een mooie vrouw van jou weet zou niet moeten zijn dat je Pokemon speelt.

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Haha nou precies. Veel te bang haar met uitgaan tegen te komen. Dan kwam mijn guilty pleasure gelijk op straat te liggen.

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dokter Caspari zijn woordenschat aan de kassa:

https://www.youtube.com/watch?v=Hpk1XvFOe78

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Volgensmij hebben we dit allemaal wel een keer gedaan haha

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Hahaha, geweldig dit! 🙂

Toch perfect oké dat een 16-jarige jongeman een Pokémon game kocht? 🙂 Wie weet wou ze met je praten over die games, haha, kans gemist op een date! 🙂

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Haha, hmmm, nee sorry. Ik ben nog steeds van mening op 16-jarige leeftijd een bullet gedodged te hebben. Haha maar zorgt voor een mooie anecdote toch?

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ja, dat wel! 🙂

MonsterCrab
2 jaren geleden

Soms schaam ik me echt kapot als ik Rocket League aan het spelen ben. Vooral in het eerste potje moet ik altijd nog even inkomen en kan ik nog wel eens de makkelijkste bal ooit missen, waardoor de tegenstander scoort. Laatst gebeurde dit drie keer op rij in ene match en heb ik uit beleefdheid maar de match verlaten..

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Dus jij bent die kerel!!!

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Haha heel herkenbaar. Soms speel ik de sterren van de hemel en maak goal na (soms onmogelijke) goal. En de andere keer ben ik de slemiel van het team.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
Mister Frowdo
2 jaren geleden

Ik heb een keertje een enge game gespeeld, ik geloof Outlast, met m’n koptelefoon op. M’n beste vriend zat toen in de party en hoorde me gillen toen er een huisgenoot m’n kamer binnenkwam en mij aan m’n schouder aanraakte.

De grap is dat m’n beste vriend iemand hoorde binnenkomen en niets vertelde om me te waarschuwen. Die heeft zich rot gelachen toen ik in ineens als een sopraan alle hoge tonen uit m’n lichaam gilde.

Waarom vertel ik dit zelfs, zucht. Haha. Beschamend! 🙂

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Oh ja!! Door jou herinner ik me dat ik als puber een keer een fantasy RPG op mijn pc speelde en het scherm zich plotseling vanuit het niets vulde met diverse levensgrote spinnen. Ik ben me toen zó kapot geschrokken dat ik in een reflex meteen de hele pc heb uitgezet, haha. Verder ben ik heel stoer en heldhaftig…

Mister Frowdo
2 jaren geleden

Ik geloof je! :’)

Luigi1985
2 jaren geleden

Soul calibur IV was wel cool idd om eigen personages te maken. Ik had een zwarte piet (met ook die naam) gemaakt (toen werd niet iedereen boos) en de green hooker. De laatste leek overigens achteraf wel op dat groene vrouwtje van guardians of the galaxy.

On topic: ik weet t niet zo goed. Ben wel eens in een soortgelijke situatie als jij bij re4 geweest tijdens het spelen van the last of us. Ik had nog een paar kogels en moest een hele horde infected verslaan. Voordat je in die wijk met de sluipschutter komt. 100 keer geprobeerd er toch iets van te maken, maar t kon gewoon niet. Was op level grounded en ik heb m uiteindelijk ff teruggezet op very easy om daar voorbij te komen, maar voor de grounded trophy moest ik nog een keer. Toen had ik nauwelijks kogels en molotovcocktails verspild dus was ik er zo langs.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Poeh, beschamends? Je bedoelt los van het feit dat ik als volwassen man, vader en echtgenoot überhaupt nog computerspelletjes speel? 😉
Dat zal dan zijn geweest met Football Manager dat ik niet zat op te letten en er pas tijdens de wedstrijd (bij 0-3) achterkwam dat ik per ongeluk een spits op doel had staan…

Mister Frowdo
2 jaren geleden

Da’s nog niks. Ik heb een keer ooit uit verveling in m’n eigen doel beginnen trappen tijdens een potje FIFA bij een vriend. Ik heb niks met voetbal, daarmee waarschijnlijk! :’)

Verder is er niks beschamend aan gamen op een oudere leeftijd vind ik. Kan aan mij liggen, maar dat vind ik erg fijn om te horen! Gamen wordt trouwens elk jaar populairder, dus de kans is groot dat er een hele generatie met je mee blijft doen! Doen wat je leuk vindt, de rest moet je je niet aantrekken! 😉

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Oh, ik schaam me er ook niet écht voor, hoor. Mijn hele omgeving weet dat ik graag game. Maar érgens vind ik het wat infantiels hebben. Toch vind ik het leuker dan vogels spotten, postzegels verzamelen of andere ‘volwassen’ hobby’s.

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Lekker blijven doen. Het is inmiddels een hele volwassen hobby geworden (de 18+ games zijn er niet voor niets). Mensen zien het soms al tijd verspillen. Ik niet, want in dat opzicht is iedere hobby waar je niets aan verdient je tijd verspillen. Zolang jij plezier hebt in wat je doet met je tijd en er mooie herinneringen mee maakt, dan is deze tijd nooit verspild.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

In dat kader heb ik er nog wel een waar ik me wel echt voor schaam. Denk dat ik rond de twintig was en nog thuis woonde toen ik Nintendogs speelde en “Henkie” naar mijn virtuele hond zat te roepen en het vervolgens zat te rechtvaardigen richting mijn ouders.

Ik weet niet zeker of ik die game zelf had gekocht, of dat het een reviewcopy was (dat zou dan nog in mijn voordeel spreken), maar als ik daar aan terugdenk..

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hahaha!! Rond je 20e nog thuis wonen?! Dat is inderdaad wel beschamend!
Of wacht… Was dat je punt niet? 😉 OK, “Henkie” roepen naar je virtuele hond kan inderdaad ook niet meer als je geen 11-jarig meisje meer bent, haha. Volgens mij kan niemand tegen jouw verhaal op!

wiebeamalur
wiebeamalur
2 jaren geleden

Is er iets mis met thuiswonen rond die leeftijd dan? 😉
Ik ben zelf bijna 23 en woon ook nog thuis.
Ik zou graag nu op mezelf willen. Maar ik moet nog 2 jaar van mijn hbo studie en de huizenmarkt is echt gestoord nu…dus ik wacht verstandig nog wel even een paar jaar 🙂

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Helemaal niks mis mee. Zijn er zat die tot hun 25e thuiswonen. Het ligt er een beetje aan hoe je zaken financieel voor elkaar hebt of kunt hebben. Een huis huren is duur voor een student, en op kamers wil simpelweg niet iedereen. Ieder moet t lekker doen op een manier die bij hem of haar past en wat voor hem of haar financieel haalbaar is .

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Nee hoor (je had de knipoog gezien hè). Hangt ook af van de tijd (zo had ik destijds studiefinanciering i.p.v. een lening) en je thuissituatie. Al ben ik wel voornemens om mijn kinderen tegen hun 20e met zachte dwang (lees: heul veul kostgeld) richting een kamer te dirigeren. Ik vind dat geen verkeerde (tussen)stap richting volwassenheid/zelfstandigheid. Maar hopelijk willen ze dat (net als ik destijds) zelf ook heel graag en dan is er ook helemaal geen probleem 🙂

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Haha ja die snap ik wel 😉

Spikrislayer
Spikrislayer
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik ben pas om mij 31ste uit huis gegaan. Niet omdat ik dit zelf zolang wilde maar door foute keuzes kwa studie en weinig werk. En een partner hebben maarkt wel wel een stukkie makkelijker. Anders is het vrij wel onmogelijk behalve als je 30 jaar staat ingeschreven

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Spikrislayer

Helemaal waar! Het ligt aan zoveel factoren. Het moet wel haalbaar zijn. Al vind ik mensen die bewust zo lang thuis blijven wonen omdat ze dat prettig, makkelijk, goedkoop etc. vinden dan wel een beetje onvolwassen en een tikkeltje wereldvreemd, maar als dat gebeurt uit nood, dan is het heel wat anders natuurlijk.

Spikrislayer
Spikrislayer
2 jaren geleden

Er zat dan 1 voordeel aan kon op deze manier genoeg sparen voor bouwdepot in me nieuwe huis. En laten we niet onze hobby vergeten games kopen..

Ps: hoefde dan wel geen kost geld te betalen. Maar deed voor de rest wel alles voor me pa. De boodschappen koken de was ect zodat hij inweze alleen het dak boven me hoofd hoefde te verzorgen.

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Spikrislayer

Dit dus. Of wanneer je acht jaar lang een partner hebt, op punt staat om samen te wonen en die partner je verlaat. Dan sta je er financieel alleen voor.

Sparen en alleen wonen of een nieuwe partner vinden en “sneller” samen kunnen wonen. Het is voor iedereen wat anders. Een situatie kan veranderen van de ene dag op de andere. Niks beschamend aan, de huizen worden er ook niet goedkoper op…

Het leven begint op 30! :’)

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Poeh. Kan er moeilijk zo 1 2 3 een bedenken.

Wat ik nooit vergeet is dat ik tijdens mijn eerste Pokémon (Gold) avontuur op de Gameboy Color. Ik had de tweede gym verslagen en ik kon verder. Maar in het bos wat volgt staat een leuk boompje. Die je om moest hakken met HM01 Cut.

Ik sprak geen woord Engels op die jonge leeftijd als kind, dus ik speelde de game gewoon door op A te spammen en hopen dat alles goed gaat.

Radeloos begon ik met iedereen te praten om en nabij het dorp. Tot ik bij de PC landde in het Pokécenter. Voor het eerst start ik de PC Box, je kent het geluidje wel: pieeeep pluplupluplu (vraag me niet waarom ik dit uitschrijf).

Oh jee, allemaal Engelstalige opties. Zou hier mijn antwoord zijn? Ik zag een nieuw woord staan: Release. Nice! Zal dat het zijn? Ik probeer het wel op mijn starter.

https://gfycat.com/secretkindlydarwinsfox

Verslagen en verward was ik mijn Quilava kwijt. Wat nu? Komt ‘ie nog terug? Ik ben mijn Geodude maar als een gek gaan trainen. Weet ik veel. Die was een level 35 Graveler op een zeker moment (de Pokémon in de bosjes waren lv. 10).

Ik wist het niet meer en besloot de game maar af te sluiten voor die dag. Maar ik had wel een sterke Graveler! Eventjes opslaan….

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door LeegBlikjeWater
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Mijn meest beschamende game moment is het feit dat ik de platinum trophy heb van My Name is Mayo
comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Doctor X
Doctor X
2 jaren geleden

Dronken en in paniek met een GM van WoW in contact komen omdat ik een belangrijk item kwijt was. Bleek het gewoon in mijn bank te zitten maar daar had ik met mijn zatte kop overheen gekeken. Zucht

Rockstar richt platenlabel op en gaat muziek uitgeven

Valve komt mogelijk met draagbare Steam-console