in

‘Xbox-controller gebruikt batterijen door deal met Duracell’


Microsoft gebruikt al sinds de Xbox 360 batterijen in zijn controllers, terwijl andere consolemakers zijn overgestapt naar oplaadbare accu’s of batterijen die in de controller zitten ingebouwd. Volgens Luke Anderson, de marketing manager van Duracell UK, zou dat komen door een deal tussen de twee bedrijven.

“Er is altijd al een partnership tussen Duracell en Xbox… het is een constante overeenkomst tussen Duracell en Microsoft”, zegt Anderson tegen de website. “[De deal is] dat OEM het batterijproduct voor de Xbox-consoles en de batterij voor de controllers levert. Die deal loopt al een lange tijd, en ik denk dat hij nog een tijd doorloopt.”

Het zou opvallend zijn dat controllers van Microsoft geen interne accu krijgen door een deal met een batterijfabrikant. In een reactie tegen website MCVontkent Microsoft het nieuws in ieder geval niet. “We geven consumenten expres de keuze in hun batterij-oplossingen voor onze standaard controllers. Dat omvat het gebruik van batterijen van elk merk, de oplaadbare batterij van Xbox, oplaadmogelijkheden van onze partners of een USB-C-kabel.”

Een nieuwe Xbox wordt inderdaad geleverd met twee Duracell-batterijen voor de controller. Ook gebruikt Duracell het Xbox-merk al langere tijd in reclames.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oudere Final Fantasy-games komen nog naar Game Pass

Nieuwe trailer toont Hitman 3 in virtual reality