in , , ,

Welke games vind jij overgewaardeerd?

We hebben allemaal wel games die we eigenlijk niks aan vinden. Dat terwijl de rest van de wereld het geweldig lijkt te vinden. Welke games zijn volgens jou een beetje (of heel erg) overgewaardeerd? Misschien wel het universeel sterk ontvangen The Legend of Zelda: Breath of the Wild of het recente Elden Ring. Vergeet niet dat iedereen een eigen smaak heeft en smaken kunnen eenmaal verschillen. Laat ons weten waarom je een bepaalde (doorgaans sterk ontvangen) game eigenlijk niks aan vindt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
42 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Ik ga vast geen vrienden maken, maar ik vond de laatste God of War een beetje mweh. Ik kan m’n vinger er nu goed opleggen wat het nu precies is. Ben sowieso niet echt een God of War fan, maar bij dit deel ergerde ik me aan Kratos en pakten de gevechten etc. me niet zo.

Daarnaast vind ik RockStar games meestal een tikkeltje overschat. Begrijp me niet verkeerd. GTA vind ik echt wel leuk, maar het is gewoon niet iets waarvan ik helemaal ondersteboven ben, zoals vele andere gamers dat wel zijn.

De eerste Red dead redemption is me ook helemaal niet bijgebleven. Wist alleen dat het me veel energie kostte om er voor te gaan. Daarom deel twee ook niet gekocht.

Verder vind ik jrpgs gewoon niet zo tof en heb ik niks met Pokemon. Die spellen worden ook vaak goed ontvangen.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

God of war een van de beste games allertijden.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik denk precies hetzelfde over rockstar games. Vond gta v OK en red dead redemption 2 kon ik niet echt inkomen, vooral het begin was enorm traag. Het pakte mij niet echt. Als je de universele waardering ziet bij dat soort spellen denk je soms dat je de enige bent die dat zo vindt, maar nee er zijn er meer haha.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik vond Rdr2 echt geweldig. Alleen ik kan ook inkomen dat mensen het te traag vinden. Maar ik hoop dat ik deze mening mag hebben want ik zie dat je van sommige snel minnetjes krijgt hier haha

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Natuurlijk mag je die mening hebben. Denk dat je vooral minnetjes krijgt omdat je reactie hierboven op Luigi een beetje raar staat. Het lijkt nu net alsof het een feit is dat GoW 1 vande beste games ooit is. Je mag dat vinden maar dan kan je misschien beter zeggen ik vind GoW 1 van de beste games ooit, want… Dat komt al heel anders over dan de reactie die er nu staat.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Oh nee zo was het niet bedoeld haha

Heer Mida
1 jaar geleden

BioShock-serie: veredelde shooters. De eerste na uit te hebben gespeeld nooit meer aangeraakt.
FromSoftware-spellen: hun manier van vertelling is een verspilling van tijd.
Bethesda-spellen: Fallout hangt aan elkaar vol cognitieve dissonantie en Elder Scrolls is ongeïnspireerd (geworden).

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Alles van Nintendo.
Hoe volwassen mannen daar nu enthousiast van kunnen worden is beyond me. Het is allemaal zo vrolijk en kinderlijk. Nu heb ik niks tegen vrolijk, maar dat overdreven blije gedoe. Ik kan daar zelf helemaal niks mee. Neem nu het race genre: wie kiest er nu voor Mario Karts als je ook games hebt als Gran Turismo, Forza Horizon, Need For Speed, Grid, F1 2021, Dirt…

Overigens vind ik mensen die genieten van Nintendo niet kinderachtig ofzo (dit ter voorkoming van misverstanden) en alleen maar leuk dat ze zich daarmee kunnen vermaken, maar begrijpen kan ik het niet.

Ook snap ik niet dat mensen lol beleven aan roguelikes, roguelites of hoe je die dingen ook noemt: games waar je nauwelijks progressie boekt en het zogenaamd leutig is om steeds opnieuw te moeten beginnen…

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Michael-Raymond-Clayton
Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Over Roquelike ben ik met je eens. Maar Nintendo ben ik het helemaal mee oneens. Mario kart speel je voor de lol met vrienden. En de games die jij opnoemt voor het serieuze werk qua race games.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ja roguelike vind ik ook niks.

Wat betreft de Nintendo games is het juist heel simpel. Ze zetten gewoon een gameplay neer die garant staat voor plezier en lekker vermaak zonder te veel na te denken. Dat met omgevingen waarin iedereen zich bijna prettig voelt en zonder nadruk op realisme en een echt verhaal. Die poespas hebben die games niet nodig. Het puur om ontspannen knopjes indrukken en verderkomen.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Tja, ik kan er gewoon op geen enkele wijze iets van beleving bij voelen. Er is geen incentive om het level te halen. Maar jij klikt ook tussenfilmpjes vaak door, dus ik kan me voorstellen dat jij die beleving sowieso niet nodig hebt. Handig! 🙂

Ik heb wel echt een reden nodig om door te spelen. Dat kan overigens ook wel eens zijn om een level zo snel mogelijk te halen of zonder fouten oid, maar meestal toch een band met je karakter en/of een verhaal waarvan je wilt weten hoe het verder gaat.

Luigi1985
1 jaar geleden

Je moet de prinses redden, meer hoef je niet te weten toch?

Nee de reden om een level uit te spelen is gewoon omdat het leuk is en omdat je er vaak een beloning voor krijgt

Bij Odyssey bijv. een maan die als brandstof dient voor je vliegmachine, die je weer naar een andere wereld brengt om de prinses te redden.

Nouja slaat natuurlijk nergens op, maar het bewijst in mijn ogen wel dat je niet voor iedere games een boeiend verhaal nodig hebt.

Soms, heel soms vind ik het verhaal een goede toevoeging, maar echt een band met personages krijg ik gewoon niet snel bij t gamen. Daar kijk ik series en films voor.

PietS.
PietS.
1 jaar geleden

Het is maar goed dat we allemaal een andere smaak hebben! 🙂

DopieJopie1
DopieJopie1
1 jaar geleden

Alles wat betreft AC. Hetzelfde geld voor Far Cry, Call of Duty. Ook vond ik Immortals Fenix Rising echt zo matig. Je zag dat Ubisoft BOTW probeerde na te doen, alleen deze studio mist alles wat bijv. Nintendo wel heeft: kwaliteit.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  DopieJopie1

Nou dat laatste ik vond Fenyx wel echt leuk

PietS.
PietS.
1 jaar geleden
Antwoord aan  DopieJopie1

Hoewel het overduidelijk was dat Ubisoft BotW na probeerde te maken, moet ik toch zeggen dat ik IFT echt een vette game vond/vind. Het sfeertje is top, de combat voelt lekker, de personages/vijanden zijn prima, etc. Alleen het verhaal was me een beetje… te humoristisch… Het mag van mij allemaal wel ietjes minder “grappig”. Alhoewel 1 of 2 van de grapjes wel leuk… ig waren.

coola
1 jaar geleden

Kan er wel een aantal opnoemen maar er is één game die er echt uitspringt en dat is The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Ik snap echt niet hoe deze game zulke hoge cijfers heeft gekregen. Nergens brengt het revolutionaire vernieuwingen met zich mee in het open wereld genre. Daarbij is het ook nog eens de minste Zelda game ooit. Maar dan ook echt gewoon de minste.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Nee want voor de vernieuwingen in het open wereld genre kun je beter Ubisoft games spelen haha. Kijk natuurlijk is het jou mening. Maar om uitgerekend van jou de Ubisoft fanboy te lezen dat hij Breath of the wild de meeste overschat vind is best wel grappig. Want als er 1 serie overschat is de laatste jaren wel de Ac serie. Daar ontbreken al jaren de vernieuwingen qua gameplay. AC komt nog geen 20 procent in de buurt van Breath of the wild kwalitatief gezien

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

AC is inderdaad ook niet altijd revolutionair maar elke deel brengt wel degelijk vernieuwing met zich mee.

Thja ik vind de laatse drie AC games kwalitatief juist wel beter dan breath of the wild. Om het in perspectief te zetten de 3 laatste AC games geef ik een 9+. Breath of the wild een 6+

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Zo kan die wel weer hè? Iedereen heeft een eigen mening over games en het is helemaal prima dat er meningsverschillen zijn, maar je hoeft hem niet constant aan te vallen over dat hij AC-games zo leuk vindt. 

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door RuanMoleman
Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ik heb ook geen probleem dat hij AC leuk vind. Maar meer met de opmerkingen betreffende Ac maar daar heeft hij al jaren last van en dat irriteert meerdere mensen al jaren

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Nou ik vind weliswaar dat het niet nodig is om dingen op de man te spelen, maar ik begrijp wel waarom Snoop zo reageert. Cools presenteert zijn mening namelijk alsof het een feit is. Dan kan je wel geïrriteerde reacties verwachten. Met zijn mening is niks mis, maar het is de manier waarop. Overigens deed snoop precies t zelfde eerder over God of war.

Anyway laat elkaar lekker in elkaars waarde en voel je niet gelijk aangevallen.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja alleen verschil over God of war van mij ging het per ongeluk Coola doet al dag in dag uit niets anders dan dit.

DopieJopie1
DopieJopie1
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Dit is oprecht grappig.

Ik game al sinds ik 6 jaar ben (inmiddels 34), dus letterlijk alles gespeeld en Zelda BOTW is zonder twijfel de beste game ooit gemaakt.

En AC en Ubisoft games mogen niet eens de schoenveters strikken van dit meesterwerk. Sorry hoor, maar als je AC beter vind dan BOTW, dan heb je gewoon echt geen smaak.

Jij bent gek op airfryer bitterballen, (Ubisoft), prima: maar verder snapt iedereen dat ze uit de frituur 10x beter zijn.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  DopieJopie1

Hij is dan ook de voorzitter van de Ubisoft fanclub

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  DopieJopie1

Leuk ik game al sinds dat ik 4 jaar ben ( van af 12 mei ben ik al weer 34 ) en final fantasy 8 is tot op heden de beste game die ik ooit heb gespeeld .

PietS.
PietS.
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Typisch dat jij het als AC fanatiekeling over ‘revolutionaire vernieuwing’ hebt. Als AC games iets niet brengen is het dat wel. AC games zijn in dat opzicht een beetje hetzelfde als Fifa. Ieder jaar hetzelfde, maar dan in een net iets ander ander jasje.

Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel verstand hebben van gamen en inzien dat geen 1 AC game ook maar kan tippen aan BotW. Zie critic review scores en verkoopcijfers. O en BotW is de eerste echte ‘open air’ game. Oftewel je kunt overal naartoe, vanaf het begin, over land of door de lucht, op vele verschillende manieren. Alleen daardoor is BotW al revolutionair.

Het moet trouwens ook vermoeiend zijn om met al je alts al je eigen comments te liken en alle andere comments te disliken. Als je denkt dat dat niet opvalt, dan heb je het mis.

Wat ben ik blij dat bijna nooit iemand het met jou eens is. 🙂

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door PietS.
Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  PietS.

Volledig eens met Piet

PietS.
PietS.
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Hij blijft gewoon (dis)liken met z’n alt accounts hè… Wat een figuur. :’-D

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door PietS.
Kwolly
Kwolly
1 jaar geleden

Ik zelf vind Zelda: Majora’s Mask zwaar overrated. De meeste Zelda-games vind ik best goed, maar MM is het gewoon niet voor mij. De game is veel te frustrerend en de puzzels zijn gewoon niet leuk.

ReRo
ReRo
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kwolly

Mee eens.. MM toch echt wel de minste. Vooral dat tijdslimiet, blegh! Dan Breath of de Wild. Zeker geen slechte game. Maar zeker wel overrated. The lost woods met daar de master sword vond ik erg episch gemaakt! Maar wat was het thuiskomen van een koude kermis na de eindbaas. Gewoon weer terug naar je oude savegame maar dan een soort plusje bij je save, want je hebt het gehaald. Sorry, maar voor een AAA game kan je daar echt niet mee wegkomen. Had veel liever een vredige hyrule castle met levendige markt gezien voor een veel completere ervaring. Dat vond ik zo bitter!

Dokter Caspari
1 jaar geleden
Antwoord aan  ReRo

Grappig dit, Zelda MM is mijn favorietje van de games. Ik ben gek op Zelda, maar dit niet om de dungeons, wel om het universum en diens overworld. Deze vond ik in MM echt uniek en geweldig gedaan, voelde haast aan als een soort limbo. Genoten van de soundtrack, sfeer, de kleine verhalen,spelwereld en variatie door de maskers. Die game is voor mij een virtueel fabeltje die ik al heel wat keren heb uitgespeeld. SS vond ik echt een kloten Zelda, veel te veel in het welbekende jasje gegoten en voelde aan als qerk.

Lavalera
1 jaar geleden

Het is een lastig topic om antwoord op te geven vind ik. Er zijn genoeg dingen die mij niet trekken of wat mijn smaak niet is, maar dat kan ik moeilijk overrated noemen als ik het zelf niet gespeeld heb.

Als ik kijk naar spellen die ik zelf gespeeld heb vooral de rockstar games, zoals ik ook al zei als reactie op Luigi. Gta v is OK maar na een uur of 20 had ik dat ook al wel gezien, vooral omdat ik niet echt een fan ben van in een auto rijden denk ik. En red dead redemption 2 vond ik met name het begin enorm traag en dat trok mij totaal niet aan om verder te spelen en na een paar uur heb ik het opgegeven.

Voor de rest zijn er genoeg hoog gewaardeerde spellen die ik niet gespeeld heb omdat het niet mijn type game is of het mij niet trekt. Zo heb ik bijvoorbeeld niets met de meeste Nintendo exclusives zoals zelda Pokémon en Mario, maar ik snap wel dat ze populair zijn en dat er een markt voor is, maar omdat ik er eigenlijk praktisch weinig van gespeeld heb, behalve een potje mario kart en party hier en daar en de originele super Mario ga ik ze niet overrated noemen, het is niet echt mijn smaak.

ReRo
ReRo
1 jaar geleden

Spellen zoals Celeste. Ik kan daar echt niks in vinden. Zoveel moeite om op een andere platform te komen.
Net zoals Hollow Knight. Sfeervol en zit leuk in elkaar. Maar ook veeell moeite voor een beetje vooruitgang en raak ook compleet het overzicht kwijt waardoor ik delen van de wereld weer opnieuw moet bewandelen. Daar heb ik gewoon het geduld niet voor. Ligt aan mij, I know.

tielo
1 jaar geleden

Pong en GTA.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Denk dat ik spellen niet zozeer overrated vind, maar vaak heb ik wel het idee dat het niet helemaal mijn ding is. Vind het dus meer een kwestie van smaak.

Ben opgegroeid met Nintendo en volwassen geworden met de Playstation.

Sinds kort een Xbox icm gamepass gekocht en daardoor voor het eerst Halo en Forza Horizon 5 gespeeld. Halo wist me niet helemaal te pakken en Forza vond ik echt heel tof, maar ben nu al sinds een paar weken niet meer teruggekeerd naar de game.

Nintendo daarentegen was ik compleet uit het oog verloren, maar sinds 2 jaar een switch in huis en moet zeggen dat ik de liefde voor Nintendo weer opnieuw beleef. Dit komt voor een groot gedeelte ook door m’n zoontje van 4. Ze zijn net even wat luchtiger en vrolijker en dat is zo nu en dan ook best lekker.

Ga nog wel even broeden op de vraag, dus wellicht dat ik straks wel met een “echt” antwoord op de proppen kan komen.

slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden

Toevallig dat net vandaag dit onderwerp ter sprake komt. Vanmorgen startte ik Forza Horizon 5 weer een op. Het ziet er werkelijk prachtig uit, maar… Het spel weet mij echt totaal niet te grijpen. Je hoeft eigenlijk geen moeite te doen om nieuwe wagens te winnen. Ze vliegen je echt om de oren. Er zitten enorm veel races en uitdagingen in maar toch mis ik echt een doel. De strijd is ook niet echt spannend. Binnen een half uur begon ik mij alweer te vervelen. Eigenlijk onvergelijkbaar, maar uit iets simpels als Trackmania haal ik veel meer voldoening.

Aerofox81
Aerofox81
1 jaar geleden

GTA V. Ik heb het vaak geprobeerd, maar ik kom er niet in. Ik weet niet waarom.
Verder bijna alle Fifa games, die zijn al 25 jaar hetzelfde. Ik heb de eerste (fifa soccer) en daarna fifa 96 grijsgespeeld, bij 97 was ik er klaar mee.

Dokter Caspari
1 jaar geleden

GTA V, Halo, Bioshock Infinite

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Elden ring vind ik erg overated Maar dat vind ik bij elke from software game wel. Grafisch zijn het echt geen mooie games. Zetten daar al jaren geen enkele stap in. Verder Horizon Forbidden West vond ik persoonlijk wat overschat in verhaal niet echt boeiend. En gameplay technisch beetje meer van hetzelfde. En van vorig jaar Guardians of the Galaxy

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Snoop213
HanTheMan
1 jaar geleden

Ik vind ghost of tsushima overated, ja de graphics zijn super en ja ik heb me best vermaakt met de game maar ik vond de gevechten teveel hetzelfde en het verhaal vond ik ook heel dun. Eer dit eer dat. Mongolen die alleen maar super evil zijn.
Misschien had ik het ook niet direct na the last of us 2 moeten spelen 😉
Vond het een 7 hartstikke vermakelijk maar niet neer dan dat.

Lync
Lync
1 jaar geleden

Alle games ever. Period. Er zitten goede tussen, daar niet van. Maar daar blijft het bij. Na 1 keer uitspelen is “hét” gevoel er vanaf. Geen uitzonderingen.
Het is een kwestie van mening, maar geen enkele game blijft me langer dan een paar jaar bij. Waar ik vroeger onwijs hyped over was, boeien me nu matig tot niks.
Maarja, we leven in een maatschappij waar iemand zijn of haar mening er niet toe doet, en zo te lezen zeker niet op dit forum. Dus trolls, kom maar op met die minnetjes.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Lync

Chrono Cross is de beste game ooit

Screenshot Sunday #50