in

Zo versla je iedereen in Fortnite: Battle Royale Android


Na het enorme succes van Fortnite: Battle Royale op PS4, Xbox One, pc en iPhone, verschenen er in mei van dit jaar sterke geruchten dat de game deze zomer uit zou komen voor Android-telefoons. In eerste instantie was de game exclusief voor de Samsung Galaxy Note 9 en andere Samsung-toestellen, maar is sinds afgelopen zondag op meerdere Android-toestellen van andere merken te spelen.

Heb je een Android-toestel en wil je de beste worden: Lees in dit artikel dé tips om alle tegenstanders te verslaan.

de beste manier om te schieten

Bij het opstarten van de Android-versie van Fortnite: Battle Royale geeft de game een aantal mogelijkheden om te schieten. Zoals bij vele schietspellen op mobiel krijgen spelers de optie om knoppen op het scherm te gebruiken voor het afvuren van een wapen, of om gewoon ergens op het scherm te tikken. Maar wat Epic zijn spelers beveelt is het gebruik van automatisch schieten. Wanneer dat is ingeschakeld zal het wapen direct vuren wanneer een vijand ook maar een klein beetje in de buurt is van het personage.

Voor het verbeteren van gameplay is het handig om deze modus niet te gebruiken. Staat deze wel al ingeschakeld; geen probleem. Door in het beginscherm op het menu rechtsboven te klikken kan het makkelijk uitgeschakeld worden. Selecteer hier de HUD Layout Tool-optie, druk op de pijl in de rechterbovenhoek en kies ‘Change Fire Mode’. Hier is de keuze tussen Auto Fire, Tap Anywhere en Dedicated Button. Ook een combinatie is mogelijk.

Fortnite: Battle Royale Android

Pak wapens niet automatisch op

Fortnite geeft op Android de mogelijkheid aan spelers om alle wapens automatisch op te pakken. Op het eerste gezicht lijkt dit een goede toevoeging, maar schakel deze optie uit. Dit kan door naar het optiemenu te gaan in het beginscherm van de game. Klik hier op het tandwiel en schakel Auto Pick up Weapons uit.

Na dit gedaan te hebben blijf dan nog even in hetzelfde menu. Schakel hier gelijk de optie uit voor het automatisch openen van deuren. Ook dit lijkt op het eerste gezicht een goede toevoeging, maar verpest na een tijdje de gameplay. In plaats van het verschuilen voor een tegenstander in een kamer, opent de optie telkens de deur, waardoor je snel gevonden kan worden door je tegenstander.

Fortnite Android

Blijf in beweging

Een van de simpelste en snelste manieren om dood te gaan in Fortnite: Battle Royale is door stil te blijven staan. Ook in de Android-versie van de spelmodus is het belangrijk om in beweging te blijven en niet onbedekt lang op dezelfde plek stil te blijven zitten.

Blijf tijdens het rennen ook niet in telkens in dezelfde rechte lijn, maar verander af en toe de richting van je looplijn. Deze tip is vooral handig tegen snipers. Deze hebben het namelijk erg makkelijk tegen spelers die stil staan, of in dezelfde lijn blijven lopen. Bij het veranderen van deze lijn en tussendoor te springen krijgen deze een lastigere taak en blijf jij langer leven.

Hou je gezondheid op peil

In Fortnite: Battle Royale is het in tegenstelling tot een hoop andere games niet zo dat je leven vanzelf weer regenereert. Als een speler wordt geraakt door een kogel, explosie, pickaxe of op een andere manier pijn leidt, kunnen de levens er alleen bijkomen door onderstaande items te gebruiken:

Bandages — 15 HP tot een maximaal van 75
Med kit — 100 HP
Small shield potion — 25 shield per keer tot een maximaal van 50 shield
Shield potion — 50 shield
Slurp juice — 50 levens of shield. De hoeveelheid wordt verdeeld als er nog geen 100 HP zijn
Chug jug — 100 HP en 100 shield

De bovenstaande items kunnen gevonden worden in chests, supply drops, lama’s en op random plekken over de map. Verder hebben spelers nog de mogelijkheid om rode appels en blauwe paddenstoelen te nuttigen voor 5 HP en 5 shield.

Maak gebruik van de geluidsindicator

Tijdens een potje Fortnite is het geluid van het spel een van de belangrijkste dingen om op te letten. Voetstappen, het herladen en afvuren van wapens, plaatsen van valstrikken, rijden in voertuigen, noem maar op: het maakt geluid. Door hier goed op te letten kun je al snel in de gaten hebben waar tegenstanders zich bevinden. Doordat mobielgebruikers niet altijd met een koptelefoon kunnen spelen, heeft de Android-versie een speciale geluidsindicator gekregen.

Wanneer een speler zich vlakbij iets bevindt dat geluid maakt, verschijnt er in het scherm een indicator die in de richting van het geluid beweegt. Maak hier slim gebruik van en betrap tegenstanders eerder dan dat ze jou vinden.

Verander de layout

In Fortnite krijgen alle spelers de mogelijkheid om de layout van de knoppen te veranderen. Op console en pc betekent dit dat spelers ervoor kunnen kiezen met welke knop zij wat besturen. Maar op mobiel is dit compleet anders. Spelers kunnen namelijk bijna elke knop verplaatsen op het beeldscherm, totdat zij de perfecte ligging hebben.

Om dit te doen moeten zij in het menu naar de HUD Layout Tool gaan. Hier komt een blauwdruk tevoorschijn waar elk item op het scherm verplaatst kan worden en nieuwe worden toegevoegd.

Fortnite in hogere kwaliteit op de OnePlus 6

We speelden Fortnite op de OnePlus 6 en maakten hier gebruik van de speciale Gaming Mode 2.0. Hiermee speelt de game met zo min mogelijk vertraging, waardoor je sneller kan reageren op de actie op het scherm en dus meer kans maakt op de Victory Royale! Wanneer je de speciale modus aanzet, wordt alle kracht van de smartphone gebruikt voor de game en gebruiken andere apps geen rekenkracht of internet in de achtergrond. Gelukkig kan je dit naar eigen smaak aanpassen, voor het geval je een andere app toch een beetje voorrang wil geven. Ook handig is dat de Gaming Mode 2.0 je de mogelijkheid geeft om de batterij-instellingen aan te passen. Wil je bijvoorbeeld liever extra lang gamen op iets lagere kwaliteit of juist met de allerbeste beeldkwaliteit spelen? Dat kan!

OnePlus6

Hier komt nog eens bovenop dat de OnePlus 6 geen gekke aangepaste versie van Android draait, waardoor er geen CPU- of GPU-capaciteit verloren gaat aan onnodige extra’s die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Veel Android-gebruikers klagen over de lage framerate door de game, maar met de OnePlus 6 hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken.

Fortnite: Battle Royale is te downloaden via de site van Epic Games.

Installeren

Op het moment is de Android-versie van Fortnite: Battle Royale alleen nog maar te downloaden voor een selecte groep apparaten en kan het alleen via een apk bestand. Hoe dit precies in zijn werking gaat is in ons installatie-artikel te vinden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Filmreview – Godzilla (1954)

Undertale komt in september naar Switch