in

Welke game heeft je dit jaar geraakt?

Niet elke game hoeft diepgang te hebben. Er zijn genoeg doodleuke spellen die geen enkele poging te maken om meer te zijn dan een feest om te spelen.

Toch ben ik zelf verliefd op games als medium omdat ze juist zo veel meer kunnen dan alleen een lolletje zijn. Door jou het hoofdpersonage van het verhaal te maken en beslissingen te geven; kunnen games je soms dingen over jezelf, je eigen leven en de verhalen die jij jezelf vertelt doen realiseren.

Dit artikel is voor die games, de games die ons dit jaar raakten en ons lessen leerden over onszelf. Mijn keuze vind je in de reacties

Daar blijft dan alleen de vraag bij over: welke game heeft jou dit jaar geraakt, en waarom?

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
7 maanden geleden
Antwoord aan  Watchful

Ik geloof niet dat Disco Elysium voor mij is weggelegd, maar het is wel een populair spel geloof ik, dus dat is wel mooi.

Michael-Raymond-Clayton
7 maanden geleden
Antwoord aan  Watchful

Mooi verhaal! Die game staat ook nog altijd op mijn lijstje…

TheGoldenKid
TheGoldenKid
7 maanden geleden
Antwoord aan  Watchful

Man deze game!! Gewacht op de switch release. Wat een fantastisch verhaal. De eerste paar uur wist ik totaal niet wat ik aan het doen was. Na de quest met Titus kwam ik in een lekkere flow en had ik de game voor mijn gevoel door. Volgend jaar ben ik klaar voor een 2e playthrough.

Michael-Raymond-Clayton
7 maanden geleden

Eerlijk gezegd ‘raken’ games mij hoogst zelden. En ook doen ‘artistieke’ games mij doorgaans weinig. Ik kijk dus wel eens met enige jaloezie naar mensen die dit wel hebben bij games.
Tegelijkertijd kan ik heel soms wel ontroerd raken als een character afscheid neemt ofzo (zoals je dat bij films ook wel eens hebt). Zelfs in games waar ik dat totaal niet verwacht. Zoals het einde van Miles Morales bijvoorbeeld. Of bepaalde scènes uit Detroit: Become Human. Dus die dan. 🙂

Rainking
7 maanden geleden

Ik ben van nature een vrij emotioneel persoon, dus ik heb dat misschien wat sneller dan anderen dat bepaalde momenten me eerder aangrijpen. Eerlijk gezegd zou ik ook niet anders willen, want ik ‘geniet’ er dan op mijn manier van.

Rainking
7 maanden geleden

Dit jaar heb ik twee spellen gespeeld die een beetje in deze categorie vallen.

De eerste is Arietta Of Spirits, een kort indie spel waarin de dood centraal staat. En het zijn dan wel 16 bit graphics, maar toch brengen ze het erg mooi. De visuals doen me een beetje denken aan Young Merlin, als iemand dat spel kent. Net als Kena (ook “Of Spirits”, maar dan een brug) is Arietta highly likeable. Het spel duurt maar een uur of 4 á 5, maar ik vond het gewoon een erg mooi spel. Als zoiets destijds op de Super Nintendo was uitgekomen, dan had dat nog best een bestseller kunnen zijn.
comment image

Het tweede spel is Sea Of Solitude. Dit spel is oorspronkelijk twee jaar geleden al uitgekomen, maar dit jaar kwam er een fysieke versie uit voor de Switch, waarbij ze van alles verbeterd hebben, tot de voice acting aan toe. Hier kwam ik toevallig vorige week achter, toen ik het spel op Xbox Gamepass downloadde en zag dat de voice acting anders was en… ja… een stuk minder. Ik ben dan ook blij dat ik gewacht heb op die Switch versie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m nog niet uitgespeeld heb, maar je kan duidelijk merken dat er een diepere laag in zit. Het geheel wordt ook een beetje abstract gebracht en dat mag ik eigenlijk wel. Deze wil ik zeker nog een keer uitspelen.

https://www.youtube.com/watch?v=–tEqOA7VKs

Laatst bewerkt 7 maanden geleden door Rainking
Luigi1985
7 maanden geleden

Nee, ik heb het eigenlijk zelden dat een game me iets doet. Alleen The Last of Us 1 en 2 hebben me een beetje een soort van nasmaak gegeven. Althans ik had bij die games af en toe wel een beetje een mwehgevoel als ik stopte met spelen.

Bij films heb ik overigens hetzelfde. Ben zelden ontroerd daardoor.

Alleen sportmomenten kunnen me wel soort van raken. De echte emotie die je dan ziet vind ik vaak super mooi.

Eindejaarslijstjes

Mijn Games van 2021