in

Zo speel je Xbox One-games op je smartphone


Wat is Xbox Console Streaming?

Xbox Console Streaming is een nieuwe feature van Microsoft waarmee je je eigen games – games geïnstalleerd staan op je Xbox One en titels van Xbox Game Pass – op je Android-smartphone of -tablet kunt spelen. De spellen worden dan vanaf je Xbox gestreamd naar je Android-apparaat. Voorheen was de optie alleen beschikbaar als preview in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar vanaf nu kan iedereen aan de slag met de bèta.

Ben je geïnteresseerd in de technologie en wil je graag Microsoft van feedback voorzien? Of wil je gewoon checken hoe het in de praktijk werkt? Dan moet je aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je zijn aangemeld voor het previewprogramma. Dat was vroeger wat ingewikkelder dan nu, maar we gaan je eerst stap voor stap uitleggen hoe je dat voor elkaar krijgt.

Aanmelden voor Xbox-previewprogramma

Je hoeft eigenlijk alleen maar de Xbox Insider-hub te installeren op je Xbox One. Je doet dat door de Store te openen op je console en in het zoekveld insider in te vullen. In beeld verschijnt dan de Xbox Insider-hub. Als je de app opent en installeert, dan kun je na de installatie naar Mijn games & apps gaan. Links in het menu kies je voor Apps. Mocht je niet heel veel apps hebben, dan zie je het nieuwe icoontje waarschijnlijk meteen staan.

Heb je hem gevonden? Mooi, dan kun je hem nu openen. Als dit de eerste keer is, dan dien je nog wel de voorwaarden te installeren. Lees ze goed door (of niet) en accepteer alles in beeld, want anders kun je niet beginnen. Binnen de app moet je op zoek gaan naar Insider-content. Hier maak je de keuze voor hetgeen je je wil aanmelden. Heb je Xbox Console Streaming gevonden, dan druk je op Deelnemen.

Ook handig om te weten: de detailpagina van zo’n preview bevat alles dat je weten wil over hetgeen je aan deelneemt. Zo vind je er de volgende dingen:

• Info: Basisinformatie over de preview, waaronder vereisten om in aanmerking te komen.

• Aankondigingen: Het laatste nieuws over de preview, waaronder opmerkingen over de release, geplande speeltijden en wedstrijden.

• Quests: Scenario’s die je kunt doorlopen en waarop je feedback kunt geven. Je kunt quests voltooien om XP te verdienen.

• Enquêtes: Een snelle manier om feedback over een preview naar ontwikkelaars te verzenden zonder specifieke stappen of scenario’s te moeten doorlopen. Ook met enquêtes kun je XP verdienen.

• Bekende problemen: Lees over problemen die al in de preview zijn gemeld, met tips en oplossingen.

Let wel op: in sommige gevallen kan het zijn dat niet iedereen aan elke preview kan meedoen. Je komt in aanmerking voor previews door te voldoen aan bepaalde criteria, waaronder interesses, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider XP en vorige deelname aan Insider-previews. Mocht je dus nog niets zien, probeer dan eerst andere onderdelen uit. Maak je niet druk, het is hartstikke leuk om deel te nemen aan allerlei verschillende tests. En als je nu toch een tester bent, neem dan sowieso een kijkje bij alle andere dingen die je nog kunt doen.

Meedoen aan Xbox Console Streaming

Alright, nu we dat gehad hebben, kunnen we kijken naar Xbox Console Streaming zelf. Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Zo moet je dus een Xbox Insider zijn en moet je Xbox One meedoen met een Xbox One Update Preview-ring. Maar dat zijn niet de enige vereisten:

• Je telefoon of tablet moet tenminste Android 6.0 en bluetooth 4.0 of hoger ondersteunen.

• Je hebt een Xbox One-controller met bluetooth nodig (bijvoorbeeld de Xbox One S-controller).

• Je hebt een Microsoft-account met een Xbox-profiel nodig (maar die heb je waarschijnlijk al als je een Xbox One bezit).

• Niet verplicht, maar wel handig: een mount voor je telefoon (zie afbeelding).

Als je aan de voorwaarden voldoet, dan kun je nu de Xbox Game Streaming-app in preview downloaden vanuit de Google Play Store. Deze app zal je helpen met het installeren. Zo zal de software bekijken of je thuisnetwerk, Xbox Console en gamecontroller geschikt is. Vooral het thuisnetwerk en de console zijn erg belangrijk. De vereisten:

• NAT-type: Open of Moderate.

• Upstream bandwidth: minimaal 4,75Mbps, maar beter is 9 Mbps.

• Network latency: 125 ms of minder, 60 ms of minder is beter.

• Console-instellingen: Instant-on moet ingeschakeld zijn.

Als je dit allemaal eenmaal achter de rug hebt, dan kun je via je smartphone of tablet checken of je daadwerkelijk een game kunt opstarten. Is dat niet het geval, dan is er nog een thread op Reddit waar Microsoft en Xbox Insiders tips geven. Succes!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste seizoen Call of Duty: Modern Warfare verlengd naar februari

Ook Dying Light 2 komt pas later uit