in

Zoveel games, zo weinig tijd..


Vorig jaar in september verkocht ik mijn Playstation 4, aangezien dit een deel van de afspraak was. De afspraak die ik met mijn vrouw had gemaakt over de aankoop van een pc die krachtiger was dan een simpele tekstverwerker. Uiteraard met maar één doel voor mijn vierkante ogen, gamen! Één van de argumenten die ik aandroeg tijdens de aankoopbeslissing (want het is voor ons best een hoop geld) was het feit dat games een stuk goedkoper zijn op het meester-ras. Waarna ik nog even moest uitleggen dat ik hiermee niet doelde op een koloniaal verleden en waarbij ik geen racistische bedoelingen had.

En ja, na ontvangst en het terugsturen wegens een kapotte videokaart, was ik nog geen klap maar wel heel veel frustratie verder. Uiteindelijk stond daar dan in onze woonkamer, tijdelijk op de eettafel, mijn wens maar ook het begin van een enorme aanwas aan digitale games. Tegenwoordig zijn kanalen als GOG, Humble en Steam er zo op gebrand om je elke keer weer het idee te geven dat je die ene game wel moet spelen. Op de console kocht ik al veel, maar hier.. binnen een jaar heb ik 70+ games in mijn library staan en iedereen zal begrijpen dat je met plusminus zes tot tien uur per week, geen 70 games wegspeelt per jaar.

Ik speel simpelweg helemaal niks meer uit.. (op enkele kleinere games na)
Vol goede moed begin ik aan Hollow Knight, omdat ik mij in de discord van de Wall Jump Podcast (God hebbe hun ziel, een verlies voor podcast-minnende gamers in dit land) steeds meer liet overhalen om deze game te bemachtigen. Uiteindelijk heb ik hier twaalf prachtige uren mee doorgemaakt maar kreeg ik via een ander kanaal weer een aanbieding voor Endless Space 2 door. Voor ik het wist zaten hier weer tien tot twintig uur in tot ik ontdekte dat er zoiets was als de Humble Monthly. Na het aanmelden hiervoor kwam ik in het bezit van Sniper Elite 4 en…

Nu valt het ook niet mee dat ik alles leuk vindt. Strategische games, citybuilders, rpg’s, actiegames, kleine indies en dit dan vaak in alle genres. Op dit moment ben ik helemaal in de ban van één van de best bij mij passende indies, ooit gemaakt: “The Return of Obra Dinn” maar als vrijdag de nieuwe Humble Monthly games bekend worden gemaakt, zou die ‘crush’ zomaar ineens kunnen verdwijnen en spreek je niet eens meer van vreemd gaan, de relatie is dan gewoon uit. Al hoop ik dat op dit moment niet want mensen, die game! Maar goed, dat zei ik ook van Hollow Knight en ook die speel ik ooit nog wel een keer uit, denk ik..

Op het moment dat ik dan bij mijzelf op de sofa lig en diep in mijn eigen ogen kijk, schudt mijn vrouw mijn wakker en zegt ze dat ik niet zo vreemd moet doen. Toch blijft er dan wel één vraag bij mij achter: “zou ik niet gelukkiger zijn als ik games uitspeel?” en weet ik oprecht het antwoord niet. Mijn interesse naar wat een game nou zo goed maakt is vaak sneller bevredigd dan het uitspelen van die hele goede game. Het helpt niet mee dat de ontwikkelingen in de branche zo snel gaan en het plezier in de reis dan vele malen groter is dan de behoefte om van een afzonderlijke game de volledige reis te voltooien.

Toch zijn er games waar ik ooit nog naar terug wil keren, er meer van wil spelen om mijn bevindingen hier met jullie te delen. “The return of Obra Dinn”, “Hollow Knight” en “Oxygen not Included” om mee te beginnen. Maar ook wil ik nog een volledige Civilization 6-playthrough uithouden en een stad tot metropool bouwen in Cities Skylines.Het zijn zo maar een paar titels die het wel moelijk maken om met droge ogen te beweren dat het niet-uitspelen van een game mij echt niks doet. Aan de andere kant… er komt zoveel moois uit en het hoeft allemaal niet zoveel te kosten…

Waarom heb ik mijn PS4 verkocht? Omdat zaken goedkoper zouden worden?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo jaag je als een pro in Red Dead Redemption 2

Castlevania Seizoen 2 Review – Dracula’s Blessing