in

Zes workouts die je kunt doen tijdens het gamen


Sit-ups

We beginnen met de meest onhandige, dan heb je dat maar achter de rug. Om je buik extra hard te trainen begin je deze bankworkout met sit-ups. Het is waarschijnlijk beter om ze op de grond te doen dan op de bank, maar dat is iets dat je zelf het beste kunt uitvogelen en hangt bovendien samen met hoe hard je bank is. Ga plat liggen met je knieën naar boven gericht en je voeten op de grond, en probeer met je hoofd naar je knieën te gaan. Doe dit niet vanuit je nek, maar voel je buikspieren aanspannen en dus getraind worden!

Maar wat kan je precies met deze sit ups doen tijdens het gamen? Vraag aan een vriend of hij of zij samen een potje Mario Tennis Aces wil doen. Ga voor de tv liggen en doe afwisselend een sit up. Elke keer als je omhoog komt moet je de bal slaan. Op deze manier ga je dus op verschillende momenten omhoog. Aangezien Mario Tennis Aces best snel kan gaan is het aan te raden dit niet met motion controls te doen, dat is bijna onmogelijk. Daarnaast is een heel potje afronden ook heel moeilijk, tenzij je buikspieren van staal hebt. Wie het eerste opgeeft en echt niet meer kan heeft dus verloren.

Mario Tennis Aces

Squats

Niemand kan ze echt waarderen, maar ze zijn extreem effectief: squats. Een squat is een beweging waarbij je vanuit staande positie met een recht rug door de knieën gaat en een tijdje blijft hangen op een laag punt. Je traint er veel meer mee dan alleen je benen, waardoor je in bijna elke workout die je op een sportschool doet wel een keer squats moet doen. Het is goed voor de billen, benen, hamstrings en zelfs je buikspieren. En voor je zelfvertrouwen, want je kunt er een zeer goedgevormd lijf door krijgen als je een beetje fanatiek bent.

Ben jij een die hard Dark Souls-speler en zijn alle games met twee vingers in je neus uitgespeeld en wil je het nog moeilijker maken, dan is deze oefening ideaal. Neem een controller in de hand en zet je schrap bij elke bossfight. Het is de bedoeling dat je bij elke keer dat je wil rollen een squat doet. Kijk dan eens hoe lang je het vol houdt. Dit moet wel gebeuren op de PS4 of met een controller op de pc want met muis en toetsenbord is het wat lastig.

Dark Souls

De hak

Dit is een bekende uit het vliegtuig, want je kunt deze doen zonder dat je je in allerlei vreemde bochten hoeft te wringen. In het vliegtuig is het vooral om trombose tegen te gaan, maar je kunt er ook gespierde benen van krijgen als je een beetje fanatiek bent. Je zet je beide benen naast elkaar op de grond terwijl je op de bank zit, en je doet dan steeds je hak omhoog. Terwijl je zo op je tenen staat, kun je ook nog proberen op het topje van je tenen te staan, als je maar goed je kuiten aanspant.

Voor de echte experts kan je natuurlijk een Nintendo Switch op je schoot leggen en op deze manier een gyro-puzzel oplossen in Zelda Breath of the Wild of een andere puzzel game op de Switch met gyroscoop-ondersteuning. Kijk wel uit dat je de Switch niet op de grond laat flikkeren.

De schaar

Zoek op het internet naar “couch potato”-workouts en de kans is groot dat je de schaar tegenkomt. Het is een ideale workout, omdat je niet van de bank af hoeft. Je hoeft alleen even naar het randje van de bank te schuiven. Je houdt je rug heel recht en vervolgens breng je je benen omhoog alsof je ze op een onzichtbare salontafel legt. Houd ze een tijdje in die positie en doe vervolgens je benen open en dicht voor een schaareffect en extra aandacht voor andere spieren. Het fijne aan deze positie is dat je ook meteen delen van je lijf die het minst snel in shape komen meeneemt: de buik.

schaar oefening

Achtjes

Heb je je benen dan toch vooruit uitgestoken, doe dan meteen even achtjes. Niet alle games zijn hiermee goed te combineren, maar vooral als er even een tussenfilmpje is, moet dit lukken: terwijl je je benen recht houdt, maak je grote achten met de controller in je handen. Door de grote armbeweging worden je spieren in je rug keihard aangespannen. Of je deze en de schaar lang volhoudt, maakt in eerste instantie niet uit: doe het dagelijks en je wordt er steeds beter in.

Games op de Switch zijn ideaal voor de schaar en achtjes. Hou de lekker zware Switch boven je hoofd en probeer een potje Mario Kart te winnen.

Fietsen

De laatste tip is er niet eentje om te doen tijdens het bankhangen, want je vervangt je bank hier juist voor iets anders. Zet eens een spinningfiets of een hometrainer in de ruimte waarin je gamet! Je kunt tijdens het sporten gamen en omdat je op een fiets zit, heb je ook een natuurlijke houding, waardoor je geen problemen met evenwicht krijgt. Dat riskeer je wel als je voor een crosstrainer gaat. Lekker fietsen dus!

Het is wel lastig om op deze manier op de hometrainer te zitten zonder de handvatten vast te houden. In plaats daarvan is het vastgrijpen van een controller dus des te beter voor je evenwicht. Zet die hometrainer voor je tv neer en ga aan de slag met welke game dan ook.

Hometrainer

Hopelijk voel je je nu iets fitter deze zomer, al is een tripje naar de sportschool waarschijnlijk nog steeds het meest effectief om aan je spieren te werken. Je hebt het geprobeerd!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help! Ik speel Dark Souls voor de allereerste keer

Sony onthult nieuw PS4 model