in

Welke PS4 of PS5 game je cadeau moet geven met de feestdagen


De beste game voor een gamer

Een cadeau uitzoeken voor een gamer is stiekem helemaal niet zo ingewikkeld. Met het juiste game-cadeau tover je een glimlach op ieders gezicht en zijn de gelukkige ontvangers weer een goeie tijd zoet met hun nieuwste speeltje. Maar wat speelt degene nou graag? En willen ze wel een nieuwe game? Als je geen antwoord op die vraag weet dan is het een goed idee om een PSN Giftcard cadeau te doen. Zo kan je ze zelf de keuze bieden welke game ze het liefst willen hebben.

Cadeaubonnen gebruiken om tegoed aan je PSN account toe te voegen

De PlayStation Network Card (PSN Card) is als het ware een tegoedbon om geld op je PSN-account te zetten waarmee je kunt shoppen in de digitale winkel van Playstation. Zie het als een digitale portemonnee die opgewaardeerd kan worden. Zo kan je met een PSN-kaart zonder naar de winkel te gaan een volledige game kopen en downloaden via de PlayStation Store. Via een PS4 of PS5-systeem kun je tegoed storten op je PSN-rekening door je aangekochte PSN-kaart in te wisselen. Het is voor veel gamers al een uitkomst gebleken de afgelopen maanden.

playstation gift card

Welke cadeaus kun je geven met een PSN kaart?

Laten we beginnen bij..

Microtransacties: je hoeft een PSN-card namelijk niet alleen te gebruiken om een spel te kopen. Tegenwoordig kan je in een spel items kopen met tegoed dat in je digitale portemonnee zit. Want naast het ongelooflijke aanbod aan PlayStation-games kan je via PlayStation Store ook game-uitbreidingen kopen in de vorm van: add-ons, seizoen passen en in-game valuta. Hiermee kun je in-game-aankopen doen die specifieke functies, speciale vaardigheden of zelfs personages ontgrendelen. Tegenwoordig hanteren veel games microtransacties en maken veel gamers er gebruik van.

playstation gift card

Playstation Plus: naast het gebruik van microtransacties kun je een PSN-kaart ook inwisselen tegen Playstation Plus tegoed. Playstation Plus is nodig zodat je online met andere kan spelen. Normaal gesproken heeft PlayStation hier een abonnement voor, maar met het tegoed heb je de mogelijkheid het eerst even uit te probeert of om gewoon tijdelijk te spelen. Zo zit je nergens aan vast en kun je het gebruiken geven wanneer je dat uitkomt. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om andere games uit te proberen. Iedere maand stelt Sony namelijk twee games beschikbaar in de Playstation store die Playstation Plus leden gratis kunnen downloaden en dus kunnen spelen.

En natuurlijk niet te vergeten…

Games: ieder jaar worden er met de feestdagen de beste PlayStation game titels gereleased en dit jaar is dat niets anders. Vooral dit jaar is het uitzonderlijk dat er veel grote titels tegelijkertijd uitkomen. De meest populaire games die eraan komen zijn: FIFA 21 , Call of Duty: Black Ops Cold War, Assassins Creed Valhalla en vooral van Cyberpunk 2077 wordt veel verwacht. Veel van deze games kun je al dan ook al pre-orderen (vooraf bestellen). Dat is ook mogelijk door een PSN-kaart in te wisselen in de PlayStation Store. Wanneer de game uitkomt kan het direct gespeeld worden. En wanneer je Pre-ordered staat daar vaak tegenover dat je vaak wat extra’s (items, personages etc.) krijgt.

Voordeel van digitale PSN-kaart

Geen creditcardgegevens achterlaten

Het komt nog wel eens voor dat zoonlief achter de rug van ouders om “per ongeluk” honderden of soms wel duizenden euro’s bestelt aan PlayStation-games en uitbreidingen. Dat heeft te maken dat als er ooit eerder een aankoop gedaan is met een creditcard, de Playstation Store deze creditcardgegevens onthoudt voor toekomstige aankopen. Al is het gelukkig ook enige tijd mogelijk om via IDeal te betalen waarbij je telkens opnieuw moet overmaken. Toch is een PSN-kaart een zeer veilig alternatief. Wanneer het tegoed op is kunnen er namelijk geen spellen of uitbreidingen meer gekocht worden.

PS4-games op je PS5 spelen

In november wordt de Playstation 5 alweer verwacht. Is het dan nog wel interessant om een PS4 game te kopen? Het overgrote merendeel van de meer dan vierduizend PS4-games is straks speelbaar op PS5-spelcomputers. Dus dat is geen enkel probleem. Maar let wel: wanneer je een spel digitaal hebt aangeschaft via een code en vanuit de PlayStation Store, dan alleen kan je de gedownloaden game weer opnieuw downloaden. Zo moet je vanzelfsprekend met hetzelfde PlayStation account ingelogd zijn, als dat waarop je de game gekocht hebt. Daarna kan deze gespeeld worden zonder problemen.

Tegoed kaarten van €10, €20, €50 of €100

Om een game of item te gebruiken moet je deze downloaden vanuit de Playstation Store. Door middel van een tegoedkaart van 10, 20, 50 of 100 euro kan je met ieder van deze waarde je digitale portemonnee opwaarderen door op het account in te loggen waarmee je het tegoed ontvangt.

Startselect is Europa’s grootste reseller van giftcards, abonnementen, games en in-game credits. Geef films & series, muziek of je favoriete game cadeau met de digitale giftcards van Startselect.

Wil je een PlayStation game cadeau doen maar weet je niet wat je moet kiezen? Met de giftcards van PlayStation en Xbox kun je tegoed opwaarderen waarmee alle games, add-ons, in-game-tegoeden en online lidmaatschap veilig en makkelijk in de official stores aangeschaft kunnen worden. Bestel online de digitale cadeaubon van Startselect en verras iedereen met het perfecte cadeau! De leukste cadeautip voor iedere gamer!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1.5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo stopt volgend jaar online opties van Super Mario Maker op Wii U

PS5 legt het geluid vast dat men maakt bij het behalen van een Trophy