in

Update: Gamestop-winkels zijn nu toch gesloten


De deuren van de winkels die overal in de Verenigde Staten staan, zijn sinds gisteren gesloten. Dit in tegenstelling tot een eerdere melding waaruit bleek dat Gamestop zichzelf als essentiële winkel zag en koste wat het kost open wilde blijven.

Oorspronkelijk bericht:
In de Verenigde Staten moeten alle niet-essentiële winkels dicht vanwege het coronavirus, maar de gamewinkels van Gamestop blijven open. Deze zouden namelijk onder “essentiële kleinhandel” vallen.

Dat blijkt uit een gelekte interne memo van het bedrijf, alsmede een statement dat naar buiten is gebracht. De interne memo lekte eerder uit, waarin wordt gemeld dat de lokale handhaving bij diverse Gamestop-vestigingen langskwam om de winkels te sluiten en dat werknemers de memo kunnen tonen om zo open te blijven.

In de memo staat: “Door de producten die we verkopen die de ervaring van consumenten die nu thuis werken verbeteren, zien we Gamestop als essentiële kleinhandel en moeten we daarom openblijven in deze tijd.”

Later bracht Gamestop ook een statement naar buiten waarin staat dat de winkels ook allerlei andere handige spullen voor mensen die thuiswerken verkopen, waaronder muizen en webcams. Volgens het bedrijf is de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers en consumenten nog altijd van het grootste belang.

In Nederland heeft Game Mania sinds gisteren zijn deuren gesloten. De gameketen Nedgame is volgens zijn website wel nog geopend. In België zijn alle niet-essentiële winkels – waaronder gamewinkels – al geruime tijd gesloten. Door winkels te sluiten, is het de bedoeling dat mensen aangemoedigd worden zoveel mogelijk thuis te blijven om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Q-n-A: Ga je voor de Xbox Series X of de PlayStation 5?

Dragon Ball Z: Kakarot-dlc voegt Dragon Ball Super-transformaties toe