in

We nemen afscheid van Inside.Gamer

Beste Inside.Gamer-bezoekers, ik heb helaas slecht nieuws: we moeten afscheid nemen van Inside.Gamer.

Het spijt me enorm. Jullie hebben vast gemerkt dat er vanuit ons weinig liefde en aandacht meer kwam voor de site, om de simpele reden dat we met té weinig mensen zijn om alle ballen hoog te houden. Als hoofdredacteur van Gamer.nl was Inside.Gamer mijn verantwoordelijkheid, maar al snel blijkt dat het aansturen van de site, bezigheden voor Power Unlimited en het begeleiden van twee stagiairs eigenlijk al te veel is voor één persoon. Actief reageren, stukken doorplaatsen en me mengen in de community kon er fysiek en vooral mentaal gewoon niet bij.

We kozen er daarom voor om Inside.Gamer zijn gang te laten gaan zonder structurele inmenging van de redactie – eigenlijk precies de originele insteek van deze community-driven site.

Dat ging voor een lange tijd best prima. Het is prachtig om te zien hoe een vast groepje gebruikers nog met regelmaat artikelen en zelfs wekelijkse rubrieken postten. De Wat spelen we dit weekend, Screenshot Sunday en Stelling van de week zijn aspecten die de site levend hielden. Petje af voor de gebruikers die nog elke week hun creatieve ideeën en meningen met anderen deelden.

Maar het afgelopen jaar viel de ouderdom van Inside.Gamer steeds vaker op. We hadden regelmatig inlogproblemen, de site lag er meerdere keren uit en blijkbaar kunnen servers ook vol raken (daarvoor verwijderde ik een middagje duizenden oude artikelen met enkel een kop). Nu onze zustersite PU.nl is gemigreerd naar een nieuwe backend, is Inside.Gamer nog de enige overgebleven site. Met de devs en de grote baas gingen we daarom om de tafel om te kijken naar de opties. De website in stand houden zoals ie nu is kost té veel onderhoud (door met name de inlogflow en het publieke CMS dat steeds vaker stuk gaat), maar een website migreren naar een nieuwe backend is ook een monsterproject, en in dit geval helaas niet rendabel.

Bovenstaande zijn veel woorden, maar ik wilde jullie een zo goed mogelijk beeld geven van waarom Inside.Gamer gaat sluiten. Concreet is het na aankomende vrijdag (5 juli) niet meer mogelijk om in te loggen of artikelen te plaatsen. De website blijft wel gewoon online, zodat je nog artikelen kunt opslaan als je dat wilt.

Hoewel de site dus niet daadwerkelijk op zwart gaat, voelt het wel als een einde van een tijdperk. InsideGamer werd in 2002 opgericht en was jarenlang één van de meest toonaangevende en grootste gamewebsites van Nederland. Het community-gedeelte heeft daarnaast veel mensen de gelegenheid gegeven om zichzelf creatief te uiten en meerdere redacteuren voortgebracht.

Ik wil jullie daarom bedankten voor al jullie enthousiasme en gezelligheid – InsideGamer heeft voor altijd een speciaal plekje in m’n hart. Hopelijk zie ik jullie nog op Gamer.nl, PU.nl of ergens anders op het internet.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.1/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

4 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Screenshot Sunday #160