in

Backwards compatible-games draaien native op Xbox Series X


Bij de lancering van de Xbox Series X wordt het mogelijk om duizenden Xbox-games te spelen, zelfs honderden games uit de tijd van de eerste Xbox, zo vertelt Jason Ronald, Partner Director of Program Management voor het Xbox Platform Team op de Xbox Live Wire. Daarnaast stelt hij dat vijftien Xbox Games Studios hard bezig zijn met exclusieve games voor het nieuwe platform.

Ronald geeft aan dat er veel technische innovatie nodig was in samenwerking met toonaangevende game-ontwikkelaars om zoveel oude games te kunnen laten draaien op de Xbox Series X. Zo zijn er straks in ieder geval meer dan 500 Xbox 360-games te spelen op de nieuwe console. Daarnaast is hetzelfde team dat backwards compatibilty mogelijk heeft gemaakt op de Xbox One nu ook aan het werk met de technologie voor de Series X, waardoor veel originele, eerste Xbox-games speelbaar zijn. Hoeveel dat er exact zijn, is niet bekend, maar omdat hij rept over duizenden games zouden het er minstens een stuk of 500 moeten zijn.

Xbox Series X

Hardware

Microsoft laat daarnaast weten dat de oude games ook optimaal gebruikmaken van de nieuwe hardware in de Series X en zelfs beter zouden spelen dan op de originele consoles. “Backwards compatible-games draaien native op de Series X-hardware, waarbij ze volledig gebruik maken van de CPU, GPU en de snelle SSD. Er is geen boost-modus, geen down clocking; dus elke game krijgt volledig de beschikking over de kracht van de Xbox Series X”, schrijft Ronald.

Dit zou leiden tot veel betere graphics, mede dankzij HDR en de mogelijkheid om de framerates hoog te houden. Ook is de console dan in staat om de games in maximale resolutie en de hoogste grafische kwaliteit te renderen. Zelfs laadtijden worden de kop ingedrukt omdat ook oude games gebruik gaan maken van de veel snellere NVME SSD-harde schijf.

Mocht je willen duiken in de specs van de Xbox Series X, dan kan je er hier alles over lezen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mortal Kombat-maker: ‘Onderschat nul-laadtijd op next gen-consoles niet’

Star Wars Battlefront 2 is de andere gratis PS Plus-game van juni