in , , ,

IG Q&A: Welke gamefranchise heeft een pauze nodig?

We zijn gewend dat er jaarlijks een nieuwe Fifa en Call of Duty verschijnt, die de formule minimaal wijzigen. Je hoort echter steeds vaker dat games het op safe spelen en dat gamers vinden dat het wel welletjes is geweest met een franchise, zoals bij Far Cry 6. Welke franchise is er nou écht aan een pauze toe, en wat moet er veranderen om deze weer fris aan te laten voelen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.2/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
COSMIC_TSAR
1 jaar geleden

Jammer dat de redactieleden tegenwoordig niet meer hun input geven. Ook voor Wat Spelen We Dit Weekend.

Anyway. Ik ben zelf echt fan van de serie, maar hoop dat Gears of War op pauze gaat na of zelfs wordt afgesloten met deel 6. Het verhaal had een flinke cliffhanger, best wel benieuwd waar dat naartoe gaat. Maar de rek is daar wel uit en The Coalition is een getalenteerde studio, wil wel eens zien wat zij nog meer kunnen.

TomKauw
1 jaar geleden
Antwoord aan  COSMIC_TSAR

Eens! Gears of War 4 en “Gears 5” zijn prima spellen, maar ze leunen veel te veel op het overdoen van de originele trilogie. Voelt een beetje als de laatste Star Wars-trilogie in dat opzicht.

Zou enorm benieuwd zijn naar hoe ze zélf Gears door willen zetten — niet zo zeer wat Xbox ze waarschijnlijk van bovenaf oplegt — of inderdaad een compleet eigen IP.

COSMIC_TSAR
1 jaar geleden
Antwoord aan  TomKauw

Ik geniet nog wel echt van 4 en 5 en geloof niet dat er van bovenaf een bepaalde richting wordt opgelegd. TC is echt opgericht als studio voor Gears hè. Developers die daar werken hebben dus wel echt een passie (en hogerop een visie) voor de franchise. Rod Ferguson heeft wel eens uitgelegd dat ze 4 redelijk vertrouwd wilden laten en met 5 en 6 meer hun eigen ding gaan doen. Tot nu toe zie je dat redelijk terug denk ik.

TomKauw
1 jaar geleden
Antwoord aan  COSMIC_TSAR

Heb je ook een punt. ‘t Kan ook heel goed zijn dat ze inderdaad lekker hun eigen ding doen. All power to them, in dat geval.

Voor mij zou dat dan ook weer jammer zijn. Zeker bij Gears 4 proefde ik een ontzettende nasmaak van “dit moet wel hetzelfde spelen als de voorgaande delen”, wat soms wrang overkwam. Maar goed, ik prefereer wel vaker nieuwigheid boven een vervolg dat (te veel) in het verleden blijft hangen. Verder zijn 4 en 5 ook gewoon prima games, als je het mij vraagt.

Lijkt me inderdaad logisch dat Fergusson en zijn team de beste intenties hebben gehad, maar misschien is die richting dan gewoon niet aan mij uitbesteed. Vandaar ook dat ik de voorgestelde pauze wel zag zitten.

Overigens wel opmerkelijk dat Fergusson vorig jaar opgestapt is — midden in de trilogie. Ik had altijd een licht vermoeden dat er misschien toch wat persoonlijke onvrede was over hoe Gears voortgezet werd. Zal vast niet de daadwerkelijke reden voor zijn vertrek zijn geweest, maar Diablo (en/of een Activision-contract) trekt klaarblijkelijk nu wel meer interesse.

Gourami
Gourami
1 jaar geleden
Antwoord aan  COSMIC_TSAR

Ja ik vind dat ook jammer.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Gourami
WijvanWCeend
WijvanWCeend
1 jaar geleden

Call of duty kan wel een lange pauze gebruiken. Wat mij betreft laten ze warzone lekker door ontwikkelen en wachten ze ene paar jaar met een nieuwe main game. Dan hebben ze tijd om de franchise eens op nieuw uit te vinden.

Hammy1987
Hammy1987
1 jaar geleden

Ik heb alle delen van far cry gespeeld . En moet zeggen deel 3 bevalt mij nog steeds het beste . Vind 4 en 5 niet zo goed . Maar 6 nu is eigenlijk een beetje van 3 -4-5 en newdown in een game . Het is wel leuk gemaakt maar had toch weer eens iets nieuws verwacht . Je kan nu wel wat meer met je wapens doen . De story line is mooi in elkaar gezet ben benieuwd waar het mee eindigt . Ik verwacht dat z’n eigen zoon El castilio (vader) vermoordt .

TomKauw
1 jaar geleden
Antwoord aan  Hammy1987

Ben benieuwd hoe je erop terugkijkt als je straks klaar bent met de verhaallijn. Zal niets spoilen, maar zelf vond ik Antón Castillo (achteraf gezien) niet per se een ijzersterke antagonist.

Zou persoonlijk ook niet zeggen dat een “pauze” per se de beste richting is voor Far Cry. Lijkt me wel eens interessant als Ubisoft de formule een keertje écht opschudt — zoals velen een Origins-achtige herintroductie voor de reeks voorstellen.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik vind dit een erg lastige vraag. Sommige franchises zoals Mario, Zelda, Metroid en the last of us die mogen van mij doorgaan. Zelfs zonder al te veel te vernieuwen, maar er zijn ook veel series die steeds hetzelfde doen waarbij ik er WEL op uitgekeken raak.

Call of Duty is daar t grootste voorbeeld van: die heb ik eerder super vaak gespeeld maar de laatste keren dat ik me toch liet verleiden, was ik ze na een maandje al beu. Maargoed, sommige mensen willen juist die gameplay houden.

Er zijn ook veel franchises die ik gewoon of niet leuk vind of die ik nooit geprobeerd heb, zoals assassins creed. Ik vind er niks an, maar als ik zie hoe anderen er wel volop van genieten. Tsjah..

Al is vernieuwen natuurlijk af en toe ael goed.

Watchful
1 jaar geleden

Van mij mag Assassins Creed een hele lange pauze nemen en goed hard denken wat voor ‘n verhaal het wil zijn. De Ezio series was een van m’n favoriete storylines in gaming, tegenwoordig voelt alles in AC zo verschrikkelijk artificieel.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Watchful
MartinVerschoor
1 jaar geleden

Call of Duty. Ik ben zo doodgeslagen door die serie, dat wanneer er een nieuwe aan wordt gekondigd me echt helemaal niks meer doet. Dat is jammer, want ik heb de titels altijd met veel plezier gespeeld en keek er altijd naar uit. Ik snap waarom het gebeurd, maar nu ios het wel eventjes mooi geweest, vind ik dan.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Tja, er mogen wat mij betreft sowieso wel een heel stuk minder franchises komen. Ik snap natuurlijk wel dat het commercieel interessant kan zijn om vervolgen te maken voor succesvolle nieuwe IP’s, maar niet zelden zijn die vervolgen toch minder qua kwaliteit of simpelweg teveel van hetzelfde.

Neem zo’n Ghost of Thushima (of hoe je dat ook schrijft). Hartstikke leuke game, prima verhaal, maar het was volgens mij ook wel helemaal rond zo. Ik zit niet te wachten op een vervolg. Maar tegenwoordig moet elke game die meer dan drie keer wordt verkocht een vervolg krijgen?! Zie die verontwaardiging over het uitblijven van Days Gone 2. Waarom toch?

Maar goed, een franchise die wat mij betreft wel weer even klaar is, is Spider-Man. Ook typisch zoiets dat na één game gewoon klaar had moeten zijn. Miles Morales was best, maar toch een stuk minder. En dan krijgen we straks deel 2… Hoeveel variatie op het rondslingeren met spidey verwachten mensen nu te kunnen krijgen? Dat moet toch haast wel weer veel meer van hetzelfde worden? Maak dan een game met een andere superheld. Zoals de aangekondigde Wolverine. Dan heb je toch iets van een serie/franchise, maar blijft het wel verfrissend.

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 oktober!

Screenshot Sunday #29