in ,

Zelda: Skyward Sword komt naar de Switch

Ik denk dat dit toch wel het belangrijkste nieuws was van de Direct afgelopen avond.

The Legend of Zelda: Skyward Sword verscheen oorspronkelijk in 2011 op de Wii. De Switch-versie verschijnt op 16 juli. De game kan nu al gereserveerd worden via de Switch eShop.

De Zelda-game bevat een traditionele spelwereld met kerkers, maar heeft als unieke feature dat spelers met de Wii Motion Plus-controller de richting van Links zwaardslagen kunnen bepalen. Deze besturing kan ook op de Switch worden toegepast met de Joy-Con-controllers, waarbij één controller als zwaard en de ander als schild functioneert. 

Het is echter ook mogelijk om de game geheel met knoppen te spelen, zoals op de Switch Light en de Pro Controller. Met de rechter analoge stick kan het zwaard in richtingen worden geduwd.

In de Direct-presentatie liet Nintendo tevens weten dat meer informatie over het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild later dit jaar volgt.

Tot slot komen er speciale Joy-Cons uit in de stijl van het spel. Deze Joy-Cons zijn ook vanaf 16 juli verkrijgbaar.

Check op Gamer.nl overigens ook al het andere nieuws uit de Direct van afgelopen avond.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robskeee
Robskeee
2 jaren geleden

Wat was ik blij toen ik de Skyloft voorbij zag komen, persoonlijk heeft deze Zelda de beste sfeer, soundtrack en verhaal voor mij.

Snuivert
Snuivert
2 jaren geleden
Antwoord aan  Robskeee

Voor mij ook wel. En hoewel de wereld vrij compact was, vond ik hem beter voelen dan die enorme lege vlaktes in TP. Bijna alsnog rijker daardoor. Ook goed hoe hij compleet werd getransformeerd halverwege de game.

En een belangrijk puntje om hier aan toe te voegen was de gameplay w.m.b. Eigenlijk vond ik dit op dat vlak misschien wel een van de meest epische ervaringen aller tijden. Als ik terugdenk aan hoe dat voelde, krijg ik meteen zin om er weer mee te beginnen. Eigenlijk lijkt dit me met zo’n kleine Joy-Con minder fijn dan met de flinke Remote, waarmee je meer het gevoel hebt echt het handvat van een zwaard beet te hebben. En geen last hebt van drift.

Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden

Helaas deze laat ik liggen. Alleen al om het feit dat deze game een HD sausje heeft gekregen en nu weer voor €60,- te koop wordt gezet. Dan is zelfs de Super Mario 3D All Stars nog een betere koop dan deze game.
Vindt het ronduit schandalig dat ze dit voor die prijs gaan verkopen. €40,- was een veel betere prijs geweest

En dat ze geen nieuws laten horen over Breath of the Wild 2 is ook wel duidelijk. Eerst moet deze nog even verkocht worden voordat Breath of the Wild 2 wordt aangekondigd voor de holiday 2021 release. Hebben ze bij New Super Mario Bros. U ook gedaan januari uitgebracht en de eerst volgende Direct in februari werd Super Mario Maker 2 aangekondigd.

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Hmmm Zelda : the Tutorial.

Leuk voor de mensen die deze titel konden waarderen. Zelf vond ik dit met recht de slechtste Zelda van alle 3D versies. Erg traag, knijter veel uitleg, enorm veel gemiste potentie en een uitgedroogde eentonige overworld. Wel het beste eindbaas gevecht, en het vechten met motion-controls vond ik ook prima te pruimen.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Dit heeft de Direct, voor mij, gered. Ik kan niet wachten tot het juli is. Mario Golf en Splatoon 3 komen ook in huis, maar voor de rest was het matig.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.

Famicom Detective Club-games komen naar het Westen

FPS Boost moet backward compatible games betere framerate geven op Xbox Series