in

Zijn game verfilmingen altijd slecht?

Ik zat te denken aan mijn favoriete game (Uncharted) en toen moest ik natuurlijk denken aan de film die er aan zit te komen. Nu was ik meteen bang dat deze mega slecht zou worden, maar dit komt eigenlijk puur omdat ik altijd hoor dat game verfilmingen slecht zijn. Vandaar dat ik me afvroeg of dat perse waar is? Zijn verfilmingen altijd slecht of zijn er ook voorbeelden van super goeie verfilmingen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Films zijn te kort. Ik vind series beter voor games werken. Om je vraag te beantwoorden: ik denk dat ze wel goed kunnen zijn. Maar gezien de lengte van films zou ik een game pakken die niet zo rijk is aan lore. Anders valt er gewoon niet genoeg te coveren

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door LeegBlikjeWater
Ziminar
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Sluit ik me helemaal bij aan, The Witcher serie was fantastisch en kijk ook uit naar TLOU en de AC-serie.
Bij films passen ze vaak het verhaal aan om het in een film te kunnen passen waardoor de game eigenlijk altijd te kort gedaan wordt. Niet alle games lenen voor een film of serie.

Luigi1985
2 jaren geleden

Het zou best leuk kunnen zijn, want bijv. Resident Evil was best vermakelijk. Echter hoeven mijn favoriete games geen verfilmingen te krijgen. Het verhaal is dan toch al bekend.

Het zal de komende tijd wel vaker gaan gebeuren, omdat games zo populair zijn geworden.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dat is het hem ook een beetje. We kennen de verhalen al. Daarom hoeven de verfilmingen van mij ook niet echt.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ze bulken meestl niet van de kwaliteit, maar toch zijn de meeste voor mij best wel vermakelijk.

Soms zit er toch een film tussen waarvan ik achteraf denk mmm daar heb ik me meer mee vermaakt dan ik zou verwachten.

Met de eerste Mortal Kombat film bijvoorbeeld, maar ook sommige Resident Evil films heb ik me toch goed mee vermaakt. En zo zijn er nog wel meer.

Het is denk ik ook een beetje de link wat je met de game hebt. Ben een MK fan en dan vind je een film daarvan ondanks zijn gebreken vaak net wat leuker/intressanter. Ookal was die 2e film echt flut.

Die Assassins Creed film vond ik dan persoonlijk weer helemaal niks.

Dus altijd slecht niet perse, maar heel vaak bulken ze ook niet uit van de enorme kwaliteit. En daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van smaak en wat iemand belangrijk vind in een film.

MonsterCrab
2 jaren geleden

Het is lastig. Als een film de game precies nadoet, kan je net zo goed de game spelen. Als de film juist veel afwijkt van de game vraag je jezelf af waarom er überhaupt voor een gameverfilming is gekozen. Ergens in het midden zit de perfect gamefilm, maar probeer dat maar eens te vinden.. Wat mij betreft kwam Detective Pikachu heel erg dicht in de buurt.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Eens met dat een één op één kopie onnodig is. Game verfilmingen kan je imho in twee categorieën plaatsen, games die niet lore heavy zijn en games die lore heavy zijn

In de eerste categorie kan bijvoorbeeld een film als monster hunter (eerlijk gezegd heb ik mij daar best mee vermaakt) gezet worden het heeft enkel de basis van de game nodig maar mag daar om heen gewoon van alles en nog wat bij verzinnen.

Maar bij games die lore heavy zijn moet een film wat mij betreft wat toegevoegen aan de lore en niet al bestaande lore enkel vertalen naar een ander medium. Bijvoorbeeld Assassin’s Creed, ik geef toe het is niet de beste game film maar één ding doet het wel goed en dat is iets toevoegen aan de lore van de franchise.

coola
2 jaren geleden

Mijn post zal misschien niet zo behulpzaam zijn, aangezien mijn film smaak anders is dan dat van de meeste (kijk alleen maar naar het feit dat ik Army of darkness op nummer één zet op de lijst van best movies ever made) . Maar nee ik vind persoonlijk dat niet alle game vefilmingen slecht zijn, of in ieder geval niet extreem slecht.

Sonic en Detective Pikachu zijn imho de enige die echt goed zijn. Maar films zoals Mortal Kombat , Tomb Raider ( 2018), Resident Evil, Prince of Persia en Assassin’s Creed hebben een mooie attempt gedaan. Tomb Raider ( angelina Jolie) Alone in the Dark, Postal waren een slechte attempt.

Warcraft en House of the dead zijn slecht.

Maar zoals ik al zeg das enkel mijn mening er over.

Rainking
2 jaren geleden

Altijd slecht zijn ze sowieso niet. En het blijft altijd nog een kwestie van wat je smaak is. Zelf kan ik het geflopte Warcraft echt blijven kijken. Ik heb ‘m drie of vier keer in de bios gezien en daarna thuis nog een aantal keer. Een wat populairdere film is Silent Hill. Die vond ik erg goed de sfeer van de spellen naar het grote doek brengen. Maar de meeste game films vind ik ook niet zo’n succes. Ik denk dat je met een film van Uncharted het beste een nieuw verhaal kan vertellen, maar wel eventueel in hetzelfde universum. Bij Resident Evil zou je best een film van deel 2 kunnen maken, maar dan niet zo letterlijk.

Gameverslaafd

Wat spelen we dit weekend? 20 en 21 maart