in

Welke PC moet je hebben voor de blockbusters van dit jaar?


Mocht nou blijken dat je gaming pc niet beschikt over deze specificaties dan kan je bij gamingpcshop.nl terecht voor een nieuwe machine waarmee je direct aan de slag kan met elke onderstaande titel. Gamingpcshop.nl verkoopt namelijk drie niveaus kant-en-klare game pc’s: medium, high en ultra. Voor elke game zullen we aan de hand van de aanbevolen systeemeisen een van deze machines aanraden.

10. Microsoft Flight Simulator

CPU: Intel Core i7-7700K of AMD Ryzen 7 1700
RAM: 12GB
GPU: Radeon RX 470 of GeForce GTX 1070
HDD: Onbekend

Aanrader: Gaming PC High

Met zijn extreem realistische wereld belooft Microsoft Flight Simulator een grafisch hoogstandje te worden. Dankzij de data van duizenden luchtfoto’s en satellietafbeeldingen zullen verschillende steden en gebieden in vol 3D-ornaat worden weergeven, een feature die in combinatie met de zeer gedetailleerde vliegtuigmodellen waarschijnlijk het uiterste gaat vragen van je grafische kaart. De GTX 1660 6GB in de Gaming PC High is dan ook zeker niet te veel gevraagd. Je zou zelfs kunnen overwegen om de Gaming PC Ultra te halen, die met zijn RTX 2060 Super absoluut geen moeite zal hebben met deze game.

Flight Simulator

9. Trials of Mana

CPU: Intel Core i5-750s of AMD Phenom II X4 965
RAM: 4GB
GPU: Radeon R7 360X of GeForce GTX 750 Ti
HDD: 15GB

Aanrader: Gaming PC Medium

Hier kunnen we kort over zijn: de remake van Trials of Mana zal ondanks zijn bijgewerkte 3D-graphics bijzonder weinig eisen van je pc. De kleurrijke grafische stijl – die wel wat wegheeft van de Dragon Quest-reeks – is nou eenmaal vrij simpel. De Gaming PC Medium is dan ook meer dan voldoende om deze game aan te sturen.

Trial of Mana

8. Hollow Knight: Silksong

CPU: Intel Core i5
RAM: 4GB
CPU: GeForce GTX 560
HDD: 9GB

Aanrader: Gaming PC Medium

Voor Hollow Knight: Silksong, de opvolger van de zeer charmante metroidvania Hollow Knight, geldt hetzelfde als voor Trials of Mana: je broodrooster kan het waarschijnlijk nog prima draaien. Ook hier is de Gaming PC Medium meer dan krachtig genoeg om deze game te draaien op de allerhoogste instellingen.

Hollow Knight

7. Half-Life: Alyx

CPU: Intel Core i5 7500 of AMD Ryzen 5 1600
RAM: 12GB
GPU: Radeon RX 580 6GB of GeForce GTX 1060 6GB
HDD: Onbekend

Extra: SteamVR-compatible VR-headset

Aanrader: Gaming PC Ultra

Technisch gezien voldoet de Gaming PC High ook aan de minimale systeemeisen van Half-Life: Alyx, maar zijnde een VR-game zijn de extra paardenkrachten van de Gaming PC Ultra zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk wel wat trucjes die headset-fabrikanten uithalen om lage framerates soepeler te maken, maar uiteindelijk is er geen vervanging voor de hoge framerate die de RTX 2060 Super kan produceren. Let op dat je ook een VR-headset nodig zal hebben om Half-Life: Alyx te spelen, deze wordt (natuurlijk) niet meegeleverd met de Gaming PC Ultra.

Half-life

6. Watch Dogs Legion

CPU: Intel Core i5 4670K of AMD FX-8370
RAM: 8GB
CPU: Radeon RX 580 of GeForce GTX 1060 3GB
HDD: 40GB

Aanrader: Gaming PC High

Na de teleurstelling van de eerste Watch Dogs en de matige ontvangst van het tweede deel zijn de verwachtingen van Watch Dogs Legion. Hoe en of Legion aan gaat sluiten bij de voorgaande delen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat het weer een grote, goedgevulde open wereld gaat worden weten we inmiddels wel zeker. De Gaming PC High is dan ook de aangewezen game pc voor deze game: met zijn 16GB RAM en GTX 1660 met 6GB VRAM hoef je geen zorgen te dat textures continu in- en uitgeladen moeten worden – iets wat voor kaarter met minder geheugen een flinke bottleneck is.

Watch Dogs Legion

5. Halo Infinite

CPU: Intel Core i7 6700K of AMD Ryzen 5 1600
RAM: 16GB
GPU: Radeon RX Vega 56 8GB of GeForce GTX 1070
HDD: 50GB

Aanbevolen: Gaming PC High

De officiële systeemeisen van Halo Infinite zijn nog niet bekend, maar we kunnen op basis van vergelijkbare games en eerdere Halo-titels een redelijke gok wagen. Halo-games zijn over het algemeen goed geoptimaliseerd voor pc, we mogen dan ook verwachten dat je met de i5 9400F en GTX 1660 6GB van de Gaming PC High een heel eind komt.

Halo infinite

4. Overwatch 2

CPU: Intel Core i5 4590 of AMD Phenom FX-8359
RAM: 6GB
GPU: Radeon R9 270 of GeForce GTX 760
HDD: Onbekend

Aanbevolen: Gaming PC Medium

De eerste Overwatch staat niet bepaald bekend om het zijn van een zware game. De cartooneske graphics van Overwatch vereisen nou eenmaal niet zo veel van een grafische kaart en de verwachting is dat de graphics van Overwatch 2 weinig zullen verschillen met die van het eerste deel. De Gaming PC Medium zou dan ook meer dan voldoende moeten zijn om van deze game te genieten met een zeer verdienstelijke framerate.

Overwatch 2

3. Spelunky 2

CPU: Intel Core 2 Duo
RAM: 2GB
GPU: Alles van de afgelopen tien jaar
HDD: 200MB

Aanbevolen: Gaming PC Medium

Zelfs de Gaming PC Medium is belachelijke overkill voor Spelunky 2, maar met deze machine heb je in ieder geval de mogelijkheid om het vervolg op een van de beste platforms van het decennium op 8K ultrawide te spelen met 240 FPS.

Spelunky 2

2. Ori and the Will of the Wisps

CPU: Intel Core i5 of AMD Ryzen 3
RAM: 8GB
GPU: Radeon RX 570 4GB of GeForce GTX 970
HDD: 20GB

Aanbevolen: Gaming PC Medium

Met zijn Ryzen 3 3200G en RX 570 4GB is de Gaming PC Medium een perfecte match voor de aanbevolen systeemeisen van Ori and the Will of the Wisps. Grafisch zal de nieuwe Ori niet veel verschillen van Ori and the Blind Forest maar qua gameplay belooft het wel een stuk diversers te worden, met meer vrijheid in de keuze voor wapens en vaardigheden.

Ori and the Will of the Wisps

1. Cyberpunk 2077

CPU: Recente Intel Core i7 of AMD Ryzen 7
RAM: 16GB
GPU: Radeon RX 5700-XT of GeForce RTX 2060 Super
HDD: Onbekend

Aanbevolen: Gaming PC Ultra

Net zoals bij Halo: Infinite weten we van Cyberpunk nog maar weinig over de officiële systeemeisen. Maar op basis van interviews met de ontwikkelaars en de E3 demo afgelopen zomer kunnen we wel stellen dat alles minder dan de Gaming PC Ultra niet waardig is voor Cyberpunk 2077 – al is het maar omdat je dan de raytracing mist. Met zijn 24GB geheugen, Intel Core i7 9700KF en RTX 2060 Super verwachten we niet dat de Gaming PC Ultra moeite zal hebben met Cyberpunk 2077. Bovendien heb je op de 500GB SSD meer dan genoeg ruimte om de ongetwijfeld gigantische installatie van Cyberpunk te huisvesten.

cyberpunk 2077

Als je zeker weet dat je Cyberpunk 2077 gaat halen en dat je een nieuwe pc nodig hebt dan kan je met de Gaming PC Ultra zeker niet missen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Reggie Fils-Aime treedt toe tot raad van bestuur GameStop

Er is mogelijk een nieuwe Tony Hawk-game in ontwikkeling