in

Zo zet je Games en saves over naar Nintendo Switch Lite


Op Xbox One en PlayStation 4 werkt het schakelen tussen consoles vrij simpel. Wanneer je een game opstart op een tweede spelcomputer in huis of bij een vriend, dan synchroniseert het netwerk automatisch de savebestanden die in de cloud zijn opgeslagen. Je logt in met je eigen profiel, start de game op en de console doet het werk. Helaas werkt dit iets anders bij Nintendo: hoewel je wel kunt instellen dat de saves automatisch geüpload worden, moet je ze handmatig downloaden.

Games overzetten

Gelukkig is het geen pijnlijk proces. Voordat je echter kunt beginnen is het belangrijk dat je het spel in kwestie overzet. Heb je de game op een cartridge? Mooi! Dan stop je hem in je Nintendo Switch Lite en kun je meteen doorgaan naar de volgende stap. Heb je een grote digitale bibliotheek? Begrijpelijk, want de Switch is ook een handheld, en voor handhelds is het fijn als je onderweg toegang hebt tot zo veel mogelijk games, zonder veel spellen mee te hoeven slepen.

Digitale speleigenaars zetten hun game als volgt op de Nintendo Switch Lite. Open de Nintendo eShop met hetzelfde profiel als op je andere Nintendo Switch. Je logt simpelweg in met dezelfde gegevens en de Switch Lite doet de rest. Tik nu op je profielicoon rechtsboven en ga naar de menuknop Opnieuw downloaden. Daar tref je een lijst aan met digitale spellen. Wanneer je het spel gevonden hebt, dan tik je rechts op het downloadicoontje (het wolkje met de pijl naar beneden).

Nintendo Switch Lite

Save files downloaden

Na het downloaden van de game ga je op het thuisscherm van de Nintendo Switch Lite verder door het spel te selecteren met de plusknop. De tweede optie van onderen is Opslagcloud. Wanneer je daarop tikt zie je de back-upstatus van je opgeslagen gegevens van die videogame. Mocht je de game nog niet opgestart hebben, dan geeft het menu aan dat er geen opgeslagen gegevens beschikbaar zijn. Dit gebeurt ook wanneer games geen cloud saves ondersteunen, zoals Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee.

Nintendo Switch Lite

Zijn er wel opgeslagen gegevens, dan selecteer je je eigen profiel. In beeld staan nu twee opties: data uploaden en data downloaden. Als het goed is worden data automatisch geüpload (zo niet, dan laten we verderop in dit artikel zien hoe dit moet). Kies voor Opgeslagen gegevens downloaden. Rechts staat wanneer de laatste upload plaatsgevonden heeft, samen met de bestandsgrootte.

Nintendo Switch Lite

En dat is het! Binnen een korte tijd kun je dus aan de slag met de games die je al hebt gespeeld op het oude model van de Nintendo Switch. Hoewel we ons in dit artikel focussen op de Nintendo Switch Lite, geldt dit natuurlijk ook voor het nieuwe model van de Switch en voor de mensen die een nieuwe Switch hebben gehaald nadat de oude kapot gegaan is. Let wel op, want om toegang te krijgen tot cloud saves heb je wel een abonnement op Nintendo Switch Online nodig.

Automatisch uploaden activeren

Heb je een abonnement op Nintendo Switch Online, maar kom je geen savesgames tegen? Check dan eerst even na of het spel wel cloud saves ondersteunt (de Pokémon Let’s Go-titels doen dit niet). Contoleer vervolgens onder Instellingen > Geheugenbeheer > Opslagcloud op je oude Nintendo Switch of cloud saves wel aanstaan. Bij back-upinstellingen moet naast Automatisch back-up van opgeslagen gegevens maken het woord Aan aangevinkt zijn.

Nintendo Switch Lite

Nu ben je er helemaal klaar voor en weet je hoe je cloudbestanden uitwisselt tussen twee modellen van de Nintendo Switch. Zo heb je dus altijd toegang tot je (digitale) games én je cloud saves.

Twijfel je nog of je een Switch Lite wilt aanschaffen? Lees dan hier de gedetailleerde review van onze zustersite Gamer.nl.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deze tien Apple Arcade-games moet je spelen

Zo zou een Last of Us 2 Lego-game eruit kunnen zien