in ,

YouTuber spendeert 3,5 miljoen dollar aan neppe Pokémon-kaarten

De Amerikaanse YouTuber Logan Paul dacht goud in handen te hebben. Hij kocht namelijk een doos first edition Pokémon-kaarten voor 3,5 miljoen dollar. Na een check van experts bleek het te gaan om een neppe doos.

https://www.youtube.com/watch?v=i8lmQ5Ls6bw

Paul kwam in december vorig jaar in de schijnwerpers te staan toen bleek dat hij voor een enorm bedrag Pokémon-kaarten had gekocht. Veel mensen waren sceptisch over de aankoop en vermoedden dat het wel eens om een scam zou kunnen gaan. Daarop nam Paul het zekere voor het onzekere en liet hij de doos checken door de Baseball Card Exchange (BBCE), die de echtheid van dit soort kaarten verifieert.

Zoals in de video te zien is, is de fraudeur slim te werk gegaan. Het uiterlijk van de doos straalde authenticiteit uit, maar toen de doos open ging waren de poppen aan het dansen. De doos bleek niet gevuld te zijn met Pokémon-kaarten, maar met een shitload aan GI Joe-kaarten. De vertegenwoordiger van de BBCE spreekt van het grootste fraudeschandaal in de geschiedenis van Pokémon. Paul en de BBCE spreken hun zorgen uit over dit soort fraudezaken, want als zelf zij genept kunnen worden, zullen er ongetwijfeld een hoop andere Pokémon-fans de dupe zijn.

Ondanks de ellende, legt de video hem geen windeieren. Die staat namelijk op nummer 1 trending op YouTube wereldwijd. De video is op het moment van schrijven zo’n twee miljoen keer bekeken. Het is nog niet bekend of Logan Paul zijn geld terug gaat krijgen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

“Paul en de BBCE spreken hun zorgen uit over dit soort fraudezaken…”

Bij deze wil ik mijn zorgen uitspreken over jonge idioten met veel teveel geld.

Hoe een koud spel warm werd

Wat spelen we dit weekend? 15 en 16 januari