in

Yoshi’s Crafted World review


yoshi crafted world

Yoshi-hobbyist

De kokers van wc-rollen, knopen, kralen en ducttape worden gemaakt om de kleurrijke wereld tot leven te maken. Dat gebeurt op een behoorlijk overtuigende manier. Vliegende objecten worden omhooggehouden met een duidelijk zichtbaar touwtje en gebouwen in levels vouwen open wanneer Yoshi naar binnen loopt. Het spel heeft daardoor een charmante amateuristische stijl, alsof een hobbyist honderden uren zelf met kartonnendozen, wat verf en plakband alle levels in elkaar heeft gezet.

Helaas kan de gameplay zich niet meten met de tijd en aandacht die duidelijk is gestoken in het visuele aspect van het spel. Yoshi’s Crafted World is mooi, maar verschrikkelijk standaard. De opzet is zo goed als hetzelfde als de vorige paar games met de vriendelijke dino in de hoofdrol. Dezelfde vijanden, dezelfde gameplay en hetzelfde verhaaltje beginnen zo onderhand wel heel erg bekend voor te komen. Het voelt echt alsof het de hoogste tijd is dat de games van Yoshi eens flink op de schop gaan, maar daar moet dit deel nog niets van weten.

Crafted world, Yoshi

Degelijk maar saai

Crafted World is daarom een best degelijke, maar ook een beetje saaie platformer waarin je vooral druk bezig bent met het verzamelen van bloemen. In de meeste levels zijn er meestal meer dan vijf te vinden door goed te zoeken, meer dan honderd muntjes te verzamelen of alle verborgen rode munten te vinden. Wie echt iedere kartonnen steen om wil keren moet vooral een dozijn eieren meenemen. Door zo’n groen met wit gestippeld eitje tegen objecten in de voor af achtergrond aan te gooien open je nieuwe routes of verstopplekken. Het spel is niet heel erg uitdagend, waardoor je alle tijd kan nemen om de levels rustig te verkennen.

Het wordt allemaal nog makkelijker door de kostuums die Yoshi kan dragen. Deze van lege koffiecreamerbakjes of karton gemaakte outfits zien er ietwat onhandig en groot uit voor een platformheld zoals Yoshi, maar ze zijn in de meeste gevallen vooral schattig. Ze zorgen er daarnaast ook voor dat je een paar keer extra geraakt mag worden voordat je het level opnieuw moet doen.

yoshi crafted world

Nieuwe invalshoek

Naast de uitgebreide selectie outfits zit er nog een andere nieuwe invalshoek in Crafted World. Door specifieke punten in een level met een ei te raken wordt het perspectief ineens omgedraaid. Vanuit die andere (voorheen onzichtbare) hoek van de 2D-platformer is het ineens mogelijk om te zien wat er aan de andere kant speelt. Veel wordt er alleen niet mee gedaan, waardoor het draaien van aanzicht als een behoorlijk gemiste kans voelt. Je bent vooral weer eieren aan het gooien om meer bloemen te verzamelen.

Er is dus niet erg veel om enthousiast van te worden in Yoshi’s Crafted World als je een beetje bekend bent met andere platformers. Het spel heeft toffe en originele levels te bieden, maar het duurt alleen bijzonder lang voordat de game écht interessante levels voorschotelt. Zo is er een level waarin Yoshi bovenop een op zonnekracht aangedreven auto staat of een spookhuis waarin clowns met bijlen van zilverfolie achter je aanzitten. Het is alleen jammer dat het niveau van deze levels niet wat meer aanwezig is en dat je steeds dezelfde paar schelle deuntjes hoort.

Yoshi’s Crafted World is vanaf 29 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat is artikel 13? – Het einde van het vrije internet is nabij

Hoe Satisfactory mij iets heeft terug doen vinden