in

Welke game ip wil jij in een thema park zien?

Films zijn al jaren een inspiratiebron voor thema park attractie. Games zijn niet zo goed vertegenwoordigd. Op 18 maart opent Super Nintendo World in Universal Studios Japan officieel maar dit was niet de eerste game die vertaald werd naar een thema park attractie.
Zo kon er in 1983 “genoten” worden van Pac-Man Land in Six Flags Over Texas maar 2 jaar later kwam er al een Looney Tunes make 0ver en que attracties stelde het niet veel voor.
Wat ook niet veel voorstelde was een beeld van Sonic voor een achtbaan in Alton Towers.
Plant vs Zombies was een interactieve shooter en in Californie is er een Mass Effect attractie die vooral een 3D film met motion theater is. Je kon je in Gears of War wanen tijdens het laser taggen en zo zijn er nog een klein aantal attracties geweest en vrijwel geen van deze bestaan nog. Daarmee is er met Super Nintendo World voor een eerste op enorme schaal een investering gedaan om een gaming ip naar de thema park wereld te brengen.

Ik verwacht dat met Nintendo een nieuwe koers is ingeslagen, een nieuwe bron van inspiratie voor attracties. Een industrie die meer omzet kent dan de muziek en film industrie.
Ik heb mijn hoofd gebroken  over de mogelijkheden maar  ik weet het niet. Bedenk dat een thema park bezocht wordt door families dus een lekkere bloederige shooter zit er niet in. Gruwelijke onthoofdingen of extreem geweld gaat er ook niet echt in. En een achtbaan met een tof beeldje van Master Chief of Nathan Drake ervoor is te makkelijk, maar wat dan.
Heeft iemand een idee voor een gaaf thema park land, attractie of show?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PietS.
PietS.
1 jaar geleden

The Legend of Zelda natuurlijk! Ik hoop dat er een Zelda deel aan 1 van de Nintendo parken wordt toegevoegd, dan boek ik direct een (vlieg)ticket! 😛

PietS.
PietS.
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Dat ziet er zeer goed uit zeg! Dat zou top zijn!

ReRo
ReRo
1 jaar geleden

Zelda!
Met Goron city, kakariko village, lost woods, de zora’s. Daar kan je prachtige attracties van maken me dunkt.

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
1 jaar geleden

Portal escape rooms. En mocht er dan iemand vervelend doen, bam in een infinite loop.

Ik vermoed niet dat t een nieuwe koers is en dat eigenlijk alleen Nintendo ermee weg kan komen. Een attractie gebaseerd op een game misschien. Maar een heel themapark daar heeft naast Nintendo geen enkele uitgever genoeg herkenbare en kindvriendelijke/vrolijke ip’s voor.

Leonaz97
1 jaar geleden

Door deze vraag ben ik me pas gaan realiseren hoe extreem goed Nintendo omgaat met vragen van herkenbaarheid en herbruikbaarheid. Elke Nintendo-franchise zou wel een pretpark kunnen hebben. Het is natuurlijk niet compleet om een thema-park te maken van een enkele game aangezien je dan een enkele franchise tot de laatste druppel moet melken.

Een Bethesda-park, Naughty Dog-park of Rockstar-park zouden wel ziek zijn. Zou er bijna Parkitect of Rollercoaster voor opstarten.

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Resident Evil of Silent Hill 😀

Snuivert
Snuivert
1 jaar geleden

Mass Effect. Lekker spacen in spaceship achtbanen met space thema.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Metal Gear Solid theme park

Ghost
Ghost
1 jaar geleden

Mortal Kombat

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge – Reveal trailer

Final Fantasy 16 zou ook wel eens naar pc kunnen komen