in

Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale op PS4, Xbox One en pc


Op moment van schrijven is de mobiele versie van Fortnite: Battle Royale nog niet voor iedereen beschikbaar. Dit artikel wordt geüpdatet wanneer duidelijk wordt hoe cross-play in zijn werk gaat op smartphones .

De Battle Royale-modus heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig, maar nog even voor de duidelijkheid: je moet zo lang mogelijk zien te overleven op een map met honderd spelers, waar wapens en bouwmaterialen te vinden zijn om je mee te verdedigen. Vervolgens wordt er een cirkel gevormd rond de map die steeds kleiner wordt. Aan de speler de uitdaging om in de cirkel te blijven en te overleven.

Wat nog niet iedereen weet is dat Fortnite: Battle Royale ook een van de weinige game is waarbij spelers op PlayStation 4, Xbox One, pc, iPhone en binnenkort Android samen kunnen gamen dankzij de crossplay-functionaliteit. Wel zijn er enige haken en ogen hieraan. Lees hieronder hoe je met weinig moeite een potje met je vrienden kan doen tussen de verschillende platforms.

PS4 vs. Xbox One

Vlak nadat Epic Games de Battle Royale-modus toevoegde aan Fortnite vorig jaar was er een bug ontstaan waardoor gamers op PS4 en Xbox One een paar uur lang met elkaar konden spelen, iets wat normaal nooit mogelijk is.

Epic Games claimde destijds dat het mogelijk was om tegen elkaar te spelen vanwege een “configuratieprobleem” dat al snel weer verholpen was. De reactie van Xbox-hoofd Phil Spencer op het probleem was toen; “Van mij hadden ze het zo mogen houden.” Helaas is het inmiddels niet meer mogelijk voor PS4- en Xbox One-spelers om met samen Battle Royale te spelen. Sinds update 3.3 kunnen Xbox One-gebruikers ook cross-platform spelen met anderen op pc en mobiele platforms.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk voor Fortnite-spelers tussen PS4 en Xbox One om gezamenlijk Battle Royale te spelen.

Maak een Epic Games-account aan

De eerste stap om samen te kunnen spelen is dat de spelers allebei een Epic Games-account aanmaken en de Epic Games-launcher, waar Fortnite binnen te spelen is, downloaden. Dit duurt niet lang en is volledig gratis te doen via de website van Epic.

Vervolgens moet er actie worden ondernomen door diegene die Fortnite: Battle Royale speelt op een PlayStation 4 of Xbox One. Deze moet het PSN-account of Xbox-account waarop gespeeld wordt koppelen met het aangemaakte Epic Games-account. Dit kan onder het kopje waar de gebruikersnaam te vinden is, dan naar ‘Connected Accounts’ te gaan en het account te koppelen.

Stuur een vriendschapsverzoek

Bij de tweede stap is het de beurt aan de pc-speler. Deze krijgt de taak om de console-speler een vriendschapsverzoek te sturen binnen de Epic Games-launcher. Dit kan bij het vrienden-icoontje wat in de onderstaande afbeelding te zien is.

De console-speler zal deze ook binnen de launcher moeten accepteren bij het vrienden-icoontje, zodat de pc-speler zijn medespelers kan vergezellen zoals in de volgende stap staat uitgelegd.

Fortnite

Speel samen

Bij de laatste stap is de pc-speler vooral aan de beurt. Deze zal via de pc-versie van Fortnite: Battle Royale zijn/haar Xbox- of PlayStation 4-vriend moeten joinen. Dit is vrij simpel en kan gemakkelijk gedaan worden. Het enige wat de console-speler hoeft te doen is de Battle Royale-modus opstarten en zich binnen de Battle Royale-hub te bevinden.

Zoals bij een normaal potje moet de speler binnen de Battle Royale-hub zich bij de vriend toevoegen door op een van de plusjes te klikken die rond het personage staan. Hier krijgt de speler een lijst met vrienden te zien die om het moment online zijn op Fortnite: Battle Royale. Zoek hier je vriend in op, selecteer deze en klik op Join Party.

Let op dat wanneer er gespeeld wordt met minder dan drie spelers de game-modus nog op squad staat in plaats van duo. In totaal kunnen vier spelers in een party zitten, waarvan het niet uitmaakt hoeveel op PS4, Xbox One of pc spelen.

Nu kan het potje Battle Royale beginnen en is de jacht op de Victory Royale-titel geopend! Heb je nou nog moeite om deze prijs binnen te halen? Lees dan het tips-artikel.

Progressie

Wanneer het Epic-account gekoppeld is aan Xbox Live of PlayStation Network, wordt de gemaakte progressie meegenomen tussen de verschillende platforms. Zo is het mogelijk om challenges te halen op het ene platform, waarna de speler vervolgens op een ander platform verder kan gaan hiermee. Ook vrijgespeelde cosmetische items worden gedeeld over alle platforms.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Far Cry 5-campagne kan offline gespeeld worden

De acht beste Android-games om op de Samsung Galaxy S9 te spelen – Partnerbijdrage