in

Xbox Game-pass komt naar pc


De pc-versie van Xbox Game Pass draagt dezelfde naam als de Xbox One-versie, maar is een aparte bibliotheek aan games. Microsoft zegt meer dan honderd pc-games ‘van hoge kwaliteit’ te bieden met meer ruim 75 partners. Hieronder vallen Sega, Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital en Paradox Interactive.

Game Pass voor pc krijgt iedere maand nieuwe titels en Microsoft-games worden bij lancering aan de dienst toegevoegd. Er is nog niks bekend over het aanbod bij lancering, maar daar deelt het bedrijf tijdens E3 2019 meer over. Ook de prijs is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal deze ook 9,99 euro per maand zijn.

Xbox

Meer pc-games in andere winkels

Een andere aankondiging betreft de beschikbaarheid van Microsoft-games in andere winkels. Eerder kondigde het bedrijf aan dat The Master Chief Collection op Steam verschijnt en in de toekomst wil het meer games beschikbaar maken in andere digitale winkels. De eerste zullen Gears 5 en Age of Empires 1, 2 en 3 Definitive Edition worden. Nieuwe games zullen volgens Microsoft zover mogelijk features als voice en tekst-chat, vriendenlijsten en cross-play tussen pc en console bevatten.

Tot slot kondigt Microsoft aan meer Win32-games te ondersteunen in Windows 10. Volgens het bedrijf biedt de ondersteuning voor dit format meer opties voor ontwikkelaars en gamers.

Microsoft houdt de eerste persconferentie van E3 2019 op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe Zelda-game komt mogelijk 30 mei uit

Blood and Truth Review – Knallende actiefilm